Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 19 Μαΐου 2020

Mάσκα: Ένα ισχυρό σύμβολο COVID καταστολής



Πριν από λίγες εβδομάδες, μας έλεγαν ότι οι μάσκες προσώπου ήταν άχρηστες και ακόμη και επικίνδυνες για τον COVID-19 Τώρα, οι άνθρωποι καλούνται να τις φορούν και ορισμένες πόλεις τις καθιστούν υποχρεωτικές. Πως έγινε αυτή η στροφή 180 μοιρών; Έγινε για λόγους υγείας; Ή για να δημιουργηθεί ένα συγκεκριμένο κλίμα στην κοινωνία;

Από Vigilant Citizen / ΚΟ

Μετά από δύο μήνες πανικού και τρόμου COVID-19, ο κόσμος τώρα μπαίνει σε μία «νέα κανονικότητα», στο «νέο φυσιολογικό». Ωστόσο, δεν υπάρχει τίποτα «νέο», ούτε «φυσιολογικό» για ένα καταπιεστικό αστυνομικό κράτος που καταστέλλει δικαιώματα και ελευθερίες. Τέτοια καθεστώτα υπήρχαν στο παρελθόν. Και, σε κοινωνίες που τολμούν να αυτοαποκαλούνται «ελεύθερες» και «δημοκρατικές», το «νέο φυσιολογικό» είναι μια παρέκκλιση - μια ολισθηρή κλίση προς ένα παγκόσμιο ολοκληρωτικό καθεστώς.

Παρά το γεγονός ότι όλοι οι ιοί αναπόφευκτα κορυφώνονται και εξαλείφονται, βλέπουμε να γίνονται βαθιές και μόνιμες αλλαγές στην κοινωνία. Και, για την ελίτ, ο COVID-19 είναι η τέλεια ευκαιρία για τη δημιουργία μιας κοινωνίας που βασίζεται στον φόβο, τον απανθρωποίηση και την ευρεία δυσπιστία του «άλλου».

Δεδομένου ότι τα σύμβολα κυριαρχούν στον κόσμο, ένα σύμβολο ενσωματώνει τέλεια αυτό το «νέο φυσιολογικό»: Η μάσκα προσώπου.

Παρακάτω ένα άρθρο από τον Καναδά για τις μάσκες και το «νέο φυσιολογικό». Ανάλογα άρθρα μπορούν να βρεθούν σε ολόκληρο τον κόσμο.
Αν και οι μάσκες προσώπου θεωρήθηκαν άχρηστες και ακόμη επικίνδυνες πριν από λίγες εβδομάδες, τώρα εφαρμόζονται σε πολλές πόλεις σε όλο τον κόσμο. Τι συνέβη?

Η επιστήμη έκανε μια τελευταία ανακάλυψη που άλλαξε το αφήγημα για τις μάσκες; Όχι. Ωστόσο, όσοι επωφελούνται από αυτήν την κρίση είδαν μια ευκαιρία: Μπορεί να συμβάλει στη δημιουργία ενός συγκεκριμένου κοινωνικού κλίματος. Πρόκειται για τη διατήρηση του φόβου, του άγχους και της παράνοιας. Πρέπει να μας υπενθυμίζουν συνεχώς ότι τα πράγματα ΔΕΝ θα επιστρέψουν στο φυσιολογικό. Εν ολίγοις, πρόκειται για social engineering, κοινωνική μηχανική.

Στην αρχή της πανδημίας, σχεδόν όλες οι οργανώσεις και οι ειδικοί συνιστούσαν οι άνθρωποι να μην φορούν μάσκα. Ακολουθεί μια ενημερωτική αφίσα που δημιουργήθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) στα τέλη του 2019.
Αναφέρει: «Οι υγιείς ανθρώπους να φοράτε μάσκα μόνο εάν φροντίζετε ένα άτομο που μπορεί να έχει μολυνθεί από 2019-nCoV».

Τον Μάρτιο του 2020, ο ΠΟΥ εξακολουθούσε να συμβουλεύει οι άνθρωποι να μην φορούν μάσκες.
Ο Δρ Mike Ryan, εκτελεστικός διευθυντής του προγράμματος έκτακτης ανάγκης στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO), δήλωσε σε ενημέρωση των ΜΜΕ:

«Δεν υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία που να δείχνουν ότι η χρήση μάσκας από τον μαζικό πληθυσμό έχει πιθανό όφελος. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν κάποια στοιχεία που υποδηλώνουν το αντίθετο στην κακή χρήση σωστής μάσκας ή της σωστής τοποθέτησής της».

Εν τω μεταξύ, ο Αμερικανός Γενικός Χειρουργός προτρέπει επίσης τους ανθρώπους να μην φορούν μάσκες.
Τον Απρίλιο, η Δρ Brosseau, εθνική εμπειρογνώμων για την αναπνευστική προστασία και τις μολυσματικές ασθένειες στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόις στο Σικάγο δημοσίευσε ένα άρθρο με τίτλο «Μάσκες για όλους για το COVID-19 που δεν βασίζονται σε υγιή δεδομένα». Έγραψε:

«Οι συστάσεις για την μαζική χρήση μάσκας –όπως έχουν προτείνει πολλοί– δεν θα μειώσουν τη μετάδοση του SARS-CoV-2, όπως αποδεικνύεται από τη διαδεδομένη πρακτική της χρήσης μάσκας στην επαρχία Hubei της Κίνας, πριν και κατά τη διάρκεια της μαζικής εμπειρίας μετάδοσης του COVID-19 νωρίτερα αυτό το έτος. Η επισκόπηση των σχετικών μελετών δείχνει ότι οι υφασμάτινες μάσκες θα είναι αναποτελεσματικές στην πρόληψη της μετάδοσης του SARS-CoV-2, είτε φοριούνται ως έλεγχος πηγής είτε ως PPE.

Οι χειρουργικές μάσκες πιθανώς έχουν κάποια χρησιμότητα ως έλεγχος πηγής (που σημαίνει ότι ο φορέας περιορίζει τη διασπορά του ιού σε άλλο άτομο) από έναν συμπτωματικό ασθενή σε μια υγειονομική περίθαλψη για να σταματήσει η εξάπλωση μεγάλων σωματιδίων βήχα και να περιορίσει την πλευρική διασπορά σωματιδίων βήχα. Μπορεί επίσης να έχουν πολύ περιορισμένη χρησιμότητα ως πηγή ελέγχου ή PPE στα σπίτια.

    (…)

Αν οι μάσκες ήταν η λύση στην Ασία, δεν θα έπρεπε να έχουν σταματήσει την πανδημία πριν εξαπλωθεί αλλού; "

Στον επίσημο ιστότοπο της καναδικής κυβέρνησης, μια σελίδα απαριθμεί πολλούς λόγους για τους οποίους οι χειροποίητες μάσκες είναι πρακτικά άχρηστες ενώ εμποδίζουν επίσης την πρόσληψη οξυγόνου. Η χρήση τους θέτει ορισμένους περιορισμούς:

       - δεν έχουν δοκιμαστεί σε αναγνωρισμένα πρότυπα
       - Τα υφάσματα δεν είναι τα ίδια με αυτά που χρησιμοποιούνται σε χειρουργικές μάσκες ή αναπνευστήρες
       - Τα άκρα δεν έχουν σχεδιαστεί για να σφραγίζουν την περιοχή γύρω από τη μύτη και το στόμα
       - ενδέχεται να μην παρέχουν πλήρη προστασία έναντι σωματιδίων ιού
       - μπορεί να είναι δύσκολο να αναπνεύσετε και να σας εμποδίζουν να πάρετε την απαιτούμενη ποσότητα οξυγόνου που χρειάζεται το σώμα σας

    Αυτοί οι τύποι μάσκας μπορεί να μην είναι αποτελεσματικοί στον αποκλεισμό σωματιδίων ιού που μπορεί να μεταδοθούν από βήχα, φτέρνισμα ή ορισμένες ιατρικές διαδικασίες. Δεν παρέχουν πλήρη προστασία από σωματίδια ιού λόγω πιθανής χαλαρής εφαρμογής και των υλικών που χρησιμοποιούνται.

Και προχωρώντας μερικές εβδομάδες, βλέπουμε ένα άρθρο από το CBC (που χρηματοδοτείται από την καναδική κυβέρνηση).
Τι συνέβη; Η απάντηση μπορεί να συνοψιστεί με μία λέξη:
Ατζέντα.

Πλήρης στροφή 180 μοιρών και Μιντιακή Μασκα-ράτα

Μετά από συμβουλές για τη μάσκα για εβδομάδες, το CDC έκανε πλήρη στροφή 180 μοιρών στις αρχές Απριλίου.
Αυτή η απόφαση δεν ήταν αποτέλεσμα μιας νέας επιστημονικής ανακάλυψης. Η παγκόσμια ελίτ συνειδητοποίησε ότι η ευρεία χρήση της μάσκας δημιουργεί το τέλειο κοινωνικό κλίμα που βασίζεται στον φόβο για να προωθήσει την ατζέντα της. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δικαιολογήσει μεγαλύτερα lockdowns, ενοχλητικό εντοπισμό επαφών και κάθε είδους καταπιεστικά μέτρα.

Φυσικά, ακολούθησε μια ξεδιάντροπη μασκα-ράτα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Ο κυβερνήτης του Κολοράντο φορώντας μάσκα κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.
Ο δήμαρχος του Λος Άντζελες φοράει μάσκα κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, λέγοντας «αυτό είναι το νέο στυλ».
 Σε αυτήν την κάπως τρομακτική ανάρτηση στο Instagram, η Χίλαρι Κλίντον ονομάζει τη μάσκα «το απαραίτητο αξεσουάρ για την άνοιξη».
Φυσικά, τα παιδιά σε όλο τον κόσμο παρασύρονται να φορούν τη μάσκα.

Πιθανώς η πιο φρικτή χρήση της μάσκας για λόγους ατζέντας είναι αυτή κατά τη διάρκεια συνεντεύξεων τύπου του Λευκού Οίκου.
Αν και αυτοί οι άνθρωποι (δημοσιογράφοι) είναι στην ύπαιθρο και μακριά ο ένας από τον άλλον, φορούν μάσκες για τις κάμερες.

Ένας δημοσιογράφος που θέτει μια μπερδεμένη ερώτηση πίσω από τη μάσκα του προσώπου του - ένας τέλειος τρόπος για να συμβολίσει ότι τα μέσα μαζικής ενημέρωσης έχουν "φιμωθεί" από την ελίτ.
 Όταν οι κάμερες είναι απενεργοποιημένες, οι δημοσιογράφοι μετατρέπονται σε ράπερ Future όταν φωνάζει «Mask off, f * ck it mask off».
Οι δημοσιογράφοι του Λευκού Οίκου αφαίρεσαν τις μάσκες τους μετά από την συνέντευξη τύπου. Επίσης, δεν υπάρχει κοινωνική αποστασιοποίηση.

Η ίδια υποκρισία υπάρχει και στο εσωτερικό.
Αυτή η μασκαράτα των μέσων μαζικής ενημέρωσης έχει έναν συγκεκριμένο στόχο: να ομαλοποιήσει την ευρεία χρήση της μάσκας σε δημόσιους χώρους. Και οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο πιέζονται να κάνουν τη μάσκα υποχρεωτική.

Ένα πρόσφατο άρθρο που ρίχνει γύρω από τις λέξεις «επιστήμη» και «ειδικός» για να αναγκάσει τη συμμόρφωση της μάσκας.

Στις 11 Μαΐου, ο δήμος του Παρισιού έκανε υποχρεωτικές τις μάσκες στις δημόσιες συγκοινωνίες. Η πόλη δοκιμάζει ήδη τρόπους για να την επιβάλει.

Ένα πρωτοσέλιδο από το Bloomberg σχετικά με το Παρίσι που δοκιμάζει λογισμικό αναγνώρισης προσώπου για να εντοπίσει όσους δεν φορούν μάσκα.

Η έννοια της μάσκας

Μην ξεγελιέστε. Η ελίτ δεν επιβάλλει τη μάσκα επειδή ενδιαφέρεται για την υγεία σας. Είναι όλα σχετικά με την ατζέντα. Καθώς οι μολύνσεις και οι θάνατοι από COVID πέφτουν σε όλο τον κόσμο, οι μάζες προσπαθούν να επιστρέψουν σε κάποιο είδος κανονικότητας. Δεν το θέλουν. Η ευρεία χρήση της μάσκας είναι το τέλειο εργαλείο για να συνεχίσει ο φόβος και η καταπίεση που σχετίζεται με το COVID.

Δεν χρειάζεται να είσαι Robert Langdon του Κώδικα DaVicinci για να συνειδητοποιήσεις ότι η μάσκα είναι ένα ισχυρό σύμβολο. Ένα άτομο που φορά μάσκα είναι ένα εκπληκτικό θέαμα που μας επηρεάζει σε εσωτερικό επίπεδο. Ενεργοποιεί άμεσα τον βαθιά ριζωμένο φόβο μας για την ασθένεια και τον θάνατο. Αυξάνει ασυνείδητα τα επίπεδα στρες και άγχους του εγκεφάλου μας, ενώ μας προειδοποιεί για επικείμενο κίνδυνο. Κάθε καλυμμένο πρόσωπο είναι μια υπενθύμιση ότι τα πράγματα δεν είναι φυσιολογικά, ότι πρέπει να φοβόμαστε και ότι εξακολουθούμε να αναζητούμε κάποιες δυνάμεις για να μας σώσουν.

Σε ανθρώπινο επίπεδο, η μάσκα απανθρωποιεί τους ανθρώπους γύρω μας. Πώς μπορούμε να αλληλεπιδράσουμε με άλλα άτομα, αν δεν μπορούμε να καταλάβουμε αν χαμογελούν ή όχι; Πώς μπορούμε να συνδεθούμε με άλλα άτομα, εάν μπορούμε να επικοινωνήσουμε μόνο με ακατανόητες λέξεις που ακούγονται μέσα από ένα ύφασμα; Δεν μπορούμε. Αντίθετα, η μάσκα λέει: Μείνε μακριά μου, δεν σε εμπιστεύομαι.

Τι γίνεται με τα παιδιά που μεγαλώνουν σε αυτό το κλίμα; Τα χειραγωγούν στο να πιστέψουν ότι αυτό το νέο φυσιολογικό είναι… φυσιολογικό.

Αυτό το συγκεκριμένο κοινωνικό κλίμα είναι λαχείο για εκείνους που είναι ειδήμονες στην κοινωνική μηχανική, που θέλουν να αλλάξουν βαθιά την κοινωνία. Μια κοινωνία που υπόκειται σε φόβο και πανικό γίνεται παράλογη και δέχεται εύκολα κάθε μέτρο που υπόσχεται κάποιο είδος ασφάλειας. Και αυτό συμβαίνει τώρα.

Συμπερασματικά

Για να είμαι σαφής, προσωπικά δεν με νοιάζει αν φοράς μάσκα ή όχι. Εάν σε κάνει να νιώθεις πιο ασφαλής, τότε φόρα την. Μπορείς ακόμη και να καλύψεις τα μάτια και τα αυτιά σου. Ωστόσο, εάν άρχισες να φοράς μάσκα μετά τη μασκαράτα των μέσων μαζικής ενημέρωσης, κάνε στον εαυτό σου αυτήν την ερώτηση: Γιατί τώρα; Δεν μπορείς να αποφασίσεις με βάση τα γεγονότα και την έρευνά σου αντί να υπακούς τυφλά στα μέσα μαζικής ενημέρωσης;

Διότι, αυτή τη στιγμή, η μάσκα δεν αφορά την υγεία - αφορά την μετατροπή σου σε ένα ον που ζει διαρκώς μέσα στον φόβο.

ΚΟ / από εδώ

11 σχόλια:

Βελισσάριος Λεωνίδου είπε...

Ο ιός δεν μεταδίδεται με τον αέρα, ούτε απο τις χειρολαβές:
https://www.who.int/news-room/commentaries/detail/modes-of-transmission-of-virus-causing-covid-19-implications-for-ipc-precaution-recommendations
https://www.telegraph.co.uk/news/2020/04/02/no-proof-coronavirus-can-spread-shopping-says-leading-german/

Καμμία επιστημονική απόδειξη για την αποτελεσματικότητα των μασκών σε υγιείς και ασυμπτωματικούς:
"There is also no scientific evidence for the effectiveness of face masks in healthy or asymptomatic individuals. On the contrary, experts warn that such masks interfere with normal breathing and may become “germ carriers”. Leading doctors called them a “media hype” and “ridiculous”."
https://swprs.org/a-swiss-doctor-on-covid-19/
(Η πιο συνοπτική κι ενημερωμένη ιστοσελίδα με πλήθος αξιόπιστων επιστημονικών και ειδησεογραφικών αναφορών περί του ιού κάθε εβδομάδα).

Βελισσάριος Λεωνίδου είπε...

Φαιδων Βοβολης, Δρ Καρδιολογίας(απο το λογαριασμό του στο fb):

«Εμείς από εδώ λέμε σταθερά πως η μάσκα δεν αποτρέπει τίποτα και ενίοτε είναι και επιβλαβής.
Ο ΠΟΥ είναι σαφής·ο υγιής δεν χρήζει μάσκας(εικ.2)
Οι μάσκες φτιάχτηκαν για να αποφεύγεται η εξ επαφής μετάδοση μικροβίων με υγρά,απο τον χειρουργό προς τον ανοικτό χειρουργούμενο ασθενή.
Η επιβολή με πρόστιμο είναι άστοχη και ενάντια στην προσωπική ελευθερία.»


-Masks Don't Work: A review of science relevant to COVID-19 social policy
Denis G. Rancourt, PhD
April 2020

https://www.researchgate.net/publication/340570735_Masks_Don't_Work_A_review_of_science_relevant_to_COVID-19_social_policy

Ανώνυμος είπε...

Ακριβώς τέτοια καταστολή υπήρχε και στο ναζιστικό καθεστώς και ας αφήσουν κάποιοι την παπαγαλία περί σιωνιστικών ψευδών γιατι δεν είμαι δούλος κανενός ούτε των σιωνιστών ούτε των δημοκρατών ούτε κανενός ούτε παπαγάλος του ΣΟΡΟΣ και ΣΙΑ είμαι για να δούμε θα δημοσιευτεί το σχόλιο μου αφού ειναι με επιχειρήματα σε διαβάζω και σε πολλά έχεις δίκιο άλλα κάλο ειναι να θυμάσαι σε κάθε κράτος με οποία διακυβέρνηση θα υπάρχει καταστολη όπως συμβαίνει σήμερα με του δημοκρατικού τύπου καθεστώτος.

Α.Κ. είπε...

Ναι αλλά η χρήση μάσκας αποτρέπει την ταυτοποίηση του π.χ.συμμετεχοντα σε πορεία κατά της ΝΤΠ ή/και ευνοεί το καθημερινό έγκλημα. Πώς συμβιβάζονται αυτά με το άρθρο;

Ανώνυμος είπε...

Τι ζούμε βρε Κ.Ο. ;
Πριν λίγο καιρό έβλεπα μεσημεριανές ειδήσεις Σαββάτου στο Open. Και δείχνει μια κυριολεκτικά άδεια παραλία με τον δημοσιογράφο να μιλά για κοσμοσυρροή !!! Από άκρη σε άκρη που γύρισε περιστροφικά η κάμερα ήταν μόλις μια οικογένεια και μια λουόμενη !!!
Τις επόμενες μέρες είδα στο Star ζωντανό ρεπορτάζ του Γιάννη Σωτηρόπουλου με εικόνες από πεζόδρομο. Μιλούσε για κοσμοσυρροή. Και ήταν τρεις μπαρμπάδες όλοι κι όλοι κι αυτοί μακριά ο ένας από τον άλλον!!! Κι ακολούθησαν παρόμοια ρεπορτάζ από το ίδιο άτομο.
Ασύλληπτη κοροϊδία.
Σύντομα όλα τα ΜΜΕ άρχισαν να δείχνουν εικόνες συνωστισμών από πεζοδρόμους. Έπαιρναν φωτογραφίες ή έβαζαν την κάμερα στο ύψος του ανθρώπινου ματιού και στόχευαν μεγάλες ευθείες μέσα από τις ίδιες τις ευθείες και φαινόταν ο κόσμος πολύς κι ο ένας πάνω στον άλλον.
Έδειχναν εικόνες από τα διόδια κι έλεγαν για εικόνες εξόδου τριημέρου ενώ η συμφόρηση οφειλόταν στον περιορισμό των λωρίδων διέλευσης από την τροχαία ώστε να διεξάγονται έλεγχοι. Η Ολυμπία οδός έβγαλε ανακοίνωση με τα νούμερα διέλευσης και οι διελεύσεις είχαν καταποντιστεί αλλά τα ΜΜΕ μιλούσαν για ανεύθυνους πολίτες που έφευγαν μαζικά για ΣαΚυ εν μέσω επιδημίας. Παράνοια !!! Τα νούμερα μας τα ανακοινώνουν και διαστρέφουν την πραγματικότητα μπροστά στα μάτια μας.
Πρόθυμοι συνεργοί όλα τα ΜΜΕ με τον ρόλο του χωροφύλακα με ζήλο βασιλικότερο του βασιλέως.
Ακόμη θυμάμαι τον Τσιόδρα να λέει ότι η μάσκα φοριέται μόνον από αρρώστους. Όχι από υγιείς. Κι έβλεπα στις συναλλαγές μου να θεωρούν ως αρρώστους αυτούς που τις φορούσαν και να τους ρωτούν γιατί κυκλοφορούν άρρωστοι (;!) και να τους φοβούνται.
Χθες κιόλας οι τίτλοι των άρθρων στα ΜΜΕ περιέγραφαν την αποτυχία του Σουηδικού μοντέλου που δεν έλαβαν μέτρα περιορισμού. Και διαβάζοντας το περιεχόμενο περιέγραφε με νούμερα μια κατάσταση καλύτερη από τις πανδημίες του '50 και '60 όπου ο κόσμος δεν γνώριζε τίποτα, δεν έπαιρνε κανέναν μέτρο και κανείς δεν θυμάται τίποτα από εκείνη την εποχή !!! Μας χλευάζουν και υποτιμούν τη νοημοσύνη μας μπροστά στα μάτια μας.
Αν ήταν αυτός ο άχρηστος αγροίκος ο Πολάκης Υπουργός Υγείας η ροχάλα θα πήγαινε σύννεφο από άπαντες. Τώρα όμως με αιχμή του δόρατος τον πράο, πολύτεκνο, υπεράριστο, ευγενικό, συναισθηματικό, εκλαϊκευμένο δεξιό ψάλτη, όλοι αριστεροί και δεξιοί, θεούσες κι άθεοι, gay και straight, μορφωμένοι κι αμόρφωτοι, άπαντες έχουν συσπειρωθεί πίσω του και τον λατρεύουν. Ότι κι αν πει είναι θέσφατο. Κι ας ακυρώνει τους φετφάδες του.
"Δεν συστήνει τις μάσκες ο Π.Ο.Υ.", "Άλλαξαν τα επιδημιολογικά δεδομένα και τώρα τις συστήνει ο Π.Ο.Υ.".
Πριν τις 17 οι εκκλησίες ήταν επικίνδυνες. Μετά δεν είναι. Πριν κολλούσε η θεία μετάληψη, μετά όχι. Τότε δεν μπορούσαν να είναι ανοικτές με τα σημερινά μέτρα, τώρα μπορούν.
Ο χρήσιμος ηλίθιος.
Κι όποιος τον αμφισβητεί είναι γίδι, συνωμοσιολόγος, αχάριστος προς αυτόν που μας έσωσε και μας έκανε υπόδειγμα για όλον τον κόσμο.
ΠΑ-ΡΑ-ΝΟΙ-Α.
Την σούπα πήγε να τους την χαλάσει ο δικός τους αγροίκος ο Χαρδαλιάς. Όταν είπε εκείνο περί των διοδίων, ότι γνωρίζει ποιοί περάσανε και επιφυλλάσονται για να δράσουν εναντίον τους, όταν μας μιλούσε με το ύφος του δερβέναγα και είδαν ότι αποτέλεσμα ήταν ότι τα πρόβατα άρχισαν να σκέφτονται από αντίδραση και να ξεπορτίζουν από το κοπάδι. Τότε άρχισαν όλα τα ηλεκτρονικά έντυπα τις αγιογραφίες του. Μέχρι και την οικογένειά του εξέθεσαν για να μας δείξουν τι καλός που είναι. Κι αυτό φυσικά μέσα από τις φωτογραφίες τους που αλλού από το facebook. Και τελικά και συνέντευξη που έπαιζε και ξανάπαιζε κι ανακοινωνόταν από τα ηλεκτρονικά έντυπα.
Πολύ φοβάμαι ότι αυτό είναι προθέρμανση για κάτι απείρως μεγαλύτερο που έρχεται.
Τάσος

ΔΟΞΑ ΤΗ ΜΑΚΡΟΘΥΜΙΑ ΣΟΥ ΚΥΡΙΕ είπε...

Πάντως εγώ που νόμιζα ότι όλοι την φορούν με το ζόρι, τώρα βλέπω ότι υπάρχει ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό που ηδονίζονται όταν την φορούν. Για τα πνευματικά χαρακτηριστικά των συγκεκριμένων ο καθένας μπορεί να βγάλει συμπεράσματα αλλά ίσω ς η αίσθηση ότι τους δένει με τη ζωή και ότι οι ίδιοι θα είναι σ' αυοτύς που θα την σκαπουλάρουν... Οι περισσότεροι σκέφτονται βραχυπρόθεσμα κι όχι μακροπρόθεσμα. Αφού η μάσκα έχει συνέπειες που αναβάλλονται για το μέλλον, δεν νοιάζεται ο τύπος αυτός. Επίσης βλέπω ότι έχει αναπττυχθεί τρομολαγνεία σε πολλές ψυχές κι όχι μόνον σ' αυτούς. έχουμε φάει χιλιάδες τόνους από τα μέσα μαζικού εκμαυλισμού. Αρέσει να ακούνε ότι πεθάναν τόσοι και τόσες χιλιάδες και έτσι φαίνεται καλύτερη η δική μας καθημερινότητα - μίζερη αγγαρεία .

Ανώνυμος είπε...

Except for healthcare providers and when in high-risk venues, no one should be wearing a mask.

http://stateofthenation.co/?p=13710

Ανώνυμος είπε...

Πολὺ εὔστοχο τὸ σχόλιο τοῦ ΔΟΞΑ ΜΑΚΡΟΘΥΜΙΑ ΣΟΥ ΚΥΡΙΕ.

Ἔρχονται πολὺ μαῦρες μέρες καὶ δυστυχῶς ἀκόμα πολλοὶ κοιμοῦνται τὸν ὕπνο τοῦ δικαίου

ποὺ θὰ εἶναι ὅμως καὶ ὁ ἐπιθανάτιος ρόγχος γιὰ ἕναν θάνατο πολὺ ἀργὸ καὶ βασανιστικό.

Ανώνυμος είπε...

https://madmonarchist.blogspot.com/2010/11/remember-remember.html?fbclid=IwAR0J8mYUoW69zCLm003maG5inPBEssTOHDfHcGgAMqRhy6AIOs6V8Hxnd9M

Δεν ξέρω άμα σας ενδιαφέρει να το μεταφράσετε εγώ πάντως σας το έστειλα

Tankard είπε...

ΚΟ σε παρακολουθώ σχεδόν από πάντα.. 1η φορά θα σχολιάσω.. απλή η λύση κ η απάντηση στο ανωτέρω άρθρο. Σε καλύπτει κ χρήση κασκας, σαν αυτή των ηλεκτροσυγκολιτων που στη Θεσσαλονίκη χρησιμοποιείται σε πολλά καφε-εστιατορια. Ούτε μάσκα, ούτε να κρύβονται χαρακτηριστικά, ούτε καταστροφολογιες.

Alex Lo είπε...

Άμα προσέξετε στην τηλεόραση όταν βγαίνουν οι «μεγαλοι» θα δείτε ότι δεν φοράνε μάσκες ενώ η μικροί φοράνε. Νομίζω ότι θέλουν να περάσουν τον τρόπο ζωής του αφεντικού και του δούλου με εμφανείς σημείο την καταραμένη μάσκα