Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018

ΙΤΑΛΙΑ: Ο Μουσολίνι επιστρέφει σε ταινία.

Καθώς πλησιάζουν οι ιταλικές εκλογές, μια νέα ταινία φαντάζεται την επιστροφή του Μουσολίνι.

Το Sono Tornato (ή “Im Back” στα αγγλικά ή «Ξαναγύρισα» στα ελληνικά) είναι το ιταλικό αντίστοιχο της δημοφιλούς γερμανικής ταινίας του 2015 "Look Who's Back", που αναφερόταν σε μια σύγχρονη ανάσταση του Χίτλερ (βλ. εδώ).

Ο Ιταλός ηθοποιός Massimo Popolizio, ο οποίος παίζει το ρόλο του Μπενίτο Μουσολίνι στο «I'm Back», στέκεται μπροστά σε μια γιγαντιαία εικόνα του δικτάτορα.

Η κωμωδία έλαβε σχεδόν ομόφωνες εγκωμιαστικές κριτικές από Ιταλούς κριτικούς, οι οποίοι επικρότησαν τη σιωπηρή προειδοποίησή της ότι η Ιταλία του 2018 είναι δεκτική στα ίδια λαϊκιστικά μηνύματα που έφεραν τον Μουσολίνι στην εξουσία πριν από περίπου έναν αιώνα. 

Ο σκηνοθέτης Luca Miniero δήλωσε ότι η ταινία "αγγίζει ευαίσθητα σημεία της χώρας", λέγοντας ότι οι Ιταλοί εξακολουθούν να φιλοξενούν ένα κομμάτι του Duce στις ψυχές τους.

Είπε ότι ενώ δεν βλέπει πιθανή μια δικτατορία τύπου Μουσολίνι να έρχεται στην εξουσία, είπε ότι βλέπει "την επιστροφή του λαϊκισμού του. Στην πραγματικότητα, είμαστε ήδη εκεί".

Η ταινία, με πρωταγωνιστή τον Massimo Popolizio ως Duce, φαντάζεται ότι ο Μουσολίνι πέφτει κυριολεκτικά στη γη σε μία από τις πιο πολύ-εθνικές συνοικίες της Ρώμης και από εκεί ξεκινώντας ένα ορειβατικό ταξίδι με έναν πρόθυμο ντοκιμαντερίστα καθορίζει το αν μπορεί να κάνει μια πολιτική επιστροφή.

Σε μια σκηνή, ο Μουσολίνι – που φοράει στρατιωτική στολή - ρωτάει έναν σεφ αν θα αποδεχόταν και πάλι μια δικτατορία. Ο σεφ απαντά καταφατικά προτού προσθέσει: "αλλά μια ελεύθερη δικτατορία, όχι μια πολύ δικτατορική".

Κατά την προβολή της ταινίας νωρίτερα αυτή την εβδομάδα - που διοργανώθηκε στη ρωμαϊκή κατοικία του Μουσολίνι στη Villa Torlonia - ο Miniero δήλωσε ότι η ταινία δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να θεωρηθεί ως μια απολογία του φασισμού, αλλά μάλλον μια προειδοποίηση.

"Σε αντίθεση με τους Γερμανούς, οι Ιταλοί δεν έχουν εξοικειωθεί εντελώς με τον δικτάτορα τους", ανέφερε η La Repubblica. "Είμαι πεπεισμένος ότι αν επρόκειτο να επιστρέψει σήμερα ο Μουσολίνι, θα κέρδιζε τις εκλογές, αλλά θα έβλεπε την κυβέρνησή του να πέφτει μετά από δύο χρόνια".

Ο πολιτικός αναλυτής Federico Santi είπε ότι η ταινία είναι σαφώς μια εμπορική προσπάθεια να στηριχθεί στην ήδη επιτυχημένη γερμανική προσαρμογή του βιβλίου του Timur Vermes σχετικά με την φανταστική επιστροφή του Χίτλερ. Αλλά ο Santi δήλωσε στο Associated Press ότι η αναβίωσή του στο Μουσολίνι "επισημαίνει μερικές από τις αντιφάσεις που είναι εγγενείς στη σημερινή κοινωνία και νομίζω ότι δείχνει τους κινδύνους που σχετίζονται με τις ακραίες ακροδεξιές πολιτικές που αναζωπυρώνονται αυτές τις μέρες».

Προειδοποίησε, ωστόσο, ότι θα μπορούσε να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα στα μάτια ορισμένων θεατών.

"Νομίζω ότι καταλήγει να ομαλοποιήσει τον Μουσολίνι", πρόσθεσε.

Παρακάτω το trailer της ταινίας. Προσέξτε ότι κάποιοι στην θέα του «Μουσολίνι» χαιρετάνε με τον ρωμαϊκό (ή φασιστικό) χαιρετισμό.

ΚΟ / Πηγή

17 σχόλια:

Άγγελος Μάριος είπε...

Χαχαχα
Ποιός κάθεται να ασχολείται με εκλογές.

Orthodox True είπε...

Η παιδεία της εποχής, μέθοδος διδασκαλίας διά του βραβευμένου πανεπιστημίου του Χόλιγουντ.

Ταινίες, που σπέρνουν χιλιάδες διαφορετικούς σπόρους, και αναλόγως την εσωτερική ψυχοσύνθεση του καθενός, θα ριζώνουν στον καθένα και θα θερίζει διαφορετικό καρπό.

Τα φασισταριά θα φουσκώνουν, θα πυρώνουν, οι χρηστοί πολίτες θα αποριπτουν, οι χλιαροί αναποφάσιστοι θα μπερδεύονται ακόμη περισσότερο και θα βυθίζονται στην άβυσσο της ανικανότητας, όπου μία μεταγέστερη προσεχτικά διατυπωμένη άποψη σε άλλη ταινία, θα τους πορώσει σε βαθύτερα σκοτάδια, που θα προβάλλονται με ωραία φανταχτερά εξωτερικά περιτυλίγματα.

Αλίμονο στο νού, που έχει τη δυνατή συνείδηση του πούπουλου, εν μέσω της καταιγίδας.

Αλίμονο στον πεθαμένο, που νομίζει πώς είναι ζωντανός επειδή αναπνέει.
.

Ανώνυμος είπε...

Βαζει ο Ντουτσε τη στολη του παλι;;;;;

ΒΡΕ ΤΟΝ ΦΟΥΚΑΡΑ!!! ΒΡΕ ΤΟΝ ΦΟΥΚΑΡΑ!!!

Ανώνυμος είπε...

Τελικά,χειρότεροι και από τους αναρχοκομμουνιστές,διεθνιστές κτλ,είναι οι εγχώριοι ζητωπατριώτες.Εν ολίγοις,ο Μουσολίνι υπήρξε τεράστια μορφή του 20ου αιώνα,κορυφαίος Εθνικιστής πολιτικός.Επηρέασε και χάρη σε αυτόν δημιουργήθηκαν φασιστικά-εθνικιστικά κινήματα σε όλη την Ευρώπη. Θαυμάστηκε από άντρες,ΑΝΤΡΕΣ με το Α κεφαλαίο,όπως ο Μπραζιγιάκ,ο Χοσέ Αντόνιο ντε Ριβέρα,ο Κοντρεάνου, ο Έζρα Πάουντ,ο Όσβαλντ Μόσλεϋ και πλήθος άλλων.Και εμείς,οι "ελληναράδες" ζητωπατριώτες τον κρίνουμε λόγω της επιθέσεως του προς εμάς και τον κοροϊδεύουμε.Τόσο μας κόβει,μιας και αδυνατούμε να δούμε πέρα από τις εξελίξεις που οδήγησαν σε αυτήν την επίθεση και γενικότερα τις ιδιαίτερες περιστάσεις του Β παγκοσμίου πολέμου.Είναι σαν να ζει πάλι ο Τσώρτσιλ και να μας παίζει στα δάχτυλα του με πομπώδεις ρήσεις(οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες)για να βγάλουμε το φίδι από την τρύπα.Μια αγγλόδουλη πολιτική έβαλε και αυτή το λιθαράκι της ώστε να καταστραφεί η Ευρώπη από τον νεοφιλελευθερισμό,τον παναριστερισμό και την μαζική εισβολή αλλοφύλων και αλλόθρησκων Αφροασιατών.
Και εμείς οι "Ελληναράδες", "πατριώτες του ζήτω" χαιρόμαστε και τραγουδούμε κατά του Μουσολίνι...Έναν Μουσολίνι όμως δεν είχαμε... Μια ριζοσπαστικοποίηση του Εθνικισμού δεν είχαμε.Ο Μεταξάς, άντρας ικανός,όμως πιστός σε έναν αγγλόδουλο βασιλέα,ζημίωσε την Ελλάδα χωρίς να το καταλάβει έγκαιρα. Όταν πήγε για την "στροφή", πέθανε περίεργα.Τον πέθαναν οι Άγγλοι.
Ας τραγουδήσουμε λοιπόν " Κορόιδο νεοέλληνα " και να μην πιάνουμε στο στόμα μας μορφές όπως ο Μουσολίνι...Μόνο έτσι θα βελτιωθούμε σε όλους τους τομείς...

Ahoy είπε...

*Τον πεθαναν οι Αγγλοι* Ολα τα ΛΕΦΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

Διαφωνείς κάπου;Δεν γνωρίζεις ότι ο θάνατός του, ήταν πολύ "περίεργος";

Ahoy είπε...

9.54 μ.μ. Καμμια διαφωνια. Απλα χαιρομαι οταν βλεπω, στο σημερινο Αγγλοσαξωνικο καρακιτσαριο που ζουμε, οτι υπαρχουν ακομη ανθρωποι που γνωριζουν αληθειες και τις περιγραφουν με ακριβια. Κατι μου λεει ομως, η απλως ελπιζω, οτι οι Εζρα Παουντ, F. Scott Fitzerald, Σταινμπεκ και αλλοι αρχιζουν να υπενθυμιζουν στον Αμερικανο οτι αυτο που ζει απο το θανατο του ΚΕΝΝΕΝΤΥ μεχρι σημερα δεν ειναι ζωη ανθρωπου αλλα κωπηλατη στη γαλερα. Απλα αρχιζουν να βλεπουν οτι εξηντα χρονια απολυτης κυριαρχιας των Λιμπεραλς τους εχει επιβαλλει ενα κτηνωδη τροπο ζωης. Και μια χαραμαδα φωτος απο το σημερα. Οταν ο Σορος εστειλε τους γκουνς του στη Virginia να γκρεμισουν το αγαλμα του Robert E. Lee εφαγαν κατι ψιλες απο τους ντοπιους και γυρισαν πισω απρακτοι. Ο γελοιος Λιμπεραλ Κυβερνητης το σκεπασε με ενα μουσαμα. Αρχιζουν και χανουν.

Ανώνυμος είπε...

Η Ιστορια ειναι "ροδα" που γυριζει.....λενε.
Αλλα τα Εθνη οταν ερθει εκεινη η ωρα, θα την σταματησουν την ροδα της Ιστοριας για να ΜΗΝ ξαναγυρισει ΠΟΤΕ πια
ΠΩΣ;
Στο σημειο επαφης της με το εδαφος θα την κανουν επιπεδη και να καρφωθει στο χωμα ωστε να μην ξαναγυρισει πια στον αιωνα τον απαντα.

polycmike είπε...

Ανώνυμους 9:34,

... τρικυμία εν κρανίου!!!

Ανώνυμος είπε...

Ανωνυμε 10 Φεβρουαριου 9:34, επειδη το σχολιο σου αναφεροταν προφανως στο δικο μου, θα σου εξηγησω κατι κ σ'εσενα κ σε ολους εσας τους νοσταλγους του φασισμου.

Ο φασισμος, ειτε προκειται για εθνικο-πατριωτικο ειτε προκειται για εθνομηδενιστικο, ειναι ενα καθεστως που κεντριζεται γυρω απο την προσωπολατρεια ενος ηγετη-θεου (οπως συμβαινει και σε ολα τα γνωστα φασιστικα κ δικτατορικα καθεστωτα μεχρι κ σημερα), το οποιο στηριζεται στην εντονη προπαγανδα (αν ο Μουσολινι κι ο καθε Μουσολινι ειχαν τοσο αγνες προθεσεις, τι φοβοντουσαν και επενδυαν τοσα εκατομμυρια μονο στο να προπαγανδιζουν στον κοσμο;), στα ψεμματα, στην υποκρισια της δηθεν 'αρετης' του ηγετη και του καθεστωτος η οποια κατανταει ψυχαναγκασμος εναντιον του λαου που πρεπει να πιστευει σ'αυτον τον ηγετη ολοκληρωτικα σαν θυματα πλυσης εγκεφαλου (οπως και στο σημερινο συστημα), και στην αμεση χρηση βιας και βασανισμου εναντιον ΟΠΟΙΟΥ εκφρασει αντιθετη αποψη, ακομα κι αν ειναι πατριωτης.

Επειδη μιλας για κοροιδα Ελληνες, βαλε κατι καλα στο μυαλο σου κι εσυ κι ολοι οι φιλο-φασιστες, δεξιοι και αριστεροι. Ο φασισμος ειναι ενα ξενο και ΞΕΝΟΔΟΥΛΟ συστημα το οποιο ειναι ΑΝΓΩΣΤΟ προς την Ελληνικη κουλτουρα και ψυχη. Οι Ελληνες ηταν ανεκαθεν ελευθερα πνευματα και πανω σε αυτο το πνευμα στηριζεται ολος ο συγχρονος σχεδον πολιτισμος. Τα φασισταρια, τα κουμουνισταρια και να ναζισταρια και ολα τ'αλλα σκ@ταρια, ειναι δημιουργηματα κομπλεξικων ψυχαναγκαστικων και αλαζονικων ανθρωπων της δυσης που η μεγαλυτερη τους λατρεια ηταν το να ειναι ηγετες-θεοι. Ενα τετοιο καθεστως οχι απλα δεν εχει καμια σχεση με τη ταυτοτητα των Ελληνων πατριωτων (του γνησιου πατριωτισμου κι οχι του γερμανοφιλου εθνικο-σοσιαλισμου), αλλα δεν εχει και ΚΑΜΙΑ σχεση με την Ορθοδοξια μας που ποτε δεν θα υποστηριζε την προσωπολατρεια κ τυφλη υπακοη σε εναν θνητο, ασχετως με το τι εγκληματα κανει ή οχι. Και για οσους γνωριζουν, η Ορθοδοξια διδασκει οτι οι Χριστιανοι πρεπει να σεβονται την εξουσια, εφοσον κι η εξουσια παει με το θελημα του Θεου η τουλαχιστον δεν το διαταρασσει αμεσα, αλλα οταν αυτο δε συμβαινει υπαρχει η λεγομενη Χριστιανικη διαμαρτυρια-ανυπακοη, που δηλωνει το καθηκον καθε Χριστιανου να αντιμαχεται καθεστωτα αντι-Χριστα.

Οποτε ουτε ως Ελληνες αλλα ουτε κι ως Ορθοδοξοι θα πρεπε να λατρευουμε τετοια ψυχοπαθη συστηματα που βασιζονται στην προσωπολατρεια ατομων που νομιζαν οτι ειναι θεοι επι της γης κι οτι μονο η δικη τους αποψη ειναι σωστη. Αυτο χρυσε μου ανθρωπε ειναι ο ορισμος της παθολογικης αλαζονειας και ΒΛΑΚΕΙΑΣ, και οχι ενα καθεστως το οποιο ενας νοημων ανθρωπος θα πρεπε να 'αναπολει'. Αν εσυ λοιπον θεωρεις οτι ο Μουσολινι κ το καθε αλλο ψωνιο ειναι η 'λυση' στα εθνικα ζητηματα, κατσε να του πλεκεις το εγκωμιο κι αν θες καν'του και εικονισμα που μπουκαρε κ στη χωρα μας και στην Ευρωπη γενικα. Εμεις ως πατριωτες και ως Χριστιανοι, προτιμαμε να λατρευουμε τον Θεο και να στηριζουμε το δικαιωμα της ελευθεριας σκεψης που μας δινει.

Κανε μας τη χαρη ομως και μη μιλας για κοροιδα Ελληνες οταν εσυ δεν μπορεις καν να ξεχωρισεις την πλυση εγκεφαλου που συνεπαγεται ο φασισμος και το ποσο προσωπο-δουλακι εισαι ετοιμος εσυ ο ιδιος να γινεις για το καθε ψωνιο που αυτο-αποκαλειται ηγετης στον κοσμο, ενταξει; Ευχαριστω πολυ.
Αντε γιατι μας ψιλοπρηξατε κιολας ολοι εσεις οι φασιστοδουλοι. Το παιζετε και πατριωτες κιολας.

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον εσύ έχεις τρικυμία εν κρανίω,αν δεν αντιλήφθηκες τι θέλω να πω...Μην κάνεις ανούσια σχόλια Γράψε αντεπιχειρήματα,αν σε ενδιαφέρει το θέμα,αλλιώς μην γράφεις καθόλου!

SkyWatcher είπε...

Δεν μου αρέσει να επαναλαμβάνω συνεχώς τα αυτονόητα. Το σχόλιο του ανώνυμου 12:14 μ.μ. πέρα από τον αντίλογο έχει εριστική διάθεση έναντι του άλλου ανώνυμου 9:34 και ίσως κακώς δημοσιεύθηκε. Τελευταία φορά. Εάν δεν μπορείτε να εκφραστείτε χωρίς ύβρεις και προσωπικές επιθέσεις μην κάνετε τον κόπο να γράψετε.

Ανώνυμος είπε...

Ούτε να σου απαντήσω δεν αξίζεις...

Ανώνυμος είπε...

Κ.Ο ,είμαι ο ανώνυμος 9:34.
Προσωπικά θέλω να ζητήσω συγγνώμη από το μπλογκ. Όταν γράφω ένα σχόλιο,δεν γνωρίζω εκ των προτέρων που δύναται να οδηγηθεί η συζήτηση.Έτσι, όταν κρίνω με τον τρόπο μου ένα σχόλιο κάποιου άλλου ανώνυμο με τον οποίο διαφωνώ,το κάνω με επιχειρήματα.Και αναμένω και από εκείνον,είτε συμφωνεί,είτε διαφωνεί μαζί μου,να έχει και εκείνος επιχειρήματα.Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα οδηγηθούμε σε λογικά συμπεράσματα,ή θα συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε και ο καθένας θα συνεχίσει στον δρόμο του.Έτσι ειρωνικά σχόλια του τύπου "ανώνυμους... κρανίους" και ειδικά του 12:14,που όχι μόνο κάνει προσωπικές επιθέσεις, αλλά γράφει και ασυναρτησίες,εμφανιζόμενος ως καπηλευτής της Ορθοδοξίας.
Δηλαδή,ο Κοντρεάνου, που οργάνωσε τη Σιδηρά Φρουρά στα φασιστικά πρότυπα,δεν αγαπούσε την Πατρίδα του την Ρουμανία,ούτε ήταν Χριστιανός Ορθόδοξος,ε;
Με μία φράση θα κλείσω, με αυτήν του Πλάτωνα, δια στόματος Σωκράτη,οτι δηλαδή,δεν δικαιούνται να έχουν γνώμη, αυτοί που δεν έχουν γνώση.
Είθε ο ζητωπατριωτισμός να εκλείψει.Παράδειγμα ζητωπατριωτισμού είναι ένας τύπος που θεωρεί όποιους έχουν γεννηθεί στο πάτριο έδαφος ως "Έλληνες" (αντεντονκουμπο),ένα είδος "civic nationalism",που πήγασε από τη σαπίλα της Γαλλικής Επανάστασης, όπου οι μαύροι θεωρήθηκαν " Γάλλοι ".
Υ.Γ.ο Ριβέρα που επισκέφτηκε τον Μουσολίνι στη Ρώμη και μίλησε με θαυμασμό για εκείνον,δεν αγαπούσε την Ισπανία,ούτε ήταν Χριστιανός.Μόνο ο...12:14 την αγαπάει...

Ανώνυμος είπε...

Ανωνυμε 3:35, αν νομιζεις οτι δεν αξιζουν την απαντηση σου οσοι σου φερνουν αντιλογο, ισως θα πρεπει να αναλογιστεις αν αυτο που εγραψες εσυ προκαλεσε αυτον τον αντιλογο ή αν πρωτα αυτα που εγραψες εσυ δημιουργησαν καποια παρεξηγηση. Οταν γραφεις κατι, εισαι υπευθυνος για το τι γραφεις και το τι δειχνει αυτο που γραφεις, δεν φταινε παντα μονο οι αλλοι που μπορει να σε παρεξηγουν...ισως λεω ΙΣΩΣ να φταινε κ αυτα που εγραψες εσυ. Οσο για τα υπονοουμενα σου, ειναι κλασσικη τακτικη να προσβαλλεις τον αλλον που σου εφερε αντιλογο οταν δεν μπορεις εσυ ο ιδιος να φερεις συγκεκριμενα επιχειρηματα εναντιον του (οπως ειπες κ εσυ). Εγω εγραψα ακριβως αυτο που εννοουσα χωρις περιθωρια παρεξηγησεων, αν δεν σου αρεσε προβλημα σου. Εχεις ηδη ασχοληθει αρκετα με το να απαντας ετσι κ αλλιως.

Προς Red Sky.

To σχολιο μου δεν ηταν επι σκοπου εριστικο και μου κανει εντυπωση που δεν ειδατε πρωτα το προσβλητικο υφος του αλλου σχολιαστη γιατι εγω πανω σε αυτο απαντησα. Οταν καποιος κοροιδευει εναν λαο γενικα επειδη δεν γουσταρει τον Μουσολινι αυτο δεν ειναι προσβολη; Εγω προσβολη το θεωρησα κ πιστευω ειχα καθε δικαιωμα να απαντησω. Αν θεωρειτε οτι τετοιου ειδους απαντησεις δημοσιευτηκαν 'κακως', τοτε καλο θα ηταν να μη δημοσιευετε ουτε τα σχολια ατομων σαν τον σχολιαστη αυτον. Τουλαχιστον αυτο θα ηταν το δικαιο, τωρα blog σας ειναι ο,τι θελετε κανετε. Εγω παντως δε θα ξανασχολιασω ετσι κι αλλιως. Καλο βραδυ.

Ανώνυμος είπε...

Πάλι δεν απαντάς επί της ουσίας,ούτε κάνεις αντίλογο.Δεν έχεις επιχειρήματα.Μόνο προσβάλεις.Ακόμα και εσύ πιστεύω το αντιλαμβάνεσαι αυτό...

polycmike είπε...

Προς anonymus 2:50,

γράφεις:"Και εμείς,οι "ελληναράδες" ζητωπατριώτες τον κρίνουμε λόγω της επιθέσεως του προς εμάς..." αν μετά απ αυτό συνεχίζεις μα θεωρείς τον εαυτό σου Έλληνα, καλύτερα να αυτοκτονήσεις!!

Υ.Γ. "τρυκιμία εν κρανίω", συμβαίνει με τα smartphone που διαθέτουν το autocorrect, ιδιαίτερα όταν γράφεις στα γρήγορα?