Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017

Ορμπάν: «Θα προστατεύσουμε τον χριστιανικό μας πολιτισμό. Εμείς δεν θα κρυφτούμε πίσω από τσιμεντένια μπλοκ, ούτε θα παρακολουθούμε τις γυναίκες μας και τις κόρες μας να παρενοχλούνται την Πρωτοχρονιά».

Ο Βίκτορ Ορμπάν χρησιμοποίησε το ετήσιο Χριστουγεννιάτικο μήνυμά του για να καλέσει τους Ευρωπαίους να προστατεύσουν τον χριστιανικό τους πολιτισμό και δεσμεύθηκε ότι η Ουγγαρία δεν θα «υποχωρήσει πίσω από τσιμεντένια μπλοκ» τα Χριστούγεννα και θα παρακολουθεί τις γυναίκες και τις κόρες της να «παρενοχλούνται μέσα στο πλήθος της Πρωτοχρονιάς».

"Ο Χριστιανισμός είναι κουλτούρα και πολιτισμός. Ζούμε σε αυτόν. Δεν αφορά το πόσοι άνθρωποι πηγαίνουν στην εκκλησία ή πόσοι προσεύχονται ειλικρινά. Η κουλτούρα είναι η πραγματικότητα της καθημερινής ζωής ... Η χριστιανική κουλτούρα ορίζει την καθημερινή μας ηθική», έγραψε ο ηγέτης του Fidesz, σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στο Magyar Idők.

Ο Ορμπάν στράφηκε επίσης κατά των εχθρών της πολιτικής του «πρώτα η χώρα μας», οι οποίοι λένε ότι δεν μπορεί να ισχυρίζεται ότι είναι χριστιανός αν δεν υποστηρίζει το να επιτραπούν «εκατομμύρια άνθρωποι από άλλες ηπείρους να εγκατασταθούν στην Ευρώπη» σύμφωνα με την εντολή «αγάπα τον πλησίον σου όπως τον εαυτό σου".
«Ξεχνούν το δεύτερο μέρος της εντολής», δήλωσε ο Orbán: «Το να αγαπάμε τον εαυτό μας».

Και εξήγησε: «Το να αγαπάμε τον εαυτό μας σημαίνει επίσης το να προστατεύουμε αυτό το οποίο είμαστε. Το να αγαπάμε τον εαυτό μας σημαίνει να αγαπάμε τη χώρα μας, το έθνος μας, την οικογένειά μας, την ουγγρική κουλτούρα και τον ευρωπαϊκό πολιτισμό».

"Οι θεμελιώδεις αρχές της ευρωπαϊκής ζωής δέχονται πλέον επίθεση", συνεχίζει ο Ούγγρος ηγέτης, υπαινισσόμενος τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν χώρες όπως η Βρετανία, η Γαλλία, η Γερμανία και η Σουηδία, οι οποίες ακολουθούν όλες τις χρηματοδοτούμενες από το κράτος πολιτικές μαζικής μετανάστευσης και πολυπολιτισμικότητας.

"Ανεξάρτητα από το αν θα πάμε στην εκκλησία ή όχι, και αν ναι, σε ποια πηγαίνουμε, δεν θέλουμε να γιορτάσουμε το μυστήριο ακριβώς πίσω από τις κουρτίνες ώστε να μην παραβιάσουμε την ευαισθησία των άλλων", δήλωσε.

"Δεν θέλουμε οι Χριστουγεννιάτικες αγορές μας να μετονομαστούν και σίγουρα δεν θέλουμε να υποχωρήσουμε πίσω από τσιμεντένια μπλοκ (εμπόδια). Δεν θέλουμε οι χριστουγεννιάτικες λειτουργίες μας να περιτριγυρίζονται από τον φόβο και την αγωνία. Δεν θέλουμε οι γυναίκες μας, οι κόρες μας να παρενοχλούνται μέσα στο πλήθος της Πρωτοχρονιάς".
Ο πρωθυπουργός Orbán πρόσθεσε μια προειδοποίηση ενάντια στις δυνάμεις που επιδιώκουν να εξασθενίσουν σκόπιμα τον Χριστιανισμό στην Ευρώπη, τον οποίον περιέγραψε ως ένα είδος πολιτισμικού "ανοσοποιητικού συστήματος" – που δεν φαίνεται όσο είναι δυνατό, αλλά που αφήνει όλο το σώμα πολιτικά ευάλωτο όταν είναι αδύναμο.

«Θέλουν να σταματήσουμε να είμαστε αυτοί που είμαστε. Θέλουν να γίνουμε εκείνοι που δεν θέλουμε να είμαστε. Θέλουν να αναμειχθούμε με ανθρώπους από άλλους κόσμους και να αλλάξουμε για να πετύχουν την ποικιλομορφία τους άφοβα», είπε.

«Τα ελεύθερα έθνη της Ευρώπης, οι εθνικές κυβερνήσεις που εκλέγονται από τους ελεύθερους πολίτες, έχουν ένα νέο καθήκον: να προστατεύσουν τη χριστιανική μας κουλτούρα.

"Όχι για τους άλλους, αλλά για τους εαυτούς μας. για τις οικογένειές μας, για το έθνος μας, για τις χώρες μας και για την «πατρίδα της πατρίδας μας» - για την υπεράσπιση της Ευρώπης».

ΚΟ / πηγή

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μπραβο Ουρμπαν παιδαρε.........
και στην Ελλαδα εναν Ουρμπαν θελουμε

Ανώνυμος είπε...

Οι Ουγγροι το παλευουν μοναχοι τους,εμεις που απο την χωρα μας διαδωθηκε η ορθοδοξια σε ολα τα βορεια κρατη κανουμε οτι πιο αντιθετο μπορουμε για να την καταδιωξουμε
Θα καταντησουμε σε πολυ λιγα χρονια να εχουμε γκετο πχ Σοχο-Μπρονξ-Τσαϊνα Ταουν και δεν θα τολμαμε να πουμε ουτε ενα χρονια πολλα στις θρησκευτικες μας γιορτες σε κανεναν δικο μας στον δρομο...

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμος29 Δεκεμβρίου 2017 - 12:03 μ.μ
Φυσιολογικο και επόμενο τετοια αποτελέσματα όταν έχεις συνειδητό Διαμαρτυρομενο ηγέτη.

Ανώνυμος είπε...

Μεγάλο ρεμάλι ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας. Σπούδασε με λεφτά του Σόρος και παριστάνει τον super εθνικιστή.

ΚΩΣΤΑΣ-ΤΑΥΡΟΣ είπε...

Εγώ λέω..όταν γίνουν εκλογές στο Ελλαδιστάν..να φτιάξουμε ψηφοδέλτια με το όνομά του επάνω και να ρίξουμε στις κάλπες.

ΠΟΠΗ ΣΟΥΦΛΗ είπε...

Ο ελληνικός λαός, γιατί σχεδόν ποτέ δεν εξέλεξε Ηγέτη, που ν' αγαπά την Πατρίδα και την Χριστιανική Πίστη;
Τόσο άχρηστος λαός είμαστε;
Ή μήπως η πλειοψηφία του λαού, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΑΛΛΑ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΙ;;;

Καλή κι ευλογημένη Χρονιά
ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ

Ανώνυμος είπε...

ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ?????? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Νά ρέ Πατριώτης!
(Σάν τούς δικούς μας?)