Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

ΣΕΡΒΙΑ: Αντίδραση στις προσπάθειες επιβολής της πολιτικής ορθότητας στα γήπεδα

Εθνικιστές ακτιβιστές της Σερβικής Δράσης κόλλησαν στην είσοδο της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Σερβίας στο κέντρο του Βελιγραδίου, αυτοκόλλητα με την εικόνα του Momčilo Đujić, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επαίσχυντη απόφαση του θεσμού να τιμωρήσει την ομάδα FK Zemun (Σεμλίνο), επειδή οι οπαδοί της κρέμασαν μια σημαία με την εικόνα του Σέρβου ήρωα.

Η Σερβική Δράση καταγγέλλει την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, η οποία με την περιφρόνηση που επανειλημμένα έχει δείξει στις πρωτοβουλίες οπαδών να μην διεξάγονται ποδοσφαιρικοί αγώνες το Μεγάλο Σάββατο, αποδεικνύεται ένας θεσμός που αποτελεί έναν από τους πυλώνες της μπολσεβίκικης αντεθνικής μισαλλοδοξίας στη σημερινή Σερβία.
Ο Momcilo Djujic, ήταν Σέρβος ιερέας και πολεμιστής που πολέμησε ως διοικητής των Chetniks (Τσέτνικς) στις επικές μάχες του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου στη Γιουγκοσλαβία. Πέθανε το 1999, σε ηλικία 92 ετών.
Ο Djujic θεωρείτο ως ο τελευταίος μεγάλος ''Vojvoda'' («βοεβόδας»), ένας τίτλος που δίνεται σε κάποιον στρατιωτικό ή πολιτικό διοικητή που διακρίνεται για την γενναιότητά του, την αφοσίωσή του στην Ορθόδοξη Εκκλησία και την αφοσίωσή του στην μοναρχία.
Ο τίτλος του «Vojvoda» δόθηκε στον Djujic τον Ιούνιο του 1942 από τον στρατηγό Dragoljub (Draza) Mihailovic, διοικητή των Chetniks, αφού ο Djujic πολεμούσε τους Γερμανούς, τους Κροάτες Ουστάσι και τους παρτιζάνους κομμουνιστές ήδη για ένα χρόνο στα βουνά και στις κοιλάδες της πατρίδας του στα σύνορα μεταξύ Κροατίας και βορειοδυτικής Βοσνίας.

Τόσο έντονες ήταν οι μάχες στη Γιουγκοσλαβία κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, ώστε ο ψηλός, γενειοφόρος διοικητής με το παραδοσιακό μαύρο καπέλο με το κρανίο, Djujic, δεν συναντήθηκε ποτέ με τον στρατηγό Μιχαΐλοβιτς κατά τη διάρκεια του πολέμου, επειδή βρίσκονταν σε διαφορετικές ζώνες μάχης.

Στην φωτογραφία ο Άγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς με τον Momčilo Đujić
 ΚΟ / από εδώ κι εδώ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Οι τσέτνικ για τους πολιτικά ορθούς θεωρούνται συνεργάτες των ναζί.Δε γνωρίζω αν αυτό ισχύει ,πάντως σίγουρα πολέμησαν τη κόκκινη πανούκλα.