Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Έτοιμη η Ινδία να εκδώσει τα πρώτα 100 εκατομμύρια δελτία βιομετρικών ταυτοτήτων


Η Αρχή της Μοναδικής Ταυτοποίησης της Ινδίας (Unique Identification Authority of India ή UIDAI) θα εκδώσει το πρώτο σύνολο των 100 εκατομμυρίων UID αριθμών από τον Αύγουστο του 2010 έως το Μάρτιο 2011 με την κυβέρνηση να ετοιμάζει τα κονδύλια για τη δεύτερη φάση της υλοποίησης του έργου της UIDAI.


Η υπουργική επιτροπή για την Αρχή της Μοναδικής Ταυτοποίησης της Ινδίας για συναφή θέματα (CC-UIDAI) ενέκρινε σήμερα την εφαρμογή της φάσης ΙΙ του προγράμματος, που εκτιμάται ότι θα κοστίσει 3, 023,01 ρουπίες.


Το εκτιμώμενο κόστος του σχεδίου περιλαμβάνει στοιχεία για την έκδοση των 100 εκατ. UID αριθμών και έξοδα εγκατάστασης για το σύνολο της φάσης του έργου που εκτείνεται σε διάρκεια πέντε ετών, από το 2010 έως το 2014.


Το UIDAI θα εκδώσει άλλα 600 εκατομμύρια αριθμούς UID κατά τα επόμενα τρία χρόνια. Το έργο αυτό θα παρέχει στη συνέχεια το μοναδικό αριθμό ταυτότητας για όλους τους κατοίκους της Ινδίας.


Η UIDAI προτείνει τη συλλογή των δημογραφικών και των βιομετρικών χαρακτηριστικών των κατοίκων, μέσω διαφόρων οργανισμών της κεντρικής κυβέρνησης και των περιφερειακών κυβερνήσεων, όπως επίσης και άλλους παράγοντες οι οποίοι, κατά τη συνήθη πορεία των δραστηριοτήτων τους, αλληλεπιδρούν με τους κατοίκους.


Καθώς ταυτόχρονα θα γίνει η εθνική απογραφή, θα είναι σημαντική η συμβολή του Γενικού Ληξίαρχου της Ινδίας, για το σκοπό της συλλογής των δημογραφικών και βιομετρικών δεδομένων για το έργο της UADAI.


Το σχέδιο της Μοναδικής Ταυτοποίησης επιδιώκει πρωτίστως να δίνεται ο μοναδικός αριθμός της ταυτότητας σε περιθωριοποιημένα στρώματα της κοινωνίας και επομένως να ενισχύεται η ισότητα και να εξασφαλίζεται η ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς. Πέρα από την παροχή μιας μορφής ταυτότητας σε όσους δεν έχουν ταυτότητα, το έργο της UIDAI αναμένεται να βοηθήσει στην καλύτερη παροχή υπηρεσιών και στην αποτελεσματική διακυβέρνηση.


Η UIDAI έχει την έδρα του στο Νέο Δελχί, καθώς και έξι από τα οκτώ περιφερειακά γραφεία. Έχει επίσης δημιουργήσει τα πρότυπα για διάφορα βιομετρικά χαρακτηριστικά, πρότυπα δημογραφικών δεδομένων και διαδικασίες επαλήθευσης.

(Βλέπε σχετικό άρθρο ΕΔΩ)


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: