Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 10 Μαΐου 2024

ΗΠΑ: Κίνδυνος απαγόρευσης του Ευαγγελίου με νέο νόμο "κατά του αντισημιτισμού"

Times of Israel / ΚΟ

Η βουλευτής των ρεπουμπλικάνων από την Τζόρτζια Taylor Greene, που έχει επικριθεί στο παρελθόν για «αντισημιτικές» τάσεις, εξήγησε ότι ψήφισε κατά ενός νομοσχεδίου που ορίζει τον αντισημιτισμό, επειδή αυτό το νομοσχέδιο απορρίπτει τον «ευαγγελικό λόγο» ότι οι Εβραίοι παρέδωσαν τον Ιησού Χριστό στους σταυρωτές Του.

Η αντίθεση της Greene στο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε την Τετάρτη στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ έρχεται σε μια στιγμή που αρκετοί συντηρητικοί ασπάζονται τις αρχαίες χριστιανικές «αντιεβραϊκές ιδέες» (sic). Σε ένα αξιοσημείωτο πρόσφατο παράδειγμα, η συντηρητική influencer Candace Owens, τα «έσπασε» με τον Ben Shapiro, έναν Ορθόδοξο Εβραίο που διευθύνει ένα συντηρητικό μέσο ενημέρωσης, εν μέρει λόγω του φαινομενικής υιοθέτησης από την Owens κάποιων χριστιανικών αντισημιτικών παραδόσεων, όπως του ότι οι Εβραίοι πίνουν αίμα.

Το νομοσχέδιο ορίζει τον αντισημιτισμό για τους σκοπούς της χρήσης του για την αντιμετώπιση καταγγελιών στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση ότι τα πολιτικά δικαιώματα των Εβραίων έχουν παραβιαστεί. Απέσπασε έντονες επικρίσεις από «προοδευτικές» πλευρές λόγω ανησυχίας ότι η νομοθεσία θα εμπόδιζε την κριτική στο Ισραήλ, όπως οι διαμαρτυρίες στην πανεπιστημιούπολη για τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς.

Αλλά η Greene, σε ανάρτησή της στο X, πρώην Twitter, εξέφρασε μια διαφορετική ανησυχία: ότι το νομοσχέδιο απειλεί τη χριστιανική έκφραση.

«Ο αντισημιτισμός είναι λάθος, αλλά δεν θα ψηφίσω τον Νόμο Αντισημιτισμού του 2023 (H.R. 6090) σήμερα που θα μπορούσε να καταδικάσει τους Χριστιανούς για αντισημιτισμό επειδή πιστεύουν στο Ευαγγέλιο που λέει ότι ο Ιησούς παραδόθηκε στον Ηρώδη για να σταυρωθεί από τους Εβραίους», είπε.

Στο tweet της, η Greene δημοσιεύει δύο φωτογραφίες: Η μία επικεντρώνεται στο τμήμα του νομοσχεδίου που υιοθετεί ως μέρος του ορισμού του αντισημιτισμού τα 11 «σύγχρονα παραδείγματα αντισημιτισμού» στον ορισμό του αντισημιτισμού που συνέταξε η Διεθνής Συμμαχία Μνήμης του Ολοκαυτώματος.

Η δεύτερη φωτογραφία υπογραμμίζει το ένατο παράδειγμα, «χρησιμοποιώντας σύμβολα και εικόνες που σχετίζονται με τον «κλασικό αντισημιτισμό» (π.χ. ο ισχυρισμός ότι οι Εβραίοι θανάτωσαν τον Ιησού ή το λεγόμενο ‘blood libel’ / συκοφαντία αίματος) για να χαρακτηρίσει το Ισραήλ ή τους Ισραηλινούς».

Ο συνάδελφός της Ρεπουμπλικανός βουλευτής Matt Gaetz από την Φλόριντα, εξήγησε την αρνητική ψήφο του με παρόμοιους όρους στην ίδια πλατφόρμα. «Το ίδιο το Ευαγγέλιο θα πληρούσε τον ορισμό του αντισημιτισμού σύμφωνα με τους όρους αυτού του νομοσχεδίου!» Ο Gaetz γράφει και συνεχίζει να παραθέτει χωρία από την Καινή Διαθήκη που κατηγορούν συλλογικά τους Εβραίους για την θανάτωση του Χριστού.

Στα χρόνια μετά το Ολοκαύτωμα, μυριάδες χριστιανικά δόγματα υποβάθμισαν ή σε ορισμένες περιπτώσεις απέρριψαν την πεποίθηση που ίσχυε για αιώνες ότι οι Εβραίοι ήταν και παρέμειναν συλλογικά υπεύθυνοι για τη δολοφονία του Ιησού. Η κατηγορία της Θεοκτονίας θεωρήθηκε ως ένας από τους πιο ισχυρούς οδηγούς αντισημιτικής βίας και η Καθολική Εκκλησία το 1965 απέρριψε επισήμως την κατηγορία ότι οι Εβραίοι είχαν σκοτώσει τον Ιησού.

Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, η κατηγορία έχει επανεμφανιστεί ως αιτία για την υπεράσπιση ορισμένων ακροδεξιών χριστιανικών αιρέσεων, ενώ η ταινία του Μελ Γκίμπσον το 2004, «Τα Πάθη του Χριστού» προκάλεσε οργή στους Εβραίους.

Το 2021, ο πάπας Φραγκίσκος εισήγαγε περιορισμούς στη λατινική Λειτουργία, η οποία ζητά τον προσηλυτισμό των Εβραίων και τους κατηγορεί για «τύφλωση». Ανέφερε την αυξανόμενη δημοτικότητα της μάζας, υποστηρίζοντας ότι θα υπονόμευε το Βατικανό II.

Η Greene και στο παρελθόν είχε δεχθεί κριτική για «αντισημιτισμό», γιατί είχε ασπαστεί μία θεωρία που έλεγε ότι η οικογένεια Ρότσιλντ χρησιμοποιούσε λέιζερ από το διάστημα για να πυροδοτήσει πυρκαγιές στην Καλιφόρνια, ενώ μίλησε και σε ένα συνέδριο που διοργάνωσε ο «αρνητής του Ολοκαυτώματος» και «αντισημίτης» Nick Fuentes.

Συνολικά, 21 Ρεπουμπλικάνοι και 70 Δημοκρατικοί ψήφισαν κατά της "αντισημιτιστικής νομοθεσίας" την Τετάρτη.

ΚΟ: Ανάλυση για τους εν δυνάμει κινδύνους έκανε και ο γνωστός για την στάση του κατά των μέτρων καραντίνας ευαγγελικός πάστορας John Mc Arthur, αναφέροντας συγκεκριμένα χωρία της Καινής Διαθήκης. Βλ. video: 

ΚΟ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: