Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Ο Μέττερνιχ, οι σύγχρονοι Ευρωπαίοι και η 25η Μαρτίου


Αντιγράφω από το blog

http://klassikoperiptosi.blogspot.com/


Πέρυσι στις 23 Μαρτίου 2009, είχαμε γράψει το παρακάτω κείμενο που είχε τον τίτλο: "Ο Μέτερνιχ ο Αλμούνια και η 25η Μαρτίου "


Αλλάζοντας λίγο τον τίτλο, επαναδημοσιεύουμε το ίδιο κείμενο.


Δεν νομίζουμε ότι η αναφορά στον απελθόντα Αλμούνια αλλάζει κάτι στην αξία των σχολίων που δυστυχώς εξακολουθούν να είναι επίκαιρα.


25η Μαρτίου 2009 και η Ελλάδα πάλι βρίσκεται στην "μπούκα" της σύγχρονης "ιεράς συμμαχίας" που χάριν της ...εξέλιξης της real politik μετονομάσθη σε "Ευρωπαϊκή ένωση".


Ο αλήστου μνήμης καγκελάριος Κλέμενς φον Μέτερνιχ ήταν αυτός που ...οραματίσθηκε και τελικά πραγματοποίησε την "ιερή συμμαχία" μετά την ήττα του Ναπολέοντα στο Βατερλώ το 1818. Eπίσης ήταν αυτός που φανατικά πρότεινε να επέμβουν οι μεγάλες δυνάμεις και να καταστείλουν την εξέγερση των "ραγιάδων τρομοκρατών" λέγοντας:

«Η Ελλάδα είναι λέμβος άνευ εδάφους και πηδαλίου -πέρα απ' τα ανατολικά μας σύνορα. 300 ή 400 χιλιάδες κρεμασμένοι, στραγγαλισμένοι, παλουκωμένοι δεν σημαίνει τίποτα για μας. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες πνίξαμε δύο επαναστάσεις, στη Νεάπολη και στο Πεδεμόντιο. Ας ελπίσουμε ότι και η κρίση στην Ανατολή δεν θα 'χει καλύτερη τύχη. Οι Ελληνες είναι επικίνδυνος λαός, η επανάστασή τους πρέπει να συντριβεί»(Κ. Σιμόπουλος, «Ξενοκρατία, Μισελληνισμός και Υποτέλεια», σελ. 400)


Δυστυχώς για τους "Φραγκο-λεβαντίνους" και τους λοιπούς συγγενείς των Νιμπελούγκεν "προοδευτικών", οι Ρωμιοί πολεμώντας για την πίστη και την ελευθερία τους νίκησαν και από "επικίνδυνοι τρομοκράτες" έγιναν απελευθερωμένοι Έλληνες .Και επειδή δεν κατάφεραν να μας στραγγαλίσουν ή να μας παλουκώσουν σκέφτηκαν να μας στείλουν για βασιλιά έναν δικό τους μια και εμείς κουρελήδες και απολίτιστοι δεν ξέραμε από ..."τέτοια".

Ήταν η πρώτη φορά που οι Ευρωπαίοι μας έβαλαν σε επιτήρηση.


Τα χρόνια που πέρασαν ήταν δύσκολα Βασιλείες, δημοκρατίες, δικτατορίες, πόλεμοι, κατοχές. Με κάθε τρόπο οι "φίλοι" μας προσπάθησαν να αποτελειώσουν αυτό που άφησαν στη μέση φεύγοντας οι Τούρκοι.

Ο Έλληνας απρόβλεπτος δεν κατάφερε ποτέ να προσαρμοστεί σε όσα ήθελαν να τον "εκπαιδεύσουν" οι ξένοι "ιεραπόστολοι" ,πάντα είχε το δικό του Ευαγγέλιο που το φύλαγε βαθειά στον κόρφο του ακόμα κι όταν φίλαγε το χέρι του Όθωνα ή χειροκροτούσε την είσοδό μας στην τότε ΕΟΚ. Ίσως γι’ αυτό δεν κατάλαβε ποτέ κανένας ξένος ή ντόπιος υποτελής τα εσωτερικά όρια αυτής της αδούλωτης ψυχής , αφού όταν τα ξεπερνούσε βρισκόταν μπροστά σε ένα θηρίο ανήμερο έτοιμο να διαλύσει τα πάντα.


Τον Σεπτέμβριο 1994 ο δρ. Χένρυ Κίσσιγκερ μιλώντας σε ξενοδοχείο της Ουάσιγκτον σε τελετή βράβευσής του ενώπιον κορυφαίων στρατιωτικών, πολιτικών και επιχειρηματικών παραγόντων της Αμερικανικής ελίτ, περιέγραψε με την ίδια "γλαφυρότητα" του Μέτερνιχ το "φαινόμενο Έλληνας" και τους τρόπους ...αντιμετώπισής του:

"Ο λαός των Γραικών είναι αναρχικός και δύσκολος να τιθασευτεί. Γι' αυτό πρέπει να τον χτυπήσουμε βαθιά στις πολιτιστικές του ρίζες. Τότε ίσως αναγκασθεί να συμμορφωθεί. Εννοώ να πλήξουμε τη γλώσσα του, την θρησκεία του, τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε την δυνατότητά του να αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει, ώστε να μην μας παρενοχλεί στα Βαλκάνια, στην Ανατολική Μεσόγειο και στην Μέση Ανατολή, σε όλη αυτή την νευραλγική περιοχή στρατηγικής σημασίας για μας". ("The Greek people are anarchic and difficult to tame. For this reason we must strike deep into their cultural roots: Perhaps then we can force them to conform. I mean, of course, to strike at their language, their religion, their cultural and historical reserves, so that we can neutralize their ability to develop, to distinguish themselves, or to prevail; thereby removing them as an obstacle to our strategically vital plans in the Balkans, the Mediterranean, and the Middle East").


Μετά από λίγα χρόνια άρχισε το "σερβίρισμα" από τα γκουρμέ μαγειρεία της λέσχης Μπίλντεμπεργκ και των άλλων γεωστρατηγικών "δεξαμενών σκέψης" και δώστου το πιάτο του εκσυγχρονισμού και του ολοκληρωμένου εξευρωπαϊσμού και να οι μερίδες της ΟΝΕ με πράσινο-ρόζ σάλτσα και πάρε τα φτηνά δάνεια να γίνεις άνθρωπος και να λιγδώσεις το άντερό σου. Όταν λοιπόν ο λιμασμένος για τζίπ ,βίλες και πλαστικές γκόμενες νεο-Έλληνας τα κατάπιε, κατάλαβε ότι σε αυτό τον παγκόσμιο οίκο ανοχής ναι μεν δεν πληρώνεις στην είσοδο αλλά σου παίρνουν και τα σώβρακα στην έξοδο. Βλέποντας λοιπόν από την μια μεριά το πορτιέρη -νταβατζή Αλ Μούνια να θέλει να του πάρει ακόμα και τη μασέλα της γιαγιάς και από την άλλη τον Πρωθυπουργό να σηκώνει τους ώμους σαν να του λέει "τι να κάνουμε;", ο νεο-Έλληνας ξαναγίνεται απρόβλεπτος, "αναρχικός" και επικίνδυνος.


Να γιατί η 25η Μαρτίου θα είναι ο προάγγελος των θυσιών και η πιστοποίηση της προσδοκούμενης Ανάστασης.


(Την απάντηση θα την βρεί ο σχολιαστής στην ανάρτηση με τόν τίτλο:" HTΑΝ ΜΥΘΟΣ Η ΕΚΦΡΑΣΜΕΝΗ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΚΙΣΙΓΚΕΡ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ; ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ... ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ ΤΗΣ "PAX AMERICANA" ΚΑΙ ΤΗΣ "ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ")


1 σχόλιο:

Αλέξανδρος Ζήβας είπε...

Επετειακό….!

…..Παρελαύνουν τα καημένα…,
ξου, στους ‘’«επισήμους»’’ μπρος….,
τους Ζουγκλάδες χαιρετούνε….,
τέχνη –τους ο εμπαιγμός….!

Καταθέτουν, και, στεφάνια….,
στων θυμάτων το μνημείο….,
που σκοτώσανε εχθροί –τους…..
απ’ το ίδιο Εκτροφείο….!

‘’Όχλος’’ για τα πανηγύρια….,
σ’ άθλιες παραστάσεις κράχτες….,…..
πώς τους κλείνουν τα ‘’φακίρια’’
σε ‘’«Ελευθερίας»’’ φράχτες….!.....

……………………………….

Μνημεία και αγάλματα….!

…..Μνημεία και αγάλματα….,
αληθινών και ψεύτικων….,
ηρώων και ‘’ηρώων’’….,…..
Γη ένοχων κι αθώων….!

…..Να ‘χουν λαοί να προσκυνούν….,
αλλά κι αρχόντοι να πουλούν,
τάχατες, πατριωτισμό
και άδειο παραμύθι…..
---- σε κάθε –τους επέτειο….. ----
για κάθε ‘’κουτορνίθι’’….!

Μνημεία και αγάλματα….,
αληθινών και ψεύτικων….,
μαρτύρων και ‘’μαρτύρων’’….,…..
Γη μπόχας…., μα και μύρων….!.....

…………………………..

Σαν "σου την πέσαν τα φακίρια"….!

( …..’’ευαγγελισμός’’ τοις ‘’κρινωνόσι’’ Εβραίοις….,…..
δισαγγελισμός τοις ‘’κρινωνομένοις’’ –αυτών Έλλησι….,….:
20 δίσεκτοι αιώνες τη Γαιί….,….! )

…..Σου σταματήσανε το χρόνο….. και σ’ άρχισαν απ’ το Μηδέν….,
‘’βασίλισσα’’ βασιλεμένη και καταξεπεσμένη ‘’ευγενή’’….,
σαν "σου την πέσαν" τα φακίρια….. με τρικς και "θαύματα" προκάτ….,….!
Κι ασφυκτιάς, πια, μες στην μπόχα…., που σου ’μεινε, μόνον, η φίρμα…..
νά ’χεις ’την, χα, στου "Πνεύματος" τα διεθνή χρηματιστήρια…..
και τα "Κεφάλαιά" -σου νόθα….,….!

…..Εδώ και δυο χιλιάδες χρόνια…., κρυπτοδιατάνοι, μυημένοι….,
αντίθεοι με μάσκα θεία…., έξωθεν κι έσωθεν "μασόνια"….,…..
σου χτίζουν δόλια τα "μαντεία", μνήματα τ’ ‘’«άγνωστου Θεού»’’….,….!
Κι άψαχτη μένεις στη μαστούρα….. κι άπραχτη στη φερτή φθορά -σου….,
Ελλάδα μες στα μαύρα χιόνια….,
με θεομπαίχτρα, λαομπαίχτρα,….. την του ‘’«γνωστού θεού»’’ πηγή….,
που, αντάμα με το "λάλον ύδωρ"…., βγάζει, και, θεοκτόνα ούρα….!…..

…..Κάποτε συ οριοθετούσες ακρόρια Γνώσης με πρωτιά….,
του Πνεύματος γειτόνια που ’χες τα προπερισυμπάντεια εσύ….,
που, πια, δε βρίσκεις γαλαξίες…., μες σε ορίζοντα στενό….,….!
Κι από το φως….. μες στο ημίφως…., στο σούρουπο κι η χαραυγή σου….,
που ’χεις στερνά κατάρατα…., συ με "αρχή" ‘’ευλογημένη’’….,…..
τέως ακμή….. και νυν "λυκόφως"….!…..

Γεια….: Αλέξανδρος Ζήβας,
URL : www.alexandros-zivas.gr
….: αποκαλυπτικές ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ όλων των αποκωδικοποιητέων…..