Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Ηθοποιός του ‘Sex in the City’ λέει: «η ομοφυλοφιλία μου είναι μια επιλογή»


Του Chuck Colson (Breakpoint.org) / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Εδώ και χρόνια έχουμε ακούσει ότι η ομοφυλοφιλία είναι κάτι με την οποία οι άνθρωποι γεννιούνται - όπως το χρώμα του δέρματος - και ότι δεν μπορεί να αλλάξει*.

Οι ακτιβιστές για τα «δικαιώματα των ομοφυλόφιλων» επιμένουν ότι έτσι είναι, γιατί, λένε, αν οι άνθρωποι δεν επιλέγουν το να είναι ομοφυλόφιλοι, θα είναι λάθος να γίνονται διακρίσεις εις βάρος τους σε πράγματα όπως ο γάμος, η υιοθεσία, και τα οφέλη από το νόμο.

Και αλλοίμονο σε όποιον διαφωνήσει. Όμως για ρωτήστε την ηθοποιό Cynthia Nixon, η οποία σε πρόσφατο άρθρο του New York Times Magazine, είχε το θράσος να παραδεχτεί ότι επέλεξε να είναι ομοφυλόφιλη.

Η Νίξον, η οποία έπαιξε έναν από τους χαρακτήρες στη παλιά τηλεοπτική σειρά, “Sex in the City”, είχε μια σχέση για 15 χρόνια με έναν άνδρα από την οποία απέκτησε δύο παιδιά. Τώρα, όμως, η Νίξον προχώρησε στο να κάνει μία λεγόμενη «γκέι» σχέση με μια γυναίκα. Στο άρθρο, η Νίξον μιλάει για τη σεξουαλική της ζωή, λέγοντας "για μένα, είναι μια επιλογή. Κατανοώ ότι για πολλούς ανθρώπους δεν είναι, αλλά για μένα είναι μια επιλογή, και δεν χρειάζεται να μου καθορίσετε την ‘gayness’ μου για μένα. "

Περιέργως, οι γκέι ακτιβιστές, οι οποίοι σχεδόν σε κάθε άλλη περίπτωση, θα εξυμνούσαν την «επιλογή μιας γυναίκας», είναι πραγματικά αναστατωμένοι.

"Η Cynthia δεν σκέφτηκε καλά τις συνέπειες των λόγων της", δήλωσε ο Wayne Besen, ιδρυτής του ‘Truth Wins Out’, που αντιτίθεται στα προγράμματα που προσπαθούν να θεραπεύσουν τους ανθρώπους από την ομοφυλοφιλία. "Όταν οι άνθρωποι λένε ότι είναι μια επιλογή," πρόσθεσε ο Besen, "αυτό είναι το πράσινο φως για μεγάλη κατάχρηση (κακομεταχείριση)."

Όχι, η αλήθεια είναι ότι το πράσινο φως που άναψε η Νίξον με τις δηλώσεις της, είναι για την επικίνδυνη ιδέα ότι οι άνθρωποι κάνουν επιλογές σχετικά με τη σεξουαλική ζωή τους. Και αυτό είναι ένας σαφής και άμεσος κίνδυνος για την ατζέντα του κινήματος για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων. Αυτή η ατζέντα επιδιώκει να αποδείξει ότι το gay lifestyle, είναι φυσικό και αναπόφευκτο. Αλλά φίλοι μου, δεν υπάρχει απολύτως καμία απόδειξη, και πιθανώς ποτέ δεν θα υπάρξει κάποια απόδειξη, ότι οι άνθρωποι "γεννιούνται ομοφυλόφιλοι."

Ο ψυχολόγος Gregory Herek του Πανεπιστημίου Davis της Καλιφόρνιας, «ειδικός στην αντι-λεσβιακή προκατάληψη», παραδέχεται, ότι " συζήτηση ‘φύση εναντίον ανατροφής’ είναι πολύ passé (παλιομοδίτικη). Η συζήτηση, είπε," δεν είναι πραγματικά μια συζήτηση «είτε αυτό / είτε το άλλο», στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, αλλά πόσο από το καθένα. Δεν ξέρουμε πόσο μεγάλο ρόλο παίζει η βιολογία και πόσο μεγάλο ρόλο παίζει η κουλτούρα".

Ο Stan Jones του Wheaton College, ο οποίος έχει γράψει εκτενώς για το θέμα, λέει ότι η καλύτερη έρευνα αποκαλύπτει ότι η ομοφυλοφιλική έλξη είναι το αποτέλεσμα μιας σύνθετης και μυστηριώδους αλληλεπίδρασης βιολογικών, ψυχολογικών και περιβαλλοντικών παραγόντων που παράγουν διαφορετικά αποτελέσματα για διαφορετικούς ανθρώπους. Ο Jones, και οποιοσδήποτε άλλος που εξέτασε τα αποδεικτικά στοιχεία με αμερόληπτο τρόπο, λέει ότι δεν υπάρχει κάποιο «γκέι γονίδιο».

Έτσι, το έργο – όπως λέει ένας φιλο-γκέι συγγραφέας, «να γίνει η ομοφοβία, όπως ο ρατσισμός ασυγχώρητη» - έχει αποτύχει. Για μερικούς ανθρώπους, η ομοφυλοφιλία είναι μια επιλογή, και σε όποιο βαθμό αυτό είναι αλήθεια, η πραγματικότητα είναι ότι έχουμε όλοι μια επιλογή για το πώς θα ανταποκριθούμε στις διάφορες σεξουαλικές κλίσεις μας και να εκφράσουμε τη σεξουαλική μας συντριβή.

Και, αντίθετα με ό, τι ακούμε, οι διαφορετικές σεξουαλικές επιλογές που κάνουν οι άνθρωποι δεν είναι όλες ίσες. Μόνο μια είναι σύμφωνη με την (ανθρώπινη) φύση και τη φύση του Θεού.

Όχι, ο Λόγος του Θεού δεν μας δίνει μια οριστική λέξη για τα αίτια της ομοφυλοφιλίας, αλλά είναι απολύτως σαφές ότι πρέπει να απορρίψουμε την ομοφυλοφιλική συμπεριφορά ως αμαρτωλή, να αποδεχτούμε το σεξ μόνο στα πλαίσια του γάμου μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας, και να μεταχειριζόμαστε τους πάντες - ομοφυλόφιλους ή όχι - με αγάπη και σεβασμό.

* Για την θεωρία (έως ‘δόγμα’) του «Γεννήθηκα Ομοφυλόφιλος» ("born gay"), διάβασε σχετικά:

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

2 σχόλια:

konion είπε...

Ὅπως ὁ κουτσὸς δὲν μπορεῖ νὰ τρέξη ἔτσι καὶ οἱ ὁμοφιλόφυλοι δὲν μποροῦν μεταξύ τους νὰ τεκνοποιήσουν.
Αὐτὴ εἶναι ἡ ζωή, καμμία σχέσι μὲ τὴν δικαιοσύνη καὶ λοιπὲς ἀνθρώπινες ἰδέες.

konion είπε...

Μετὰ ἀπὸ λίγο καιρὸ τὸ ἄλλαξε, γύρευε τὶ πιέσεις θὰ δέχθηκε. Γεννήθηκε λέει ἀμφισεξουαλική (bisexual).