Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

ΠΕΡΟΥ: Αποσύρεται η διδασκαλία περί «έμφυλων ταυτοτήτων» από τα σχολεία μετά από αγώνες και μαζικές διαδηλώσεις των γονέων



(LifeSiteNews / ΚΟ) – Λίμα. Μετά από διαμαρτυρίες στις οποίες έλαβαν μέρος πάνω από ένα εκατομμύριο Περουβιανοί, η κυβέρνηση του Περού αναγκάστηκε να αποσύρει ένα εθνικό σχολικό πρόγραμμα το οποίο καταγγέλθηκε από τους γονείς ότι εισάγει την «ιδεολογία του φύλου» (gender ideology) – στην πραγματικότητα ιδεολογία του «κοινωνικού φύλου», αυτό που σε συνδυασμό με τους «ρόλους φύλου» και τα «έμφυλα στερεότυπα» περιέχεται στην περιώνυμη διδασκαλία περί «έμφυλων ταυτοτήτων».

Το Υπουργείο Παιδείας του Περού ανακοίνωσε σε δήλωσή του της 24ης Νοεμβρίου ότι η έκδοση του Εθνικού Προγράμματος για το 2009 θα επανέλθει στα σχολεία του έθνους. Το πρόγραμμα σπουδών του 2009 δεν περιλαμβάνει τα στοιχεία για την ιδεολογία του φύλου που περιλαμβάνονται στην έκδοση του 2016 που εγκρίθηκε για το 2017.

Η ομάδα γονέων που διοργανώθηκε υπό το hashtag #ConMisHijosNoTeMetas (Μην μπλέκετε τα παιδιά μου) χαρακτήρισε την κίνηση αυτή "νέα νίκη για τους γονείς".

Ο ερευνητής του Ινστιτούτου Έρευνας Πληθυσμού της Λατινικής Αμερικής, Sergio Burga, δήλωσε ότι η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να αναστρέψει το πρόγραμμα σπουδών του 2016 ήταν «μια μεγάλη νίκη για χιλιάδες γονείς που εκπροσωπούνται από το #ConMisHijosNoTeMetas».

Το Τμήμα Παιδείας του Περού ενέκρινε το Εθνικό Πρόγραμμα Σπουδών για τη Βασική Εκπαίδευση του 2017 στα τέλη του 2016 εν μέσω σφοδρής κριτικής από τους γονείς, τους δασκάλους και την Καθολική Εκκλησία, καθώς και διάφορες χριστιανικές ομάδες στη χώρα.

Η ομάδα #ConMisHijosNoTeMetas διοργάνωσε πορείες τον Μάρτιο του 2017, συγκεντρώνοντας πάνω από 1,5 εκατομμύρια Περουβιανούς που κατέβηκαν για να διαμαρτυρηθούν για την «ιδεολογία του φύλου».


Η διάσκεψη των Επισκοπών του Περού (Conferencia Episcopal Peruana) άσκησε κριτική στο νέο πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος Εκπαίδευσης ότι συμπερίλαβε "έννοιες που δεν πηγάζουν από το Σύνταγμα, αλλά μάλλον προέρχονται από την λεγόμενη ιδεολογία των φύλου".

Τον Αύγουστο, το Ανώτατο Δικαστήριο του Περού αποφάσισε υπέρ μιας άλλης ομάδας γονέων, της ‘Padres en Acción’ (Γονείς σε Δράση), η οποία είχε καταθέσει αγωγή εναντίον του Υπουργείου Παιδείας, υποστηρίζοντας ότι το πρόγραμμα σπουδών ήταν μια κίνηση για να κατηχηθούν οι μαθητές στην «ιδεολογία του φύλων».


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / πηγή

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Με την «ιδεολογία του φύλου» (gender ideology) δηλ. την gay agenda, έχει πέσει πανδημία στον πλανήτη γή? (Φυσκά εξαιρούνται οι μουσουλμανικές-ασιάτικες χώρες καθότι το μικρόβιο είναι αντιρατσιστικό..)
Αχ αυτή η συνειδητοποίηση, ωρίμανση και αυθόρμητη αποδοχή, βλέπε επιβολή, της gay agenda στις προσωπικές ζωές και κοινωνία μας...

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΛΑ Συγχαρητηρία στους Περουβιανούς/Περουβιανές οι οποίοι Έμπρακτα Διαδηλώσανε ενάντια σε ένα απο τα Γνωστά Σχέδια της Παγκοσμιοποιήσης/Νέας Τάξης Πραγμάτων,περί "Διαφορετικότητας" στα πλαίσια της Υπεράσπισης των Ανθρωπίνων διακαιωμάτων/Ατομικών Ελευθεριών κτλ. Δικαίωμα να "Επιλέγεις το φύλο σου"...αλλαγή φύλου στα 15...Γάμοι Ομοφυλοφίλων με (Εννοείται Αναφαίρετο δικαίωμα στο να υιοθετούν παιδιά κτλ.)την Γνωστή Προπαγάνδα-Πλύσης Εγκεφάλου των Μαριονετών-Χρήσιμων Ηλίθιων του G.SORROS=OPEN SOCIETY FOUNDATION οι οποίοι στην Πράξη Υλοποιούν τους Σχεδιασμούς της Νέας Εποχής...με Νέα Ήθη-Έθιμα..Δεν συζητώ ότι εδώ στην Ελλάδα πέρα απο λίγους οι Υπόλοιποι κοιμούνται ΟΛΟΡΘΟΙ!! ΔΕΝ ενδιαφέρονται-Αδιαφορούν-είναι Ωχ αδερφιστές.

Ανώνυμος είπε...

Δεν πήγαν οι κομμουνιστές να κάνουν αντισυγκέντρωση;

ikonsgr είπε...

Μέχρι και 3κοσμικές χώρες άρχισαν να αντιδρούν στην επιβολή της νεοταξίτικης δαιμονικής διαστροφής και παραλογισμού...
Στην γυφτογραικία-πρώην Ελλάς, αντιθέτως όχι μόνον δεν υπάρχει ΚΑΜΜΙΑ αντίδραση αλλά αντιθέτως το παράλογο και η διαστροφή ΘΕΣΜΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ, μέσα σε ατελείωτες ονειρώξεις με "προσφυγάκια", "μετριοπαθές ισλαμ", μουλτι-κουλτι, και... "αριστερή ανάπτυξη"....