Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 1 Απριλίου 2020

Σλαβόι Ζίζεκ΄: "Η κρίση του κοροναϊού πρέπει να φέρει έναν παγκόσμιο κομμουνισμό"


Ο μαρξιστής κομμουνιστής Σλοβένος φιλόσοφος Slavoj Žižek «πατώντας» πάνω στην περίφημη φράση που είχε πει σε συνέντευξή του ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου επί κυβέρνησης Ομπάμα, Ραμ Εμανουέλ, «καμία κρίση δεν πρέπει να πάει χαμένη», πιστεύει ότι η Ευρώπη είναι στα πρόθυρα να καταστραφεί από μια "τέλεια καταιγίδα", εξ αιτίας της κρίσης του κοροναϊού από την μία και από την κρίση των «προσφύγων» από την άλλη, και ελπίζει να δει μια επανεμφάνιση του. . . κομμουνισμού.


(ΚΟ: Περίεργο γιατί άλλοι «φωστήρες» της δημοσιογραφίας κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ότι η κρίση θα ενδυναμώσει, ποια άλλη, την «ακροδεξιά»…)

Ο Žižek βέβαια, σπεύδει να διευκρινίσει ότι σκέφτεται το καλό είδος του κομμουνισμού, όχι εκείνο το αιμοσταγές καθεστώς που γνώρισε η ανθρωπότητα. (Αν θυμάστε όταν στήριζε Τσίπρα – τώρα στηρίζει Βαρουφάκη - ο Ζίζεκ είχε κάνει… αστειάκια με τα γκουλάγκ). "Αυτό εννοώ όταν λέω ότι ο κορωναϊός δίνει μια νέα ευκαιρία στον κομμουνισμό", δήλωσε στο Russia Today. Μας εξηγεί:

Φυσικά, δεν εννοώ τον παλιό κομμουνισμό. Ως κομμουνισμό, εννοώ απλά αυτό που λέει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Πρέπει να κινητοποιήσουμε, να συντονίσουμε και ούτω καθεξής. . . καθώς, Θεέ μου, αυτή είναι μια επικίνδυνη κατάσταση. Λένε ότι αυτή η χώρα δεν διαθέτει μάσκες, αναπνευστήρες και ούτω καθεξής. Πρέπει να το αντιμετωπίσουμε ως πόλεμο. Κάποιο είδος ευρωπαϊκού συντονισμού. . . ίσως ακόμη και με πολεμική κινητοποίηση. Μπορεί να γίνει και μπορεί να αυξήσει την παραγωγικότητα.

Γιατί αν υπάρχει ένα πράγμα που ξέρουμε ότι πάντα προκύπτει από τον κομμουνισμό, είναι ένα υψηλό επίπεδο παραγωγικότητας. 

Συνεχίζει: "Είναι δυνατόν να διατηρήσουμε τις καλές πλευρές του καπιταλισμού, αλλά, παρ 'όλα αυτά, μέσα από ένα συντονισμένο κράτος, να κινητοποιηθεί η κοινωνική προσπάθεια. Όχι μόνο με τον κοροναϊό, αλλά και με άλλες οικολογικές κρίσεις, τους πρόσφυγες και ούτω καθεξής».

Επικαλείται τον επικεφαλής της ΠΟΥ, Δρ. Tedros Adhanom Ghebreyesus, ο οποίος δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι, παρόλο που οι αρχές δημόσιας υγείας σε ολόκληρο τον πλανήτη έχουν την ικανότητα να καταπολεμήσουν με επιτυχία την εξάπλωση του ιού, «είναι ώρα να αφήσουμε στην άκρη όλες τις αναστολές» και να καταλάβουμε ότι «αυτή η πανδημία μπορεί να υποχωρήσει, αλλά μόνο με μια συλλογική, συντονισμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση που δεσμεύει ολόκληρο τον κυβερνητικό μηχανισμό».

Σας ακούγονται τα λόγια του Ζίζεκ κάπως ασυνάρτητα; Να κρατήσουμε τον καπιταλισμό αλλά να έχουμε και κομμουνισμό; Θέλει λοιπόν έναν light κομμουνισμό; Τον καπιταλιστικό κομμουνισμό; Τον «δημοκρατικό κομμουνισμό»;

Στην ουσία αυτό που θέλει είναι μια Παγκόσμια Κυβέρνηση.

Ο Παπανδρέου το είπε «παγκόσμια δημοκρατική διακυβέρνηση».


Ο Μπράουν το είπε πιο θαρραλέα: "παγκόσμια κυβέρνηση".


Και ο εχθρός για την παγκόσμια κυβέρνηση ποιος είναι; Ο εθνικισμός.

Εξηγεί ο Ζίζεκ: «Η επιδημία του κορωνοϊού δεν σηματοδοτεί μόνο το όριο της παγκοσμιοποίησης της ελεύθερης αγοράς, αλλά σηματοδοτεί και το ακόμα πιο θανατηφόρο όριο του εθνικιστικού λαϊκισμού που επιμένει στην πλήρη κρατική κυριαρχία: Τέλος με το «Πρώτα η Αμερική» (ή οποιοσδήποτε άλλος) αφού η Αμερική θα σωθεί μονάχα με παγκόσμιο συντονισμό και συνεργασία».

KO / από εδώ και εδώ

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οποιος δεν ψηφήσει συριζα θα πάει στα γκουλάγκ! Ετσι είχε πει ο ψευτοφιλόσοφος.

Βελισσάριος Λεωνίδου είπε...

....διότι ο "πραγματικός", ο "καλός" κομμουνισμός δεν έχει δοκιμαστεί ακόμα.

Συνεπώς, θα πρέπει να δεχτούμε οτι οι κρατικοδίαιτοι δημόσιοι υπάλληλοι της νεογραικίας(π.χ. του ΙΚΑ, της πολεοδομίας κλπ.) θα διαχειριστούν αποδοτικότερα τα καταστήματα του Σκλαβενίτη, από την οικογένεια Σκλαβενίτη. Ξέρετε,
1.400 ευρω μισθούς, 35ωρα/εβδομάδα και μεγάλη κερδοφορία της επιχείρησης.

Εδώ είμαστε Skywatcher, καλή Σαρακοστή και καλή Ανάσταση.

Ανώνυμος είπε...

Κάποια φορά συζητούσα με ένα γνωστό μου αριστερό. Τον ρώτησα: «Θέλεις να κάνουμε ένα πείραμα;», «Τι πείραμα;» μου απαντά.

«Θα σου δείξω τις φωτογραφίες διαφόρων προσώπων και θα μου πεις τι αίσθηση σου δημιουργούν αλλά με ειλικρίνεια, αυθόρμητα!»
Άρχισαλ
να του δείχνω διάφορα πρόσωπα• και εκείνος μου έλεγε : «Αυτός φαίνεται ευαίσθητο άτομο»• «ο άλλος μοιάζει σκληρός άνθρωπος» κ.λπ. Στο τέλος του έδειξα μια φωτογραφία του Τρότσκυ. Τον άκουσα να ψιθυρίζει: σκατόφατσα.... «Λοιπόν», του λέω εγώ,

«τόσο καιρό δεν είχες καταλάβει ότι είναι τελείως αδύνατο να βγει κάτι καλό από άνθρωπο με τέτοια φυσιογνωμία;» Με κοίταξε αμήχανα.
https://theodotus.blogspot.com/2012/03/blog-post.html

Ανώνυμος είπε...

Πάρτε φάτσα ...
Οι σουρωμενοι και τα πρεζάκια σε ravw party φαντάζουν μπροστά του διαννοουμενοι!!

Ανώνυμος είπε...

Βελισσάριος Λεωνίδου ενταξει ολα ιδιωτικα και οποιος δεν εχει λεφτα ας πεθανει

Ανώνυμος είπε...

Γιατί βρε Βελισαριε πόσο πρέπει να είναι ο μισθός ? 300 ευρώ και 60 ώρες για να το κονομανε οι Σκλαβενιτιδες ? Άλλο καπέλο ότι όντως πρέπει να καταργηθεί η μονιμότητα στο Δημόσιο .ΑΜ

Dimitris D είπε...

Εγώ δεν βλέπω να γνωρίζει κανείς τι κάνει. Δίνετε αξία σε ανθρώπους που δεν ξέρουν τι τους γίνετε. Δεν γνωρίζουμε ποια θα είναι η επίδραση της πανδημίας στον κόσμο, πχ στην περιοχή μου τα ποσοστά του ΚΚΕ έπεσαν γιατί αυτοί που τους στήριζαν ήταν γέροι. Σήμερα οι αριστεροί συνήθως είναι αριστεροί με δεξιές τσέπες, αργόσχολα πλουσιόπαιδα, ΜΚΟ κτλ.
Μια επιδημία με τυχαίους θανάτους, που ακολουθείτε από μια οικονομική κρίση, που συνεχίζετε από πραγματική έλλειψη αγαθών, όπου δεν μπορείς να ψωνίσεις ούτε από μαυραγορίτη αυτά που δεν υπάρχουν, δεν γνωρίζουμε σε τι θα καταλήξει. Τα νεοταξικά σχέδια βασίζονται στο άφθονο χρήμα και τις ψεύτικες κρίσεις, σε πραγματική κρίση όλα διαλύονται και τα πράγματα γίνονται απρόβλεπτα.
Πιθανόν να βρεθούμε σε μια κατάσταση που θα δοκιμαστεί η πολιτική, η οικογένεια, τα σώματα ασφαλείας, οι θρησκείες, οι ιδεολογίες, οι οικονομικές θεωρίες.
Μόνο ότι είναι αληθινό θα επιβιώσει σε ένα κόσμο που δεν μπορούμε να προβλέψουμε σήμερα πως θα εξελιχθεί αύριο.

Ανώνυμος είπε...

Ολα τα πάντα όλα ανήκουν στους τραπεζίτες.
Σε αυτούς ανήκουν τα εργοστάσια και η γη μας.
Ολες οι δήθεν ιδιωτικές επιχειρήσεις τους ανήκουν μέσω των δανείων που τυς έχουν χορηγήσει. Οποτε θέλουν κόβουν τα δάνεια στους ανυπάκοους "ιδιώτες" επιχειρηματίες και τέλος ο μισθός που απολαμβάνουν απο τους τραπεζίτες.
Αυτοί , οι τραπεζίτες, σε παγκόσμιο επίπεδο θα εφαρμόσουν και τον κομμουνισμό.
Εξάλλου Κομμουνισμός σε ένα κράτος δεν νοείται.
Αυτοί, οι τραπεζίτες, εξάλλου χρηματοδότησαν τους αντίχριστους παρανοϊκούς δολοφόνους μαρξ εγκελς λενιν τροτσκι σταλιν μαο μαο χοτζα και λοιπούς εγκληματίες.

Νέα παγκόσμια τάξη = παλαιά αντίχριστη ανθελληνική απάνθρωπη δολοφονική κομμουνιστική!

Απλά έχουν αφήσει απέξω τα σταλινικά αποβράσματα απο τις κυβερνήσεις για να χάφτουν σανό οι χαχόλοι αριστεροί , πως δεν έχουμε κουμουνισμό.

Ομως οι πιο έξυπνοι απο αυτούς έχουν αρχίσει και παίρνουν χαμπαρι και θα την βρεί βουή μαύρη την νομενκλατούρα.
Ο καιρός γαρ εγγύς.