Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Ξεκινάει ο «Οίκος του Ενός»


Μετά από χρόνια προετοιμασίας, ξεκινάει στο Βερολίνο η κατασκευή ενός «διαθρησκειακού ναού προσευχής και διδασκαλίας» με το όνομα "House of One". Το κτίριο είναι προγραμματισμένο να περιλαμβάνει μια συναγωγή, μια εκκλησία και ένα τζαμί. Στην φωτογραφία είναι ένα υπόδειγμα του σχεδιαζόμενου «οίκου του ενός»

Οι τρεις οίκοι προσευχής θα συνδέονται με ένα κοινό δωμάτιο και το κτίριο θα είναι τριών επιπέδων από τούβλα σε κυβικές μορφές. Η πρωτοποριακή τελετή έχει προγραμματιστεί για τις 14 Απριλίου 2020, όπως ανακοίνωσε το διοικητικό συμβούλιο του έργου στο Βερολίνο. Αυτή η μέρα σηματοδοτεί την 237η επέτειο της πρεμιέρας του δράματος του Γερμανού θεατρικού συγγραφέα Gotthold Lessing "Nathan the Wise" ("Νάθαν ο Σοφός"), το οποίο επιδιώκει την προώθηση της διαθρησκευτικής ανοχής.

Πριν τοποθετηθεί ο θεμέλιος λίθος, το έδαφος στο Petriplatz, ένας από τους πρώτους οικισμούς στο Βερολίνο, θα εξετασθεί από αρχαιολόγους. Στη συνέχεια, περίπου 70 πάσσαλοι από σκυρόδεμα πάνω από 30 μέτρα θα χρησιμοποιηθούν για να σταθεροποιήσουν το βαλτώδες έδαφος.

Ο Ραβίνος Andreas Nachama, πρόεδρος του Ιδρυτικού Συμβουλίου, ονόμασε την τοποθέτηση του θεμέλιου λίθου ένα σημαντικό βήμα στο διαθρησκευτικό σχέδιο ειρήνης. Ο ιμάμης Kadir Sanci ευχαρίστησε για την υποστήριξη που δόθηκε στην πρωτεύουσα για το έργο.

Ο προτεστάντης πάστορας Gregor Hohberg τόνισε ότι και άλλοι, "που αναζητούν θρησκεία" και αθεϊστές, προσκλήθηκαν επίσης στο διάλογο.

Το έργο εκτιμάται ότι θα κατασκευαστεί σε τρία έτη και ύψος του κόστους είναι 43,5 εκατομμύρια ευρώ. Έχουν ήδη ληφθεί 8,5 εκατομμύρια ευρώ από δωρεές, ενώ 10 εκατομμύρια ευρώ έχει υποσχεθεί ότι θα δώσει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση υπό την προϋπόθεση ότι το Βερολίνο και οι ιδιώτες δωρητές θα συνεισφέρουν ο καθένας άλλα 10 εκατομμύρια ευρώ. Το υπόλοιπο των πέντε εκατομμυρίων ευρώ θα πρέπει να μαζευτεί από δωρεές.

Από εδώ

3 σχόλια:

DIMOKLITOS είπε...

Στὸ τέλος θὰ χάσουν, νὰ εἶσαι σίγουρος. Τὰ πρόβατα ποὺ θὰ προσκυνήσουν εἶναι δισεκατομμύρια μὰ στὸ

τέλος θὰ χάσουν, θὰ ξαναχάσουν. Οἱ Γραφὲς δὲν κάνουν λᾶθος ὅπως καὶ στὴν Τιτανομαχία.

Χάσανε καὶ θὰ ξαναχάσουνε!!!! Καὶ θὰ εἶναι καὶ ἡ τελευταία τους!!!!

Ανώνυμος είπε...

Προτείνω να θεμελιωθούν ταυτόχρονα 4 οίκοι του ενός.
Στην Μέκκα ...
Στο Πεκίνο ...
Στο Νέο Δελχί ...
Μόνο τα Ευρωπαϊκά πρόβατα (πολίτε) θα κάνετε πειραματόζωα...

Για να μην πω για Σιγκαπούρη και Κάιρο και τους βάζω σε ... έξοδα

Unknown είπε...

Τελικά ο Χριστός πρέπει να ήταν μισαλόδοξος και φανατικός γιατί αλλιώς δεν μπορεί να εξηγηθή γιατί δεν το απεύθυνε έκκληση "αγάπης", "ανοχής", "κατανόησης", "ειρηνικής συνύπαρξης" κτλ στους διάφορους "μονοθεϊστές" όπως οι Φαρισαίοι, οι Ζωροάστρες, Εσσαίοι και λοιποί να μαζευτούν όλοι μαζί και να λατρεύουν τον Έναν!
Ο καθένας με το δικό του τρόπο και...ΌΛΟΙ ΛΑΘΟΣ!

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ΒΛΑΣΦΗΜΙΑ από το να εξισώσεις το καλό με το κακό, το Θεό με τον διάβολο, την Αγία Τριάδα με τις δαιμονικές και ανθρώπινες φαντασιώσεις!

Αυτή η βλασφημία κατά του Αγίου Πνεύματος ΔΕΝ θα συγχωρεθεί ποτέ!