Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη, 7 Φεβρουαρίου 2018

Κύριοι δημοκράτες θα ακούσετε τον λαό;

Μια - δυο σκέψεις για το Συλλαλητήριο και την επόμενη ημέρα. 

Όχι, δεν θα αναφερθώ στους ομιλητές, γιατί το κυριότερο και το σημαντικότερο ήταν για μένα, η συμμετοχή του κόσμου. Μπορούμε να μην είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι για κάποια πράγματα, (να είμαστε και λογικοί, μην είμαστε και πλεονέκτες, που έλεγε ο "πόλισμαν" Χατζηχρήστος), να γκρινιάζουμε για χίλια δυο άλλα, και να μας τρώει το τι θα γίνει τώρα. Το κυριότερο: Θα ακούσουν τον λαό; Θα αλλάξουν στάση; Ούτε το ένα, ούτε το άλλο. Μεταξύ του "κυρίαρχου λαού" και της κάστας των πολιτικάντιδων χάσμα μέγα εστήρικται. Περί τούτου δεν έχω καμία αμφιβολία. Και επειδή πήρε το αυτί μου κάμποσες φορές την λέξη "δημοκρατία" να τονίζεται και να εξυμνείται ως η υπέρτατη αξία (ενώ ο εθνικισμός να καταδικάζεται ως το ακατονόμαστο κακό), θα ρωτήσω: Προς τι λοιπόν η ανησυχία; Αφού λοιπόν έχουμε αυτήν την υπέρτατη αξία που λέγεται δημοκρατία, και αφού και εμείς είμαστε δημοκράτες και οι άλλοι είναι δημοκράτες, και τελικά όλοι είμαστε δημοκράτες και άρα τρισμακάριοι και τρισευτυχισμένοι, που είναι το πρόβλημα; Στην δημοκρατία υπάρχουν αδιέξοδα; Αν υπάρχουν λέει. 


Μας αρέσει να ακούμε και να αναμασάμε το παραμύθι της δημοκρατίας. Να δίνουμε στην δημοκρατία μια μεταφυσική έννοια. Είναι το απόλυτο καλό, μια Εδέμ. Γαλουχηθήκαμε με τον μύθο αυτόν της εποχής μας, ότι η δημοκρατία είναι το απόλυτο και βέλτιστο πολιτικό σύστημα με το οποίο μπορεί να κυβερνηθεί μια χώρα. Η γενική αντίληψη είναι ότι η δημοκρατία δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Το να αμφισβητήσεις την δημοκρατία είναι κάτι τόσο τρομερό, μιαρό και αποδοκιμαστέο, αλλά και επίσης αρκετά επικίνδυνο, όσο ήταν να αρνηθείς τα δόγματα της παπικής εκκλησίας στα χρόνια που ο Πάπας κυβερνούσε πάνω στους ανθρώπους με σιδηρά πυγμή.

Οι δημοκράτες πολιτικοί σε όλα τα δημοκρατικά μας κόμματα ανταγωνίζονται για το ποιος θα δείξει ότι είναι ο πραγματικός δημοκράτης. Όμως την ίδια στιγμή φακελώνουν, στιγματίζουν, περιθωριοποιούν και τελικά αποκλείουν ανεπιθύμητα πρόσωπα, κινήματα και κόμματα. Επιβάλουν την γραμμή πουαυτοί θέλουν. Κάθε αντίθετη φωνή χλευάζεται ή φιμώνεται (ή  και τα δύο). Όποιος δεν αρέσει στην δημοκρατία δεν έχει λόγο, τον τρώει το μαύρο σκοτάδι. Ενίοτε και η φυλακή. Μπορεί και καμιά σφαίρα. Οι δημοκράτες δεν δέχονται αμφισβητίες, δεν δέχονται αντιφρονούντες. Δεν δέχονται να τους χαλάς την δημοκρατική τους νιρβάνα. Μήπως τελικά, η περίφημη δημοκρατία είναι ένα βαθιά ολοκληρωτικό πολιτικό σύστημα που απαιτεί απόλυτη εξουσία; Και μέσα από ένα σκληρό καθεστώς φαυλοκρατίας - κομματοκρατίας επιτυγχάνει την επιβίωσή του; Αυτή η εξουσία των δημοκρατών είναι πιο εκτεταμένη και διεισδύει βαθύτερα στην προσωπική ζωή των πολιτών από τις περισσότερες δικτατορίες (που το κάνουν τουλάχιστον χωρίς να δηλώνουν "δημοκρατίες" ξεγελώντας τους υπηκόους).

Τελικά, η δημοκρατία ωφελεί το έθνος; Έχει κάνει καλύτερη την κοινωνία; Την οδηγεί σε ηθική, πνευματική, πολιτιστική ακμή ή παρακμή; Ας αφήσω το οικονομικό σκέλος. Η δημοκρατία σέβεται τον Έλληνα πολίτη; Τον υπολογίζει; Τον ρωτάει; Σεβάστηκε την βούλησή του όταν τον ρώτησε και εκείνος είπε ΟΧΙ; Τον ρώτησε εάν θέλει να ξεχάσει την ιστορία του, να χάσει την ταυτότητά του, να πολτοποιηθεί στο multi culti μίξερ που άλλοι αποφάσισαν για αυτόν, να υφίστανται πλύση εγκεφάλου τα παιδιά του, να γκετοποιηθεί η γειτονιά του, να νιώθει ανασφαλής, να φοβάται και να τρέμει, να ζει σαν σκλάβος, να μην ορίζει αυτός το μέλλον του, να έχει απέναντί του ένα κράτος εχθρικό που όταν δεν τον απαξιώνει, τον μισεί και τον οδηγεί στον αργό ή στον ξαφνικό θάνατο; 

Από αυτήν την δημοκρατία περιμένουμε να ακούσει τον λαό;


SkyWatcher

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το ίντερνετ έχει πλημμυρίσει με συριζοτρόλ!
Το συλλαλητήριο σίγουρα είχε επιτυχία...

Ανώνυμος είπε...

ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥ ΛΑΟΥ!
Η ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΕΤΥΧΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ!
Η ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΨΕΥΔΕΣ ΥΠΟΑΤΑΣΤΑΤΟ ΤΗΣ ΑΛΗΘΙΝΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ.

Η ΙΔΙΑ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΓΙΑΤΙ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΩΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΟ ΤΟΝ ΚΑΘ'ΕΝΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ.

ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΜΙΓΜΑ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ,ΔΙΚΑΙΟΚΡΑΤΙΑΣ,ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ!
ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΙ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ.
ΠΟΛΙΤΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΝΕΙ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΙΝΑ.
ΘΑ ΕΧΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΖΗΛΕΥΤΑ!

Μ'ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΟΛΟΙ ΘΑ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ.
ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΙ ΑΔΙΑΒΛΗΤΟ.

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΘΑ ΧΑΙΡΟΥΝ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΟΙ ΑΞΙΟΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ.

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΡΟΛΟ ΔΗΜΟΓΕΡΟΝΤΩΝ.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΒΑΣΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΥΨΗΛΑ ΗΘΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ.
ΟΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΝΟΤΑΝΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ!!!

Ανώνυμος είπε...

Ν' αγιασει το στόμα σου ΚΟ! Κατ' αρχας δεν υπάρχει πια και δήμος, για να εχουμε δημοκρατία. Ποιοι αποτελούν τον δημο σημερα; Η απολιτική μάζα του σαρβαϊβορ και ολίγα εκατομμύρια ξένων. Τα δολια τα παιδακια μας σκέπτομαι. Το τι βλέπουν, ακούνε και μαθαίνουν απ' το προνήπιο δε λέγεται και δεν περιγράφεται.
Κατερίνα

ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ είπε...

Μιας και το έθεσες, αγαπητέ ΚΟ, ας πούμε δυο λογάκια στα περί Εθνικισμού.
Ακούσαμε τους ομιλητές της Θεσσαλονίκης αλλά και τις Αθήνας να κραυγάζουν πως δεν είμεθα εθνικισταί αλλά απλοί πατριώτες. Ακούσαμε τα μίντια να διαλαλούν ότι μέσω των συλλαλητηρίων νομιμοποιείται ο εθνικισμός ( από πότε άραγε μια ιδεολογία είναι εκτός νόμου; ).
Και ερωτώ, ήταν άραγε το πλήθος που κατέβηκε στην Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα Εθνικιστές;;;
Εν αγνοία τους (μιας και κανείς δεν βρέθηκε να τους εξηγήσει) ΝΑΙ ΗΤΑΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ.
Αποδεχόμενοι τον ορισμό που έδωσε ο Δημ. Βεζανής στο σύγγραμμά του <>, ο Εθνικισμός είναι η ενεργητική κατάφαση της Ιδέας του Έθνους. Και λέγοντας Έθνος δεν εννοούμε άλλο παρά την ενσυνείδητον φυλή, χωρίς φυσικά να λησμονούμε το ομόγλωσσον, ομότροπον και το ομόθρησκον.
Από την στιγμή που εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες όταν ένιωσαν να απειλείται κομμάτι τις Ιστορίας του Έθνους αλλά και εν δυνάμει η εδαφική ακεραιότητα της Πατρίδος μας έκαναν το ελάχιστο που θα μπορούσαν να κάνουν όντας Υποχρεωμένοι προς τους προγόνους τους αλλά και προς τους απογόνους τους, αυτομάτως έγιναν εθνικιστές.
Πολλαί πράξεις τελούνται υπό την επίδρασιν ή την καθοδήγησιν του Έθνους, δίκην μεταφυσικής οφειλής γεγονός που παραστατικώς απέδωσεν ο ποιητής Παλαμάς με τους στίχους «Χρωστάμε σ’ όσους ήλθαν, πέρασαν – θα έλθουν, θα περάσουν – κριταί θα μας δικάσουν – οι αγέννητοι, οι νεκροί».

Η Εθνική Ψυχή του Έλληνα έχει αρχίσει και πάλι να πάλλεται δυνατά, αυτό τους φοβίζει αλλά συνάμα τους προκαλεί και περιέργεια, πως μετά από τόσα χρόνια πνευματικής σκλαβιάς υπάρχουν ακόμη Ζωντανοί; (όπως θα έλεγε και ο Ίων Δραγούμης).

Ahoy είπε...

Ο βαρβαρος εχθρος εχει λωλαθει. Τι δεν εχει ριξει πανω στους Ελληνες. Βυζαντινες σφαγες, Κεμαλικες πορειες θανατου, παιδομαζωματα, οικονομικη εξαθλειωση, ηθικη εξαθλειωση με το υπεροπλο της Μυκονου και του Αγιου Δομινικου και πιστεψε πλεον οτι τα καταφερε. Απανω που πηγε να κατσει στην ευρυχωρη πολυθρονα του και ν* απολαυσει το ουισκυ της νικης του, πεταγονται τα συλλαλητηρια. Το μυστικο του πολιτισμου των Ελληνων το εχουν κρυψει οι πανσοφοι προγονοι του βρε ηλιθιοι. Επειδη ολα αυτα τα τρομερα εγκληματα που διαπραξατε εναντιο της φυλης των Ελληνων εχουν ενοχλησει το, κατα Ηρακλειτον, Θειον, να εισθε βεβαιοι η Νεμεσις θα σας επισκεφθει συντομως.

STEF PEN είπε...

Ναι, οι παρευρεθεντες στο συλλαλητήριο ηταν εστω και πολλοί χωρίς να το θέλουν χωρίς να το γνωρίζουν εθνικιστές. Απλως ο όρος δαιμονοποιηθηκε λόγω Χρύσης Αυγής μονο και μονο επειδή αυτή δηλώνει εθνικιστικος συνδεσμος. Συνεπώς το συλλαλητήριο ηταν πράξη εθνικιστικού φρονήματος και είμαστε περήφανοι γι αυτη!

konion είπε...

Τὸ πολίτευμα δὲν εἶναι δημοκρατία, εἶναι κοινοβουλευτικὴ δημοκρατία διὰ ἐκλεγμένων ἀντιπροσώπων.
Στὴν Ἀθηναϊκὴ δημοκρατία τῶν ἀρχαίων χρόνων τὰ ἀξιώματα ἐδίδοντο μὲ κλήρωση καὶ ἀποφάσιζε ἡ ἐκκλησία τοῦ δήμου. Αύτὸ ὅμως προϋποθέτει ἐκκλησία τοῦ δήμου μέχρι 20.000 ἀνθρώπους, παραπάνω δὲν νομίζω.

panos simonis είπε...

Μονο μια μικρή μειοψηφια μπορεί να ειναι εναρετη κι αυτη πρεπει να κυβερνάει. Η μειοψηφια των αριστων δεν δυναται να εκλεγει απο την χαμηλού επιπεδου μαζα. Μονο να επιλέγει μεσα απο θεσμικές διαδικασίες. Ενα νεο αριστοκρατικο καθεστώς ομως θελει επανάσταση.

Mαρίνος Ριτσούδης είπε...

Η Δημοκρατία είναι ζωντανή στην κοινωνία και έχει βέλτιστο θετικό αντίκτυπο
όταν οι πολίτες που την απαρτίζουν είναι ξύπνιοι ενάρετοι πολίτες, και όχι ψόφια κοπρόσκυλα.
Το βελτιστότερο της αρετής, της αξιοκρατίας, και της γενναιότητας των πολιτών είναι η αριστουργηματική Δημοκρατία.
Όσο κοιμόμαστε ή είμαστε πεθαμένοι, δεν μάς φταίει η δημοκρατία, ούτε η κομματική ρσδιουργία.
.

Polyc Mike είπε...

Έτσι ακριβώς!!!

Ανώνυμος είπε...

Το καθετι κρινεται εκ του αποτελεσματος.
Αν η δημοκρατια ηταν καλη και σωστη, τοτε αυτο θα ειχε και αντικτυπο στην Ελλαδα. Δηλαδη θα ειχαμε χαρα, ευημερια και κατ' επεκτασιν ευχαριστημενους Ελληνες πολιτες και οχι αυτην την ανασφαλεια και την εξαθλιωση που μας μαστιζουν επι 44 χρονια.
Αν ο λαος ηξερε να κρινει και να ψηφιζει σωστα, τοτε αυτο θα ειχε φανει εδω και πολλα χρονια. Συγγνωμη, αλλα δεν μπορω να αφησω το μελλον των παιδιων μου και το δικο μου στα χερια του καθε δημοσιου υπαλληλου, εμπορου, δικηγορισκου, κομμωτριας, η νοικοκυρας γιατι πολυ απλα ειναι ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ανικανοι να ψηφιζουν σωστα.
Θελω την ασφαλεια και την ευημερια που μονο καποιοι λιγοι μπορεσαν καποτε να δωσουν στην πατριδα μου ακριβως επειδη νοιαζονταν πραγματικα και την αγαπουσαν πολυ, αλλα τα αχαριστα παιδια αυτης της πατριδας τους τιμωρησαν φυλακιζοντας τους ισοβιως.
Θελετε δημοκρατια; Ωραια λοιπον. Να την χαιρεστε!

eksothen είπε...

Με το συμπαθειο, "εκλεψα", εν μερη απ'το ευστοχο σχολιο σου για το τι εστι Εθνικισμος.

eksothen είπε...

Ακριβως !

eksothen είπε...

Αποψη μου.

Η Προεδρευομενη Πολιτεια των Ελληνων.

Κατι αναλογα με το συντεταγμενο ομοσμοπονδιακο κρατος των ΗΠΑ.

Με ενσν επιπλεον θεσμο.

Αυτο, του Συνταγματικου Δικαστηριου.