Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου 2017

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: “No country for white men”. Η αστυνομία απαγορεύει την πρόσληψη σε λευκούςΗ βρετανική αστυνομία μεταφορών εκτοπίζει τους λευκούς άνδρες που κάνουν αίτηση, εξαιρώντας τους από την διαδικασία προσλήψεων.

Υπάρχουν εργαστήρια προσλήψεων στο Λονδίνο, το Μάντσεστερ και το Μπέρμιγχαμ - αλλά ένας υποψήφιος αστυνομικός έλαβε αρνητική απάντηση στην αίτησή του, αφού του είπαν ότι οι υποψήφιοι έπρεπε να είναι μόνο "γυναίκες και μαύροι ή εθνικές μειονότητες", αναφέρει η Metro.

"Είμαι λευκός ετεροφυλόφιλος άνδρας και μέλος των ενόπλων δυνάμεων, πώς μπορεί μια δημόσια υπηρεσία να στηρίζει κατηγορηματικά αυτού του είδους τις διακρίσεις  και την ανισότητα το 2017;", δήλωσε στην εφημερίδα.

"Θα αποσύρω την αίτησή μου λόγω του τρόπου με τον οποίον με αντιμετώπισαν".

Ο ανταποκριτής της Metro, Harley Tamplin, φάνηκε δύσπιστος στην καταγγελία του βετεράνου ότι υπέστη διάκριση λόγω της φυλής και του φύλου του, επικρίνοντας την αστυνομική δύναμη «γιατί το ότι θέλει να απασχολεί περισσότερες γυναίκες και άτομα από εθνικές μειονότητες - ναι, σοβαρά».

Είναι τεχνικά παράνομο να γίνονται διακρίσεις εις βάρος αιτούντων εργασία ανάλογα με τη φυλή ή το φύλο τους στο Ηνωμένο Βασίλειο - αλλά οι λεγόμενες διατάξεις "Θετικής Δράσης" (‘Positive Action’) του νόμου "περί ισότητας" του 2010 παρέχουν αρκετούς τρόπους που στην ουσία επιτρέπουν στους εργοδότες να στοχεύουν σε υποτιθέμενους μειονεκτούντες κατά τη διάρκεια της διαδικασίας πρόσληψης.

Μπορούν επίσης να επιλέξουν "μειονεκτούντες" υποψηφίους εις βάρος εξειδικευμένων υποψηφίων προκειμένου να βελτιωθεί η "εκπροσώπηση" στο χώρο εργασίας - ή να προσφέρουν αμειβόμενες πρακτικές από τις οποίες αποκλείονται οι λευκοί, όπως το κεντρικό πρόγραμμα ειδήσεων Peston την Κυριακή.

Η βρετανική αστυνομία μεταφορών επιβεβαίωσε ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση εφαρμόζει διατάξεις σχετικά με τη ‘θετική δράση’ στην ιστοσελίδα της, η οποία αναφέρει: "Σύμφωνα με την πρωτοβουλία της Θετικής Δράσης, προσφέρουμε αρχικά αυτό το εργαστήριο μόνο σε γυναίκες και μαύρους / μειονοτικές εθνοτικές ομάδες, -που επί του παρόντος υπο-εκπροσωπούνται στη δύναμη. "

Οι αστυνομικές δυνάμεις πιέστηκαν να συμπεριφέρονται με αυτόν τον τρόπο το 2013 από τον τότε υπουργό αστυνομίας επί κυβέρνησης Συντηρητικών, Damian Green.

Ο Green είναι τώρα το δεξί χέρι της πρωθυπουργού Theresa May, καθώς υπηρετεί στη θέση του πρώτου γραμματέα της κυβέρνησης, στην ουσία αναπληρωτή πρωθυπουργού – υποδηλώνοντας ότι οι διακρίσεις εναντίον των λευκών αντρών εγκρίνονται στο ανώτατο επίπεδο της βρετανικής πολιτικής.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / πηγή

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τότε γιατί έβγαλε η Μαy την Αγγλία από την ΕΕ; Δεν την έβγαλε για να μην είναι (η Αγγλία) υποχρεωμένη να ακολουθεί τις εντολές της ΝΤΠ;