Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

«Σύννεφα χωρίς όνομα» ή HAARP;


Σχ. ΚΟ: Το HAARP σημαίνει High Frequency Active Auroral Research Program δηλ. Ερευνητικό Πρόγραμμα Υψηλής Συχνότητας Δραστικής Ακτινοβολίας. Επίσημα αποτελεί πειραματικό πρόγραμμα που έχει σκοπό «τη μελέτη της ιονόσφαιρας για τη διέγερση και χρήση αυτής ως κεραίας ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων, τη βελτίωση των επικοινωνιών, αλλά ακόμη και για επιτήρηση (surveillance)». Διαθέτει ειδικές εγκαταστάσεις εκπομπής κυμάτων HF (2.8 – 10 MHz) υψηλής ισχύος (της τάξης των μερικών MW) στη Gakona της Αλάσκα.
Το HAARP θεωρείται ένα «υπερόπλο» το οποίο αναπτύσσουν οι Η.Π.Α. συστηματικά από το 1987 (χρηματοδοτείται από την Αμερικάνικη Πολεμική Αεροπορία και το Ναυτικό).
Πρόκειται για ένα σύστημα το οποίο όταν «τελειοποιηθεί» θα είναι σε θέση να προκαλέσει αλλαγές στο κλίμα μιας επιλεγμένης περιοχής, διακοπή λειτουργίας και καταστροφή κάθε ηλεκτρικής και ηλεκτρονικής συσκευής σε συγκεκριμένο τόπο, πρωτοφανούς μεγέθους σεισμούς, τρύπες στην ιονόσφαιρα, απίστευτης έντασης κεραυνούς, έως και έλεγχο του ανθρώπινου εγκεφάλου μέσω εκπομπής χαμηλών συχνοτήτων παρόμοιες με τις ανθρώπινες!

Θα μπορούσαν αυτοί οι νέοι σχηματισμοί νεφών να είναι αποτέλεσμα της δραστηριότητας του HAARP;

Ακολουθεί το άρθρο (2009) από την DailyMail / μετ. ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ


Το σύννεφο χωρίς όνομα: οι μετεωρολόγοι προσπαθούν να ταξινομήσουν τα μοναδικά «Asperatus» σύννεφα που φαίνονται σε παντού

Σχηματισμένα σε φανταστικά σχήματα, αυτά τα σύννεφα κρέμονται πάνω από το σκούρο χρώμα του τοπίου, όπως οι προάγγελοι μιας ισχυρής καταιγίδας.

Όμως, παρά την εκπληκτική και συχνή εμφάνισή τους, οι σχηματισμοί αυτοί δεν έχουν ακόμη αναγνωριστεί επίσημα με κάποιο όνομα.

Τα έχουν δει σε όλη τη Βρετανία σε διάφορες μορφές - από την Snowdonia ως τα Highlands της Σκωτίας - και σε άλλα μέρη του κόσμου όπως στη Νέα Ζηλανδία, αλλά συνήθως διαλύονται χωρίς να φέρουν κάποια καταιγίδα.

Και μερικοί ειδικοί πιστεύουν ότι αυτό το θυελλώδες καιρικό φαινόμενο αξίζει πολύ τη δική του ταξινόμηση.

Οι ειδικοί στη Βασιλική Μετεωρολογική Εταιρεία προσπαθούν τώρα να του δώσουν μια επίσημη ονομασία λέγοντάς τα «Asperatus», από τη λατινική λέξη για το «τραχύ».

Αν το πετύχουν, θα είναι η πρώτη ποικιλία σχηματισμού νεφών στην οποία έχει δοθεί μια νέα ονομασία εδώ και πάνω από μισό αιώνα

«Είναι λίγο σαν να ψάχνουμε στην επιφάνεια μιας ασταθούς θάλασσας από τα κάτω», είπε ο Gavin Pretor-Pinney, ιδρυτής της Εταιρείας Cloud Appreciation, ο οποίος προσδιόρισε το σύννεφο από τις φωτογραφίες που του έστειλαν τα μέλη της Εταιρίας.

«Προσπαθούμε να προσδιορίσουμε και να διαβαθμίσουμε όλες τις εικόνες των σύννεφων που παίρνουμε, αλλά υπήρχαν κάποια που απλά δεν φαίνεται να εντάσσονται σε καμία από τις άλλες κατηγορίες, έτσι άρχισα να σκέφτομαι ότι μπορεί να είναι ένα μοναδικό είδος νέφους».
Και πρόσθεσε: «Το κάτω μέρος των νεφών είναι αρκετά τραχύ και ασταθής. Φαίνεται πολύ θυελλώδεις, αλλά μερικές από τις αναφορές που έχω πάρει δείχνουν ότι τείνουν να διαλύονται χωρίς να γυρνάνε σε καταιγίδα. "

Η Βασιλική Μετεωρολογική Εταιρεία συγκεντρώνει πλέον λεπτομερείς πληροφορίες για τις ημέρες και τις θέσεις όπου έχουν παρατηρηθεί τα σύννεφα asperatus, σε μια προσπάθεια να καταλάβουν ακριβώς τι είναι αυτό που τα προκαλούν.

Αξιωματούχοι στη συνέχεια θα απευθυνθούν στο Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό του ΟΗΕ στη Γενεύη για να έχουν το νέο τύπο σύννεφου που θα προστεθεί στον Διεθνές Άτλα Νεφών (International Cloud Atlas), το σύστημα που χρησιμοποιείται από τους μετεωρολόγους σε όλη την υδρόγειο.

Ο καθηγητής Paul Hardaker, Διευθύνων Σύμβουλος της RMS, είπε: «Θα πρέπει να υπάρχει κατά πάσα πιθανότητα αρκετά μεγάλη θερμότητα γύρω από την παραγωγή της ενέργειας που απαιτείται για τη δημιουργία τέτοιου είδους δραματικών σχηματισμών νεφών.

«Είναι αρκετά σκοτεινές δομές και έτσι πρέπει να υπάρχει πολλή συμπύκνωση υδρατμών στο σύννεφο».



ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή
Σύνδεσμος

1 σχόλιο:

Φοινικας1957 είπε...

θα ειδατε το βιντεο που καποιοι μαθητες τραβηξαν ενα απειλητικο προσωπο -συνεφο που ξεσπασε σε πρωτοφανη καταιγιδα.
επισης κυκλοφορησε βιντεο με συνεφο προσωπο που προχωρουσε μπροστα απο τα αλλα συνεφα .νατανε παιχνιδι απο αυτους που δουλευουνε στο χαρπ;;;