Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Αθώωσαν τον... Τεν Τεν (!), που κατηγορήθηκε για «ρατσισμό» στο Βέλγιο


Το είδαμε και αυτό! Πρωτοβάθμιο δικαστήριο των Βρυξελλών, έκρινε αβάσιμο το αίτημα του δικηγόρου Άχμεντ Λ' Χεντίμ, ο οποίος εκπροσωπούσε έναν τύπο, αφρικανικής καταγωγής και μόνιμο κάτοικο Βελγίου, εν ονόματι Μμπούτου Μοντόντο, υπήκοο της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό.

Ο τελευταίος, θεώρησε πως το «Τεντέν στο Κονγκό» είναι «κόμικ ρατσιστικό, το οποίο υπεραμύνεται της αποικιοκρατίας και της ανωτερότητας της λευκής επί της μαύρης φυλής»!

Κι όμως, έγινε και αυτό, με την ενθάρρυνση των επαγγελματιών αντιρατσιστών! Ο ίδιος ο Λ' Χεντίμ, δήλωσε πως «το αίτημα κρίθηκε αβάσιμο, το πρωτοβάθμιο δικαστήριο των Βρυξελλών έκρινε πως η βελγική νομοθεσία περί ρατσισμού μπορεί να εφαρμοστεί μόνον εάν υπάρχει μία πρόθεση προκατάληψης»...

Ο Μοντόντο, σημειωτέον, ζήτησε ή να απαγορευτεί η κυκλοφορία του συγκεκριμένου τεύχους, ή να προστεθεί «επεξήγηση» για το ιδεολογικό πλαίσιο της εποχής, κάτι που είτε το πιστεύετε είτε όχι, υπάρχει στη βρετανική έκδοση του δημοφιλούς κόμικ!

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, το συγκεκριμένο τεύχος βρίσκεται τοποθετημένο μόνο στο τμήμα ενηλίκων των βιβλιοπωλείων! Παραδοξότητες της εποχής όπου θριαμβεύει η πολιτική ορθότητα...

Διάβασε σχετικά: Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Η πολιτική ορθότητα απαγορεύει τον Τεντεν στο Κονγκό ως «ρατσιστικό»

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ /Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: