Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Σάββατο 6 Απριλίου 2019

«Το Τσαντισμένο Τέρας δεν θα σε σώσει!» Απίστευτο βίντεο από το εθνικιστικό Κόμμα των Φινλανδών! (ελληνικοί υπότιτλοι)


Ένα εξαιρετικά ευφυές και καλοδουλεμένο προεκλογικό βίντεο διάρκειας έξι λεπτών δημιούργησε το εθνικιστικό Κόμμα των Φινλανδών, (φινλανδικά: Perussuomalaiset). Το video έχει την μορφή μιας ταινίας που βασίζεται σε κάποιο κόμικ, στην οποία περιγράφεται πως κατάντησε χώρα που κάποτε ήταν παράδειγμα ασφάλειας και ευημερίας, και την οποία κατέστρεψαν διεφθαρμένοι πολιτικοί που ξεπούλησαν την εθνική ανεξαρτησία της, αδιαφόρησαν για τον λαό και έφεραν χιλιάδες ξένους, σπέρνοντας ανασφάλεια και φτώχεια, ενώ οι ίδιοι ενδιαφέρονται πως θα πλουτίσουν. Στην ταινία οι κακοί είναι μία ομάδα από τρεις άντρες που φοράνε μάσκες. Οι τρεις τους - που εμφανίζονται σαν μαφιόζοι -  εκπροσωπούν τους δημοσιογράφους, τους πολιτικούς και τους αδίστακτους επιχειρηματίες. Το ότι φοράνε μάσκα είναι για να μην φαίνεται το αληθινό τους πρόσωπο στον κόσμο. Παρουσιάζονται «καλοί» και «ηθικοί» (μάλιστα πηγαίνουν και στην εκκλησία) και καταγγέλλουν όσους λένε την αλήθεια ως «ρατσιστές» και «εγκληματίες». Το βίντεο καλεί τους πολίτες να μην εμπιστευτούν τα παλαιά κόμματα και τους θυμίζει, πολύ σωστά, ότι καμία «λαϊκή αγανάκτηση» και κανένα «σούπερ τέρας - τιμωρός» δεν θα τους σώσει από την διεφθαρμένους και προδότες πολιτικούς. Την λύση θα την δώσουν οι ίδιοι οι προδομένοι πολίτες, επιλέγοντας να ψηφίσουν το Κόμμα των Φινλανδών, το οποίο σκοπεύει να διαλύσει το πολιτικό κατεστημένο.
Το βίντεο ονομάζεται "Katutus: A story of being seriously pissed off", (σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει "Μια ιστορία του να είσαι σοβαρά τσαντισμένος". To "Katutus", στα φινλανδικά πρέπει να είναι κάτι σαν αυτό που λέμε εμείς «τα έχω πάρει»). Οι Ευρωκράτες της Φινλανδίας εμφανίζονται σαν μια κλίκα μαφιόζων που ζουν μέσα στην χλιδή, οι οποίοι θέλουν να κάνουν τον λαό να «εγκαταλείψει την πατρίδα του, την κουλτούρα της, τις παραδόσεις της και τις αξίες της».

Οι ηγέτες της χώρας «μέσα από τη νομοθεσία και τη φορολογία, κατέκλεβαν το δικό τους τον λαό ολοένα και περισσότερο, ενώ την ίδια στιγμή άνοιξαν τα σύνορα της χώρας τους στους ξένους όλου του κόσμου που μπήκαν σαν πλημμυρίδα», λέει ο αφηγητής, ενώ κάποια στιγμή εμφανίζεται ένας σκουρόχρωμος άντρας με γενειάδα που λέει "Είμαι μόνο δεκαεπτά χρονών". "Η χώρα που κάποτε ήταν ασφαλές μέρος για τις γυναίκες και τα παιδιά, τώρα είναι κάτι που ανήκει στο παρελθόν", λέει ο αφηγητής.

Στο βίντεο εμφανίζεται ένα άσχημο τέρας που σχηματίζεται από τον «καπνό της οργής του λαού», ως ο ήρωας – εκδικητής που θα «καθαρίσει» την διαφθορά. Μόνο που όταν οι πολιτικοί δίνουν υποσχέσεις ότι θα τα φτιάξουν τα πράγματα, το τέρας – καπνός πείθεται και εξαφανίζεται. Πολύ σωστό και έξυπνο το μήνυμα με τον καπνό! Η σκέτη οργή είναι καπνός που εύκολα διαλύεται.
Στο τέλος, το κόμικ το κλείνει ο ηγέτης του Κόμματος των Φινλανδών, Jussi Halla-aho, ο οποίος με ήρεμο τρόπο εξηγεί ότι, στην πραγματικότητα, κανείς δεν θα έρθει και να μας σώσει. Τα παλαιά κόμματα δεν θα αλλάξουν τίποτα, γι’ αυτό και οι συμπατριώτες του πρέπει να ψηφίσουν για αλλαγή.

Δείτε το εδώ με ελληνικούς υπότιτλους! (πατήστε ρυθμίσεις - υπότιτλοι: ελληνικά)


Η προβολή του βίντεο απαγορεύτηκε στους φινλανδικούς κινηματογράφους λίγες ημέρες  πριν από τις κοινοβουλευτικές εκλογές στην χώρα.

Μόλις άσκησαν κριτική «ακτιβιστές» της αριστεράς, ο Finnkino, ο οργανισμός κινηματογράφων της Φινλανδίας, που ανήκει στην αμερικάνικη AMC Theaters, αποφάσισε να σταματήσει την προβολή του βίντεο στους κινηματογράφους. "Ο Finnkino υποστηρίζει την ανεκτικότητα, την ελευθερία της έκφρασης και τη δημοκρατία και δεν δέχεται ρατσισμό ή διακρίσεις", ανέφερε ο Finnkino. Και όλα αυτό όταν ο Finnkino ανακοίνωσε αρχικά ότι δεν είχε πρόβλημα με το βίντεο. Παρ 'όλα αυτά, μέσα σε λίγες μέρες, το βίντεο συγκέντρωσε εκατοντάδες χιλιάδες views  στο YouTube.

Η Φινλανδία οδεύει προς τις γενικές εκλογές στις 14 Απριλίου και οι πρόσφατες έρευνες δείχνουν μια σημαντική αύξηση στη δημοτικότητα για το Κόμμα των Φινλανδών, το οποίο υπέστη σχίσμα το 2017. Το ήμισυ του κόμματος, μαζί με τον ιδρυτή του Timo Soini, αποχώρησε για να φτιάξει το κόμμα Blue Reform. Το κόμμα που είναι γνωστό και ως Αληθινοί Φινλανδοί, είναι αντίθετο στην παγκοσμιοποίηση και την μαζική μετανάστευση και ενώ χαρακτηρίζεται από κάποιους συντηρητικό και ριζοσπαστικό δεξιό λαϊκιστικό κόμμα, κάποιοι άλλοι το περιγράφουν κεντροαριστερό από οικονομική άποψη. Το κόμμα έχει λάβει υποστήριξη τόσο από αριστερούς όσο και από δεξιούς ψηφοφόρους.

Χίλια μπράβο για την φαντασία τους!

ΚΟ / από εδώ κι εδώ

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εδω και καμποσο καιρο ενα διλημμα πλαναται στη σκεψη των Ελληνων πατριωτων.....το τι θα ψηφισoυν τον Μαιο.

Τη μονη λυση που τους προτεινει το συστημα προκειμενου να αποφευχθει η επανεκλογη του μεγαλοαπατεωνα ειναι να το ριξουν δαγκωτο στον ΜΙΖΕΝS!
Θεε και Κυριε!

Μα πως ειναι δυνατον στη εποχη της αστραπιαιας ιντερνετικης πληροφορησης να μη υπαρχει εναλλακτικη?

Ποσο δυσκολο ειναι δλδ να προσυπογραψουν ενα πληθος ανενταχτων πολιτικα διανοουμενων πατριωτων ενα μικρο κειμενο στο οποιο να υποδεικνυουν το κομμα"λαγο"(π.χ.το κομμα κυνηγων)του οποιου η εκλογη θα εκριζωσει εκ θεμελιων το υπαρχον διεφθαρμενο πολιτικο συστημα και θα δωσει σε συντομο χρονικο διαστημα τη σκυταλη σε νεους ανθρωπους-οραματιστες και πατριωτες?

Ποσο δυσκολο ειναι για εναν επιφανη πατριωτη blogger να ερευνησει,να επικοινωνησει με τους μη πολιτικοποιημενους μεχρι σημερα διανοουμενους και να φερει σε περας αυτη την αποστολη?

Ποιος ρε γαμωτο θα καθισει να μου μαθει στα 67 μου τα ιντερνετικα?
Χασιμο χρονου θα μου πειτε,εισαι στην Αεραμυνα!

Καλο βραδυ bloggers....




Ανώνυμος είπε...

Απίστευτο βίντεο.
Τελικά οι λαοί ξυπνούν. Πολύ ενθαρρυντικό.

GeorgeD είπε...

Στην Ελλάδα πιο πιθανό είναι οι πολιτικοί να υπόσχονταν διορισμό στο τσαντισμένο ελληνοτέρας και να τους ψήφιζε, υποβιβάζοντας τον εαυτό του σε ελληνόζωο μαζί με τα υπόλοιπα επτά ή οκτώ εκατομμύρια που έχουν μείνει προς αντικατάσταση...
Όσο το σύστημα επιτρέπει μαζική ψήφο στον όχλο δεν υπάρχει σωτηρία.Και το βλέπουμε σε όλες τις δυτικού τύπου κοινοβουλευτικές δημοκρατίες.Η ίδια κατάσταση παντού...
Ακόμη και αν έχεις καλή και οργανωμένη προπαγάνδα πρέπει να συναγωνιστείς με την αντίστοιχη των αντιπάλων σου και έτσι δεν θα επηρεάσεις παρά μικρό μέρος των ψηφοφόρων.Καλά αυτά αλλά δεν αρκούν για να αλλάξει η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί...
Μην πιάσουμε και τα σχίσματα όπως λέει και το κείμενο και τις εσωτερικές αντιπαλότητες και βρωμιά που υπάρχει και στα συντηρητικά κόμματα που κατά τα άλλα καίγονται να σώσουν τα Έθνη τους...

Ανώνυμος είπε...

Εχεις μεγάλο δίκαιο GeorgeD! Η σημερινή κατάντια τών κοινωνιών (κυρίως τών ευρωπαϊκών) οφείλεται (ουσιαστικά από τήν γαλλική επάνάσταση..! καί μετά) στόν γελοιώδη μύθο τής καθολικής ψηφοφορίας..! Όποτε απαλαγούμε από αυτόν τόν καρκίνο καί δεχθούμε τίς προνεωτερικές αξίες, θά έχουμε μέλλον..!

fredie είπε...

Φοβερο βιντεο ολη η αληθεια σε λιγα λεπτα