Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 15 Απριλίου 2020

ΗΠΑ: Πιστοί συγκεντρώθηκαν με τα αυτοκίνητά τους στον parking της εκκλησίας αγνοώντας την διαταγή του κυβερνήτη και την αστυνομία και τα… καρφιά που είχαν ρίξει!


Οι ενορίτες μιας εκκλησίας Βαπτιστών στο Hillview του Κεντάκι αρνήθηκαν να στερηθούν την Πασχαλινή λειτουργία τους την Κυριακή στο παρκινγκ της εκκλησίας, αψηφώντας την εντολή του κυβερνήτη του Κεντάκυ που απαγόρευε μαζικές συγκεντρώσεις. Οι πιστοί επίσης δεν θα πτοήθηκαν όταν είδαν τον χώρο στάθμευσης γεμάτο καρφιά και τους αστυνομικούς έτοιμους να καταγράψουν τους αριθμούς πινακίδας κυκλοφορίας τους.


Φαίνεται ότι υπήρξε συντονισμένη προσπάθεια να εμποδιστούν οι άνθρωποι να παρευρεθούν στην λειτουργία, καθώς υπήρχαν μεταλλικά καρφιά διάσπαρτα σε κάθε είσοδο του παρκινγκ της εκκλησίας. 
Ο πάστορας της εκκλησίας είπε στη δημοσιογράφο του WAVE3 News Jerrica Valtierra ότι πίστευε ότι τα καρφιά απλώθηκαν σκόπιμα για να εμποδίσουν τους ανθρώπους να παρευρεθούν στην λειτουργία του Πάσχα. Τα καρφιά αφαιρέθηκαν από εθελοντές της εκκλησίας πριν αρχίσει η λειτουργία.


Περίπου 50 άτομα παρακολούθησαν την λειτουργία, ενώ έξω στο χώρο στάθμευσης, δύο αστυνομικοί έβαλαν ειδοποιήσεις καραντίνας στα παρμπρίζ των αυτοκινήτων των ενοριτών και έγραψαν τους αριθμούς κυκλοφορίας τους.

Οι ειδοποιήσεις ανέφεραν: "Όταν οι άνθρωποι συγκεντρώνονται άσκοπα ή δεν ακολουθούν επαρκείς πρακτικές κοινωνικής απόστασης, διαδίδουν το COVID-19, ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΣΚΗΝΕΣ ΕΝΑ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ. Η ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ.

Η ανακοίνωση ανέφερε επίσης: "Οι υπάλληλοι της τοπικής υπηρεσίας υγείας θα επικοινωνήσουν με αυτούς που σχετίζονται με αυτό το όχημα με έγγραφα αυτο-καραντίνας, συμπεριλαμβανομένης μιας συμφωνίας που απαιτεί από τους επιβάτες αυτού του οχήματος και οποιονδήποτε στο νοικοκυριό για καραντίνα 14 ημερών".

"Η μη συμμόρφωση με τη συμφωνία μπορεί να οδηγήσει σε περαιτέρω μέτρα", αναφέρει η ανακοίνωση.

Μερικοί από τους πιστούς άκουγαν την λειτουργία μέσω εξωτερικού ηχείου και δεν έλαβαν ειδοποιήσεις καραντίνας.

"Δεν ξέρω αν πήραν τις πινακίδες μας ή όχι, δεν έχει σημασία", δήλωσε ο πάστορας  Ρόμπερτς κατά τη διάρκεια της λειτουργίας. 

"Εκκλησία, θα σου πω κάτι: Αν πάρεις μια κλήση, αν έχεις μια κλήση επειδή είσαι στην εκκλησία σήμερα το πρωί, φέρε τη σε μένα. Ο δικηγόρος μου είπε ότι θα το φροντίσει. Είναι σκουπίδια, είναι απλά σκουπίδια. Τράβηξα μια φωτογραφία της πινακίδας μου στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου μου και την έστειλα χθες στον κυβερνήτη. Του είπα, «Μην κάνετε τον κόπο να έρθετε εδώ. Σας στέλων εγώ τον αριθμό της πινακίδας μου».

"Υπήρχε απολυμαντικό χεριών σε κάθε στασίδι", είπε ένας ενορίτης.

Στις 19 Μαρτίου, ο Κυβερνήτης του Κεντάκυ Andy Beshear απαγόρευσε όλες τις μαζικές συγκεντρώσεις, συμπεριλαμβανομένων θρησκευτικών εκδηλώσεων.


Σε μία άλλη εκκλησία Βαπτιστών στο Greenville του Μισισιπή οι αρχές επέβαλαν πρόστιμο στους πιστούς, παρόλο που βρίσκονταν μέσα στα αυτοκίνητά τους λειτουργώντας ως drive-in εκκλησία!   


Και όλα αυτά την ώρα που ένας ομοσπονδιακός δικαστής αποφάνθηκε ότι ο δημοκρατικός δήμαρχος του Λούισβιλ δεν μπορούσε να απαγορεύσει την drive-in λειτουργία εκκλησίας.

Ο δικαστής αποφάνθηκε ότι η απαγορευτική οδηγία που εξέδωσε ο Fischer ήταν «αντισυνταγματική» και έκανε δεκτή την αίτηση αναστολής (προσωρινών μέτρων).

ΚΟ / από εδώ κι εδώ

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κεντάκι...Νότος...άλλη φάση!!!

Ανώνυμος είπε...

ἐμφόβων δὲ γενομένων αὐτῶν καὶ κλινουσῶν τὸ πρόσωπον εἰς τὴν γῆν εἶπον πρὸς αὐτάς· τί ζητεῖτε τὸν ζῶντα μετὰ τῶν νεκρῶν;

Λουκ. 24,5 Ενώ δε αυτάς τας κατέλαβε μεγάλος φόβος και έγερναν το πρόσωπον των με ευλάβειαν εις την γην, είπον εκείνοι προς αυτάς· “διατί ζητείτε μεταξύ των νεκρών αυτόν που είναι ολοζώντανος;

Λουκ. 24,6 οὐκ ἔστιν ὧδε, ἀλλ᾿ ἠγέρθη· μνήσθητε ὡς ἐλάλησεν ὑμῖν ἔτι ὢν ἐν τῇ Γαλιλαίᾳ,

Λουκ. 24,6 Δεν ευρίσκεται εδώ, αλλά αναστήθηκε· ενθυμηθήτε, τι σας είπε, όταν ακόμη ήτο εις την Γαλιλαίαν.

Λουκ. 24,7 λέγων ὅτι δεῖ τὸν υἱὸν τοῦ ἀνθρώπου παραδοθῆναι εἰς χεῖρας ἀνθρώπων ἁμαρτωλῶν καὶ σταυρωθῆναι, καὶ τῇ τρίτῃ ἡμέρᾳ ἀναστῆναι.

Λουκ. 24,7 Σας είπε ότι σύμφωνα με την βουλήν του Θεού πρέπει ο υιός του ανθρώπου να παραδοθή εις χείρας αμαρτωλών ανθρώπων και να σταυρωθή και την τρίτη ημέρα θα αναστηθή”.

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικα πολυ παρηγορες , αλλα ταυτοχρονα και ραπισμα στις δικες μας συνειδησεις των ορθοδοξων οι τοσο ομορφες και ευφανταστες διαμαρτυριες των αλλων δογματων.
Προσωπικα, ευχαριστω για την ενημερωση. Δεν εχουμε πολλα αλλα μεσα, για να μαθαινουμε την αληθεια.
Λετε να λογοκρινουν ολοκληρωτικα και το ιντερνετ; Και τοτε τι κανουμε;