Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

Πολυπολιτισμός και φυλετική ατζέντα σε δράση. Ο παλιός, λευκός Spiderman πέθανε! Ο ‘νέος’ είναι μισός μαύρος και μισός Λατίνος


Καθοδηγούμενη από την ‘φυλετική ατζέντα’ και συμμορφούμενη στα νέα πολύπολιτισμικά δεδομένα, η Marvel Comics αποκάλυψε τον ολοκαίνουργιο Spiderman.

Ο καινούργιος Spider-Man της Marvel Comics είναι μισός μαύρος και μισός Λατίνος και αντικαθιστά τον πρόσφατα σκοτωμένο Peter Parker.

Ο Miles Morales, κάνει την εμφάνισή του στο Τεύχος 4 – ‘Ultimate Fallout’ και είναι ένας nerdy έφηβος από την πόλη της Νέας Υόρκης.

Ο Axel Alonso επικεφαλής εκδότης της Marvel δήλωσε ότι ο νέος άνθρωπος αράχνη "αντικατοπτρίζει την πλούσια πολιτιστική μας κληρονομιά" στις ΗΠΑ.

Ο Parker πέθανε στο Ultimate Τεύχος Spider-Man 160, τον Ιούνιο κατά τη διάρκεια μίας μάχης με τον άσπονδο εχθρό του, τον Green Goblin.

Ο Μοράλες (ο νέος Spiderman) είναι ένας έφηβος που ζει με τους γονείς του, - ο ένας μαύρος και ο άλλος λατίνος - στο πολυ-εθνοτικό Μπρούκλιν, ενώ ο Parker ήταν λευκός και μεγάλωσε με τη θεία και τον θείο του σε μία κυρίως λευκή γειτονιά της Νέας Υόρκης, στο Queens.

Φαίνεται ότι ο λευκός Peter Parker ήταν πλέον μια παρωχημένη φιγούρα και δεν ταίριαζε στην σημερινή πολυπολιτισμική κοινωνία μας. Η μόνη κατάλληλη απάντηση ήταν να τον σκοτώσουν και το αρχέτυπο του να ‘μετενσαρκωθεί’ σε ένα πιο μεταμοντέρνο avatar.

Φυσικά, αυτό είναι μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας στη βιομηχανία της ψυχαγωγίας, και χωρίς αμφιβολία ο Σούπερμαν και ο Μπάτμαν σύντομα θα μετασχηματισθούν αναλόγως σύμφωνα με τα νέα πρότυπα (σχ. ΚΟ: για τον Σούπερμαν βλέπε: Ο Σούπερμαν αποκηρύσσει την εθνική του ταυτότητα και γίνεται πιο «παγκόσμιος», στο νέο τεύχος. Επίσης για την ταινία Θωρ βλέπε: Ταινία Θωρ: Παρακινούν σε μποϋκοτάζ για τον μαύρο θεό της Σκανδιναβικής μυθολογίας).

Ορισμένοι χαρακτήρες της τηλεόρασης έχουν ήδη μετασχηματισθεί: πριν από μερικά χρόνια, για παράδειγμα, ο Kojak επανεμφανίστηκε αλλά ως… μαύρος-αν και, περιέργως, δεν αποδείχθηκε δημοφιλής. Ίσως οι παραγωγοί βιάστηκαν και θα έπρεπε να αναμείνουν μέχρι την έλευση του Ομπάμα του Μέγα.

Άραγε βρισκόμαστε μπροστά στο έργο που ονομάζεται ‘The Great Erasure’ (‘Η Μεγάλη Διαγραφή’), - δηλαδή, το μεγαλοπρεπές έργο της διαγραφής των λευκών και της Λευκότητας στην τέχνη, τη διαφήμιση, και τις παραστάσεις των μέσων ενημέρωσης παντού -, που σημαίνει ότι εγώ και εκείνοι που μοιάζουν με εμένα είναι στο στόχαστρο για τη φυσική διαγραφή κάποια ημέρα;

Όπως λέει το άρθρο του BBC για το νέο Spiderman:

Ο Axel Alonso εκδότης της Marvel, του οποίου η μητέρα ήταν από την Αγγλία και ο πατέρας από το Μεξικό, είπε ότι ‘έκλαψε’ όταν ο Μπαράκ Ομπάμα εξελέγη πρόεδρος "εν μέρει επειδή ήταν Αφρο-Αμερικανός, αλλά κυρίως λόγω του γεγονότος ότι ήταν μιγάς".

Ο Αλόνσο πρόσθεσε ότι όταν ο Μοράλες "βγάζει τη μάσκα του τώρα, πρόκειται να έχουν μια πολύ διαφορετική εμφάνιση και ότι πρόκειται να έχει απήχηση συναισθηματικά σε όλα τα είδη των νέων αναγνωστών».

Είπε στο πρακτορείο ειδήσεων AFP ότι ο συγγραφέας του νέου Spiderman, Brian Michael Bendis (φωτο) είναι Εβραίος και έχει δύο υιοθετημένα παιδιά από την Αφρική.

«Έτσι ξέρω ότι γι’αυτόν ήταν σίγουρα ένα θέμα προσωπικό», είπε ο Αλόνσο.


Γράφει ο Michael στο SNN:

Οι λευκό Αριστεροί (στις ΗΠΑ) είναι αρκετά περίεργοι, σε θέματα φυλής. Επικεντρώνονται στην φυλή σχεδόν αποκλειστικά, στην εύρεση κοινωνικών λαθών σε οτιδήποτε, ενώ ο κόσμος ζει τη ζωή του. Πράγματι, φαίνεται να έχει κολλήσει το μυαλό τους. Φυλή, φυλή, φυλή. Αν έχετε αμφιβολία, προσπαθήστε να επισκεφθείτε μία αίθουσα πανεπιστημίου. Δεν υπάρχει αμφιβολία, θα πάρετε μια καλή δόση της προπαγάνδας της "θεωρίας των δύο φύλων" για τα κακά των ανδρών και το πώς οι δυτικές κοινωνίες εκμεταλλεύονται τις γυναίκες. Θα ακούσετε επίσης πολλά για την «ανισότητα» και τις διαφορές στο εισόδημα και τον πλούτο και το πώς οι φτωχοί γίνονται αντικείμενο κατάχρησης από τους πλούσιους. Αλλά κυρίως αυτό που θα ακούσετε είναι η φυλή, η φυλή, η φυλή. Τα πάντα είναι ρατσιστικά στην κοινωνία μας και οι λευκοί άνθρωποι φταίνε για όλα. Είναι υπεύθυνοι για όλα τα κακά του κόσμου. Θα πρέπει να έχουμε επίγνωση του ρατσισμού που διαπερνά την κοινωνία μας, να τον επισημαίνουμε και να τον αντιμετωπίζουμε. Σε μεγάλο βαθμό, η ‘Λευκή ενοχή’ είναι αυτό που περνά μέσα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση στις μέρες μας. Η φυλετική ατζέντα της Marvel Comics, όπως και αυτή στα πανεπιστήμια μας, είναι συμπτώματα ενός σοβαρού προβλήματος στον πολιτισμό μας. Οι λευκοί αριστεροί έχουν καταφέρει να μεταδώσουν ένα μεγάλο μέρος της λευκής ενοχής επάνω στο ευρύ κοινό. Βλέπουμε συμπτώματα αυτής της ασθένειας σε πράγματα όπως η πολιτική για τη μετανάστευση, τα προγράμματα κοινωνικής πρόνοιας, το σεβασμό με τον οποίο τα μέσα ενημέρωσης αντιμετωπίζουν τους «ηγέτες των ατομικών δικαιωμάτων», τα είδη των ανθρώπων που επιλέγονται να γίνουν ‘σύμβολα’ στον πολιτικό κόσμο, το φυλετικό μακιγιάζ της τηλεόρασης, τις διαφημίσεις και ούτω καθεξής.

Θυμάστε, τον σαματά με τον Tiger Woods; Πως η φυλετική του καταγωγή του συζητήθηκε εκτενώς στα μέσα ενημέρωσης και το πώς όλοι τον εξήραν λόγω του πολυ-φυλετικού χαρακτήρα της οικογένειάς του; Τώρα που το αστέρι στον κόσμο του γκολφ είναι ένα φιλαράκι από τη Βόρεια Ιρλανδία που ονομάζεται Rory McIlroy, που πήγαν όλες οι ιστορίες για την φυλετική καταγωγή του αστεριού του γκολφ; Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν ασχολούνται επειδή έχουν μια φυλετική ατζέντα που πρέπει να ακολουθήσουν.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή: ΕΔΩ και ΕΔΩ

1 σχόλιο:

Χρήστος είπε...

Δείτε αυτό
http://orthodoxy-rainbow.blogspot.com/2011/01/blog-post_7156.html