Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Κυριακή 8 Απριλίου 2018

Far Cry 5: Λευκοί χριστιανοί είναι (πάλι) οι τρομοκράτες


Η «επίσημη» πλοκή του παιχνιδιού είναι η εξής:

Το παιχνίδι εξελίσσεται στη Μοντάνα του σήμερα, στην φανταστική Κομητεία Hope (Hope County). Ο παίκτης αναλαμβάνει το ρόλο του βοηθού του σερίφη, ο οποίος εμπλέκεται σε μια βίαιη αντιπαράθεση μεταξύ μια αίρεσης που πιστεύει στο τέλος του κόσμου, ονόματι Eden's Gate, (Πύλη της Εδέμ) με αρχηγό τον "πατέρα" Joseph Seed και τα παιδιά του, και των κατοίκων της κομητείας, οι οποίοι είδαν τους ανθρώπους τους και τις οικογένειές τους να απάγονται ή να δολοφονούνται από την αίρεση.

Δεν έχει σημασία ότι επίσημα θα λένε ότι οι κακοί δεν είναι mainstream χριστιανοί, αλλά οπαδοί μίας "αίρεσης". Αυτό που θα μείνει στο μυαλό κάθε παίκτη θα είναι ότι α) η αίρεση είναι χριστιανική, (Βίβλοι, εκκλησίες, άμβωνες, βαπτίσεις, εδάφια και σταυροί - έστω ολίγον πειραγμένοι - είναι όλα εκεί, μαζί με την αμερικάνικη σημαία - κι αυτή ολίγον πειραγμένη - πατριώτες γαρ) και β) ότι άρα, η χριστιανική θρησκεία είναι επικίνδυνη. Και φυσικά, δεν χρειάζεται νομίζω να το πούμε, ότι όλοι οι κακοί είναι (για μια ακόμα φορά) λευκοί. Έτσι λειτουργεί η προπαγάνδα - μέσω των συναισθημάτων σας, μέσω της έκθεσης και της επανάληψης.


Και μην πει κανείς «έλα μωρέ, ένα παιχνίδι είναι μόνο», γιατί ας μας πει ότι αφού «ένα παιχνίδι είναι μόνο», γιατί δεν έβαλαν μουσουλμάνους, έστω οπαδούς μιας (μουσουλμανικής) αίρεσης, ή έστω «φανατικούς». Γιατί είδατε ποτέ καμία ταινία να δείχνει κακούς τρομοκράτες μουσουλμάνους;  Τι να λέμε τώρα... (δες εδώ). Μην πιάσουμε το θέμα της φυλής. Στην Αμερική, ως γνωστόν, (όπως μας λέει και το Χόλιγουντ, ντε) όλη η εγκληματικότητα οφείλεται στους... λευκούς.

"Το Far Cry 5, που κυκλοφορεί από την Ubisoft, λέει την ιστορία μιας παραστρατιωτικής χριστιανικής σέκτας", σύμφωνα με το gamer site Polygon.

Μια προκλητική διαφημιστική απεικόνιση παρουσιάζει μια ομάδα μουσάτων λευκών rednecks που στέκονται γύρω από ένα τραπέζι που παρουσιάζει ομοιότητα με τον γνωστό πίνακα του "Μυστικού Δείπνου του Χριστού".
Όλοι οι χαρακτήρες είναι οπλισμένοι με κάθε είδους οπλισμό, πίσω φαίνεται μια εκκλησία, πάνω στο τραπέζι μια ανοιχτή Βίβλος μπροστά στον ηγέτη της σέκτας και κάτω ένας μισόγυμνος δεμένος και κτυπημένος άντρας που έχει χαραγμένη στην πλάτη του την λέξη "SINNER", αμαρτωλός.

Το Far Cry 5 ξεχωρίζει καθώς είναι το πρώτο της σειράς που επιτρέπει στους gamers να εξολοθρεύσουν Αμερικανούς (αν και φανταστικούς), όχι μεταλλαγμένους ή εξωγήινους.

"Τα προηγούμενα παιχνίδια Far Cry είχαν ως τοποθεσία απομακρυσμένα εξωτικά μέρη με φανταστικούς κακοποιούς και ήταν εύκολο να απαλλαγείς από έναν μακρινό και πλήρως φανταστικό χαρακτήρα", σημειώνει το PC Gamer.

Το τελευταίο Far Cry ακολουθεί μια αυξανόμενη τάση στα βιντεοπαιχνίδια να παρουσιάζει τους (Λευκούς) (και "συντηρητικούς") Αμερικανούς ως εχθρό, σύμφωνα με το The Verge:

"Το Resident Evil 7 θέτει τον ήρωα του εναντίον μιας ψευδο-ζόμπι λευκής οικογένειας στο αμερικανικό μπαγιού, ενώ το Outlast 2 προξενεί τον τρόμο από μια αμερικανική θρησκευτική (χριστιανική) σέκτα, (πάντα λευκών - φώτο). Το Mafia 3 ακολουθεί τον Lincoln Clay, έναν μιγά (εμ, βέβαια) βετεράνο του Βιετνάμ, ο οποίος εκδικείται έναν όχλο Ιταλών στη Λουιζιάνα το 1970 που δολοφόνησαν τον πατέρα του, τον ηγέτη του μαύρου όχλου. Και ένα επεισόδιο του Hitman, που ονομάζεται «Αγωνιστές της Ελευθερίας», έχει τον κύριο δολοφόνο να δολοφονεί ανθρώπινους στόχους σε ένα συγκρότημα κτιρίων του Κολοράντο που φαίνεται να έχει πάρει τουλάχιστον κάποια έμπνευση από το πραγματικό περιστατικό στην Κομητεία Harney (του Όρεγκον, όπου στις αρχές του 2016, ένοπλοι Λευκοί Αμερικάνοι πολίτες προχώρησαν σε κατάληψη κυβερνητικού κτιρίου σε ένδειξη συμπαράστασης για την καταδίκη δύο ιδιοκτητών ράντσου -δες εδώ)».
Για να δημιουργηθεί ένα ρεαλιστικό περιβάλλον, η ομάδα ανάπτυξης του παιχνιδιού επισκέφθηκε τη Μοντάνα για δεκατέσσερις ημέρες για να συλλέξει πληροφορίες σχετικά με τις βιολογίες, το περιβάλλον και τον αυτοσυντηρούμενο χαρακτήρα των ντόπιων, οι οποίοι δεν επιθυμούν καμία εξουσία ή ξένο να παρεμβαίνει στη ζωή τους. Ζητούν να τους αφήσουν ήσυχους.

Σύμφωνα με τον Dan Hay, τον δημιουργό του παιχνιδιού, όταν ήταν νέος, αισθανόταν συχνά ανασφαλής εξαιτίας των συγκρούσεων μεταξύ των δύο υπερδυνάμεων κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου και των συχνών τρομοκρατικών επιθέσεων όπως οι επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου και των οικονομικών προβλημάτων, όπως η κρίση των ενυπόθηκων στεγαστικών δανείων, που ώθησε τους ανθρώπους να αμφισβητήσουν την κυβέρνηση και η έννοια του "παγκόσμιου χωριού" άρχισε να καταρρέει. Οι άνθρωποι γίνονται όλο και πιο προστατευτικοί και αρχίζουν να μισούν την κυβέρνηση. Αυτό θέτει το θέμα του παιχνιδιού και ώθησε την ομάδα να γράψει μια ιστορία που χαρακτηρίζει μια χριστιανική σέκτα του τέλους του κόσμου ως τον κύριο ανταγωνιστή του παιχνιδιού. Ο Hay άρχισε να γράφει την ιστορία στα τέλη του 2014 και μετά το 2016 άρχισε να συλλέγει στοιχεία για αυτήν τα άνοδο του «απομονωτισμού» (separatism).

Έτσι, ο τύπος που έγραψε την ιστορία είναι επικριτικός σε ολόκληρη την ιδέα της Αμερικής με τις περιορισμένες κυβερνητικά πολιτείες, επικρίνοντας τους ανθρώπους που αμφισβητούν την κεντρική κυβέρνηση, επικρίνοντας τους ανθρώπους που αμφισβητούν την παγκοσμιοποίηση, επικρίνοντας τους ανθρώπους που μισούν την κυβέρνηση.


Αν νομίζετε ότι αυτό «απλά είναι μόνο ένα παιχνίδι» που «τυχαίνει να σκοτώνουμε λευκούς ανθρώπους», είστε εντελώς αφελείς.

ΚΟ / από εδώ, εδώ κι εδώ

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το χειριστο ειναι οτι αυτη η νοσηρη φαντασια των ........."λιμπεραλς" (ιδε ιουδαιοι και συνοδοιποροι τους) εχει συμπυκνωθει σε ενα ηλεκτρονικο παιγχνιδι και απευθυνεται σε ατομα νεαρης ηλικιας, κυριως παιδια και εφηβους, οι οποιοι ειναι πιο επιρεπεις σ' αυτου το ειδους την αισχρη προπαγανδα.
Να υποθεσω οτι οι δημιουργοι του FER CRY 5 πηραν στοιχεια απ' το ολοκαυτωμα του Γουεϊκο στο Τεξας, που οι πραιτωριανοι του τοτε προεδρου Κλιντον ολοκαυτωσαν περιπου 150 ανδρες γυναικες και παιδια;
Παντα πιστευα οτι το Χολλυγουντ και τα παρακλαδια του οπως ειναι σημερα, πρεπει να εξαφανιστουν μιας δια παντος.

ΠΣκΦ

ΥΓ
Περιττον να πω οτι αν αυτο το "παιγχνιδι" κατηγορουσε εμμεσα την εβραϊκη ή μουσουλμανικη θρησκεια, δεν θα εβλεπε το φως της ημερας ουτε στην γουϊκιπιντια.

Ανώνυμος είπε...

Μιας και το αρθρο αναφερεται στις ΗΠΑ και απ' οτι εχω αντιληφθει στην Αμερικη το βαθυ παρακρατος αυτης της χωρας κανει τα παντα για να καθαιρεσει τον Τραμπ, μου συνεβει προσφατα το εξης.

Βρισκομαι στην Ιταλια για την Λαμπρη Εορτη της Χριστιανοσυνης και ως συνηθως τηλεφωνησα σε μερικους φιλους για να τους ευχηθω το "Χριστος Ανεστη".
Πηρα επιστηθιο φιλο στις ΗΠΑ κι αφου αλληλοευχηθηκαμε μου ειπε:
"Ρε Πατρικακι τι γινεται σ‘ αυτο το μπουρδελο εδω περα; (εννοωντας τις ΗΠΑ) .
Ξερουμε και οι δυο πολυ καλα, οτι εδω η "ελευθερια της εκφρασης" σταματαει στους ....πουστηδες, τις λεσβιες, στους αραπαδες και φυσικα στο ισραηλ και τους εβραιους. Τσιμουδια για δαυτους. Για οτι αλλο μπορεις να μιλησεις, γι αυτους μουγγα. Διοτι αν σου ξεφυγει κατι γι αυτους, ιδιως για τους οβριους την πουτσισες.

Και συνεχισε ο φιλος......

Ολα τα τσοντοκαναλα εδω ειναι εναντιον του Τραμπ εκτος ενος, του FOX, οι οποιοι ακολουθουν και αυτοι την πεπατημενη της "ελευθεριας της εκφρασης" αλλα για το "αγιον ισραηλ" και τους οβριους μουγγα. Προ καιρου οπως θ’ ακουσατε και στην Ελλαδα καποιο μαλακισμενο πηρε ενα μυδραλιο και καθαρισε καμια 15αρια μαθητες σ’ ενα Λυκειο της νοτιας Φλοριδας. Απο τοτε λυσσαξανε οι εβραιοι και οι λουστροι τους ητοι: οι απλυτοι, οι αραπαδες και τα πουσταρια να αλλαξουν τους νομους για να κατασχεσουν τα οπλα απο τους αμερικανους πολιτες. Ειδαμε λοιπον ενα εικοσαχρονο εβραιο ο οποιος τυγχανει να ειναι και ομοφυλοφιλος, υποτιθεται "επιβιωσας" μαθητης των πυροβολισμων του εν λογω σχολειου, να τα "χωνει" τηλεοπτικα σε καποιον τοπικο πολιτικαντη της Φλοριδας, ο οποιος "συμφωνουσε" ντε και καλα με τα οσα του ελεγε και απαιτουσε το εικοσαχρονο πουστρονι σχετικα με τον αφοπλισμο των Αμερικανων. Απο διπλα του και ενα μεξικανοεβραιϊκο τσολι για σιγοντο. Την εκπομπη την μετεδωσαν ολα τα τσοντοκαναλα στις ΗΠΑ.
Η ολη εντυπωση που επεδιωχθει απ' τα βρωμοκανλα, ηταν ενας ...πιτσιρικας μαθητης να ξευτιλισει εναν 50αρη και μαλιστα λευκο εκλεγμενο πολιτικαντη της περιοχης.

Ελα μου ομως, που στο FOX υπαρχει μια σκυλα δημοσιογραφος υποτιθεται "δεξια/φασιστρια" κλπ, ονοματι Λωρα Ινγκραχαμ. Καλεσε λοιπον, το εβραιοπουστρονι στο καναλι για ....συνεντευξη και το "ανασκολοπισε" κανονικα. Του κρεμασε την ακτινογραφια του ....πωπου του στα μανταλακια. Οχι δηλαδη οτι χρειαζοτανε και πολυ για να ξευτιλισεις ενα τετοιο ατομο.

Εεεε φιλε μου την επομενη επεσε ολη η εβραιουργια πανω στην δημοσιογραφο και εβραιο-εταιρες αποφασισαν να αποσυρουν τις διαφημισεις τους στο καναλι απαιτωντας να απολυσουν την δημοσιογραφο.
Μεχρι στιγμης η δημοσιογραφος "λειπει σε αδεια" ακολουθα με το FOX NEWS, μου ειπε σχετικα με το επισοδειο ο φιλος.


Πατρικιος Στετσωνης
Σαρωνιδα-Αττικης



ΥΓ
Υπηρξε ομως και συνεχεια πριν κλεισουμε το τηλεφωνο...
"Περιττον να σου πω, μου ειπε ο φιλος, οτι χθες ανεκαλυφθει απο ορισμενα λαγωνικα του διαδικτυου, οτι τα εν λογω τσολια που θελουν να αλλαξουν τους νομους και να αφοπλισουν τους αμερικανους, ησαν "ηθοποιοι κρισης" τους οποιους στελνουν δασκαλεμενους οι ......."λιμπεραλς" σε περιοχες που υπαρχει καποια κριση να προσποιουνται τα θυματα, αναλογως με το περιστατικο".



Ahoy είπε...

Ο Αρμαγεδωνας δια των οπλων χτυπησε στον τοιχο της Ρωσσιας. Το επομενο βημα ειναι το μυαλο του Λευκου Χριστιανου. Το αντιδοτο πρεπει να ειναι του ιδιου ειδους και υφους. Ολοι οι καλοι αρχιστετα βιντεακια.

Unknown είπε...

Το εχω πεξει το far cry 5 δεν σκοτωνεις μονο λευκους ανθρωπους αλλα στην αιρεση εχει και μαυρους. Πρεπει να ειδαν οτι θα προκαλουσαν και το αλαξαν.

BASSstarlet είπε...

Πατρικιος Στετσωνης
Σαρωνιδα-Αττικης

Έχεις κάποιο link από την εκπομπή;

Lonewolf είπε...

Εμ, οι φανταστικές και μη χριστιανικές σέχτες είναι πολύ πιο ακίνδυνες από μουσουλμάνους που δεν καταλαβαίνουν από ελευθερία της έκφρασης και οτιδήποτε που θυμίζει έστω και απομακρυσμένα προσβολή πρέπει να τιμωρείται, άμεσα. Για να μην αναφέρουμε τις κατηγορίες περί ισλαμοφοβιας, ρατσισμού και ρητορικής μίσους που θα τους εξόντωναν οικονομικά αντι για φυσικά, αλλά εξίσου αποτελεσματικά.

Ανώνυμος είπε...

Προς ερωτησαντα BASSstarlet 10 Απριλίου 2018 - 12:12 π.μ.

Ατυχως οχι.
Εψαξα κι εγω χθες μηπως δω και ακουσω τον ...διαλογο μεταξυ Ινγκραχαμ και του ...μαθητη.
Φαινεται τυχεροι ησαν μονο οι αμερικανοι που εβλεπαν ζωντανα την εκπομπη της Ινγκραχαμ οπως ο φιλος μου.
Ακομα και το καναλι FOX κατεβασε το σχετικο βιντεο, πιθανως να μην το ανεβασε καθολου, μετα την κατακραυγη εβραϊκων κεντων εξουσιας καθως και την αποσυρση των διαφημιστικων δολλαριων απο το προγραμμα.
Αν ομως κανεις "γκουγκλ" 'Laura Ingraham+David Hogg' σου βγαζει ουκ ολιγους συνδεσμους, περισσοτεροι εκ των οποιων ασχολουνται με την "συγνωμη" της Ινγκραχαμ στον Χογκ και με συνειρμους του τυπου: "Προσεχτε καλα εσεις οι αντισιμητες γιατι θα σας καταστρεψουμε μιας και το μποϋκοταρισμα εναντιον οποιουδηποτε ειναι μια μορφη της "ελευθεριας του λογου", εκτος βεβαια αν προκειται για μποϋκοταρισμα στο ισραηλ. Τοτε ειναι φασισμος και ναζισμος".



Πατρικιος Στετσωνης
Σαρωνιδα-Αττικης

Unknown είπε...

Η UBISOFT που έφτιαξε το FarCry 5 δεν είναι τυχαία εταιρία. Κράτησε ίσες αποστάσεις μεταξύ liberals και republicans και για αυτό το λόγο κακοφάνηκε στους liberals και το έθαψαν τα mainstream media..
Δείτε εδώ:
https://www.forbes.com/sites/insertcoin/2018/03/27/far-cry-5-is-apolitical-to-the-point-of-absurdity/

Χάρης είπε...

@Lonewolf P
(Συγνώμη για το άσχετο το ερωτήματος): Μήπως είσαι ο "Λυκίσκος" που έγραφε σε άλλα έντυπα;
Ευχαριστώ.

Lonewolf είπε...

@χάρη Ούτε λυκίσκος ούτε βύνη ούτε μαγιά! Μου αρέσουν τα μπυρονια αλλά όχι δεν είμαι αυτός.

Ahoy είπε...

Ο Dan Hay επικρινει ολους οσους τα βαζουν με το District of Columbia διοτι βρισκεται σε νοηματικη περιδηνιση. Ο λογος; Μα το παραμυθι που φυτεψανε εδω και καποιες δεκαετιες οτι ηταν Adam and Steve δεν ριζωσε. Οι χαζοαμερικανοι ακομη πιστευουν οτι ηταν Adam and Eve.