Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

ΗΠΑ: Ανοιχτή επιστολή στον “open borders” Πάπα: «Οι εκκλησίες έχουν δόγματα, τα κράτη έχουν σύνορα»


Το τείχος γύρω από το Βατικανό

Του Tom Tancredo, πρώην κυβερνήτη του Κολοράντο (Breitbart) / ΚΟ 

ΚΟ: Ο Tancredo, ιταλικής καταγωγής και πρώην καθολικός, θεωρεί ότι η προκλητική ενθάρρυνση της μαζικής μετανάστευσης στις ΗΠΑ, από την ηγεσία της καθολικής εκκλησίας, οφείλεται στην επιθυμία της να βρει νέα μέλη για το διαρκώς συρρικνούμενο ποίμνιό της. Ας μην ξεχνάμε ότι οι ΗΠΑ δέχονται ισχυρά μεταναστευτικά ρεύματα κυρίως από το Μεξικό και τις χώρες της λατινικής Αμερικής, όπου η πλειοψηφία των ανθρώπων είναι καθολικού δόγματος. Γι’ αυτό ο Tancredo, το 2008, είχε στραφεί κατά της φιλο-μεταναστευτικής στάσης του τότε Πάπα Βενέδικτου. Δυστυχώς, η ίδια και φανατικότερη στάση του Φραγκίσκου στην εν εξελίξει μαζική μετανάστευση μουσουλμάνων σε όλες τις δυτικές, κατά παράδοση, χριστιανικές χώρες, αποδεικνύει ότι δεν είναι ούτε αυτό το κίνητρο.
Αγιότατε, πρόσφατα, επικρίθηκα γιατί είπα ότι η υπεράσπιση εκ μέρους σας της πολιτικής των ανοιχτών συνόρων και η επιθετική υποστήριξη της Καθολικής Εκκλησίας των Η.Π.Α. στην αμνηστία, μοιάζουν ως απάντηση στην πτώση της συμμετοχής των εκκλησιαζομένων και έκφραση ειλικρινών ανθρωπιστικών αξιών.

Πάπα Φραγκίσκε, γράφω για να εξηγήσω ότι αυτή η κριτική της συνεχιζόμενης ανάμειξης της Καθολικής Εκκλησίας στις πολιτικές υποθέσεις των ΗΠΑ δεν απευθύνεται σε εσάς προσωπικά.

Τον Απρίλιο του 2008, απαντώντας στην κριτική του Πάπα Βενέδικτου XVI για την αμερικανική μεταναστευτική πολιτική, είπα: «Αυτό δεν είναι κήρυγμα. Αυτό είναι ένα μάρκετινγκ που βασίζεται στην πίστη». Οι δηλώσεις μου εκείνη την εποχή μου έφεραν εκτεταμένες επιθέσεις όχι μόνο από τους New York Times, αλλά και από το Κογκρέσο των Ισπανόφωνων, το Μεξικανοαμερικανικό Νομικό Ταμείο Αμύνης και άλλες φράξιες που υποστηρίζουν τα ανοιχτά σύνορα.

Όπως και ο προκάτοχός σας, ο Πάπας Βενέδικτος XVI, η Αγιότητά σας φαίνεται να αρέσκεται να δίνει συμβουλές σχετικά με τη μεταναστευτική πολιτική στους προέδρους και τα κοινοβούλια.

Ακολουθεί μια πρόταση από έναν αδελφό σας χριστιανό που, όπως και εσείς, προσπαθεί να είναι ταπεινός υπηρέτης του Κυρίου και Σωτήρα μας, Ιησού Χριστού. Εφόσον αισθάνεστε υποχρεωμένος να εισέλθετε στην πολιτική σκηνή και να ασχοληθείτε με το θέμα των μεταναστευτικών πολιτικών, γιατί δεν εστιάζετε στις τεράστιες διαφορές που υπάρχουν σε αυτές τις πολιτικές σε όλο τον κόσμο;

Σίγουρα γνωρίζετε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής δέχονται περισσότερους νόμιμους μετανάστες από ό, τι όλα μαζί τα άλλα 196 κράτη μέλη των Ηνωμένων Εθνών. Οι ΗΠΑ δέχτηκαν επίσης περισσότερους πρόσφυγες για μόνιμη επανεγκατάσταση από οποιοδήποτε άλλο κράτος του κόσμου. Για να πάρουμε ένα παράδειγμα, οι Ηνωμένες Πολιτείες δέχτηκαν δεκάδες χιλιάδες μουσουλμάνους και ινδουιστές πρόσφυγες από τη Βιρμανία (Μυανμάρ), ενώ οι γειτονικές χώρες της Βιρμανίας, όπως είναι η Ινδία, το Μπαγκλαντές και η Ταϊλάνδη, το απέφυγαν σε μεγάλο βαθμό.

Μήπως χάσαμε κάποιο δελτίο τύπου από την πόλη του Βατικανού που θα επαινούσε τη γενναιοδωρία μας προς τους διωγμένους θρησκευτικούς πρόσφυγες; Ομοίως, μήπως χάσαμε κανένα δελτίο που θα ανακοίνωνε την πολιτική της ανοιχτής πόρτας του Βατικανού σε αυτό το θέμα;

Επίσης με σεβασμό σας προτείνω εσείς και οι Καρδινάλιοι και οι Επίσκοποι σας να είστε πιο προσεκτικοί ως προς τη σημαντική διάκριση μεταξύ του να μιλάτε ex cathedra σε θέματα πίστης και ηθικής – στα οποία μεταξύ των συντρόφων σας, κατά πάσα πιθανότητα, έχετε μοναδική εμπειρία και εξουσία - και του να εκφράζετε τις προσωπικές σας απόψεις για καθαρά πολιτικά θέματα, όπου, για να πω, δεν έχετε περισσότερη εμπειρία ή εξουσία από τους καλλιτέχνες, τους δημοσιογράφους, τους παίκτες του γκολφ ή το μέσο μέλος του Αμερικάνικου Κογκρέσου.

Πιστεύω ότι οι περισσότεροι Αμερικανοί κατανοούν και εκτιμούν τι ήταν αυτό που έκανε αναγκαία την ανέγερση του 50 ποδιών τείχους γύρω από το Βατικανό. Κατασκευάστηκε για προστασία και άμυνα. Υπήρχε ανάγκη να περιοριστεί η είσοδος όσων ήθελαν να κάνουν ζημιά και επίσης να εξασφαλίσουν την ακεραιότητα της πόλης-κράτους σας. Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι διατηρείτε τόσο τους τοίχους όσο και τον προσεκτικό έλεγχο εκείνων που θέλουν να γίνουν δεκτοί μέσα ​​από αυτά, μπορείτε να διαπιστώσετε γιατί ακόμα και στον 21ο αιώνα η ασφάλεια των συνόρων εξακολουθεί να είναι ένα σημαντικό και αναγκαίο κομμάτι της διατήρησης ενός εθνικού κράτους. Το γεγονός ότι οι Η.Π.Α. επιχειρούν να επιτελέσουν αυτό το καθήκον, ενώ εξακολουθούν να είναι το πιο φιλόξενο έθνος μεταναστών σε όλο τον κόσμο μου φαίνεται, ότι θα έπρεπε, αν η Αγιότητά σας αισθανόταν υποχρεωμένη να πει κάτι για το θέμα αυτό, να γνώριζε τον έπαινο αντί της κριτικής. Αυτή η διπλή αντιμετώπιση δημιουργεί σκεπτικισμό όσον αφορά το κίνητρο μιας τέτοιας κριτικής.

Εμείς οι Αμερικανοί χριστιανοί αναγνωρίσαμε πάντοτε ότι οι εκκλησίες έχουν δικαίωμα να διαδώσουν την πίστη και να προσλάβουν νέα μέλη, που είναι μέρος του συνταγματικού δικαιώματος της ελευθερίας της θρησκείας και της ελευθερίας του λόγου. Ωστόσο, η απόρροια της θρησκευτικής ελευθερίας είναι ο διαχωρισμός της εκκλησίας και του κράτους, οπότε και οι Αμερικανοί καταλαβαίνουν ότι αυτές οι απαραίτητες και δίκαιες προσπάθειες στρατολόγησης νέων μελών πρέπει να σέβονται και να δέχονται το φυσικό δικαίωμα ενός έθνους να προστατευθεί και να αμυνθεί.

ΚΟ / πηγή

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ας επιτρέψει λοιπόν και την είσοδον της ιταλικής αστυνομίας εις το κρατίδιον του. Αν γνωρίζωμεν καλώς δεν δύναται η ιταλική αστυνομία να εισέλθει άνευ αδείας εις το Βατικανόν.