Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Δημοψήφισμα για την έξοδο από την Ευρωζώνη ζητά το κόμμα του Geert Wilders



«Με το φιορίνι θα ήμασταν και πάλι κύριοι των χρημάτων μας» λέει ο Βίλντερς.
Τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την έξοδο της Ολλανδίας από το ευρώ ζητά το ολλανδικό Κόμμα της Ελευθερίας (PVV) του Χέερτ Βίλντερς.
Το Κόμμα της Ελευθερίας κάνει έκκληση για επιστροφή στο φιορίνι και γίνεται έτσι, το πρώτο πολιτικό κίνημα στην ευρωζώνη με μεγάλη λαϊκή βάση που ζητάει την απόσυρση από το ενιαίο νόμισμα.
«Εμείς λέμε «ναι» στο φιορίνι, να επιστρέψει αυτό το νόμισμα» είπε ο Βίλντερς σε συνέντευξη Τύπου στη Χάγη. «Αν ο Βαν Ρομπάι [ο πρόεδρος της ΕΕ] θεωρεί σέξι το ευρώ, εμείς βρίσκουμε σέξι το φιορίνι» ανέφερε ο αρχηγός του Κόμματος της Ελευθερίας.
«Παλαιότερα ήμασταν πολύ περήφανοι για το φιορίνι, το ωραιότερο νόμισμα της Ευρώπης» συνέχισε ο Βίλντερς, καλώντας την ολλανδική κυβέρνηση να οργανώσει δημοψήφισμα για την έξοδο της χώρας από τη ζώνη του ενιαίου νομίσματος.
Βασιζόμενος σε μια έρευνα που έγινε για λογαριασμό του κόμματός του από το βρετανικό, ευρωσκεπτικιστικό ινστιτούτο Lombard Street Research, ο Βίλντερς είπε ότι «το ευρώ δεν είναι νόμισμα, το ευρώ στοιχίζει λεφτά».
Υποστήριξε ότι τα μειονεκτήματά του, όπως η επιβράδυνση της ανάπτυξης και η μείωση των καταναλωτικών δαπανών ήταν πιο σοβαρά από τα πλεονεκτήματα, δηλαδή τη μείωση του κόστους λόγω της ισοτιμίας και την ανάπτυξη του τομέα εισαγωγών-εξαγωγών.
«Όσον αφορά τις καταναλωτικές δαπάνες, εκτιμούμε ότι η υιοθέτηση του ευρώ έφερε μια απώλεια 2.700 ευρώ κατ' άτομο κάθε χρόνο» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ο Τσαρλς Ντάμας, πρόεδρος του Lombard Street Research, παίρνοντας ως βάση σύγκρισης τις επιδόσεις δύο χωρών που δεν υιοθέτησαν το ευρώ, της Ελβετίας και της Σουηδίας.
Ο Χέερτ Βίλντερς υποστήριξε επίσης ότι η απώλεια περίπου 51 δισ. ευρώ που θα είχε η χώρα από την έξοδό της από την Ευρωζώνη θα αντισταθμιζόταν από τα χρήματα που θα μπορούσε να εξοικονομήσει η Ολλανδία εάν δεν δαπανούσε ποσά για να «σώσει» ή να «βοηθήσει» την Ελλάδα, την Ιταλία, την Πορτογαλία και την Ισπανία.
«Με το φιορίνι θα ήμασταν και πάλι κύριοι των χρημάτων μας» κατέληξε.
Το PVV έχει ταχθεί κατά της χορήγησης «πακέτων βοήθειας» στην Ελλάδα. Δεν συμμετέχει στη φιλελεύθερη κυβέρνηση του Μαρκ Ρούτε, αλλά την στηρίζει με τους 24 βουλευτές που διαθέτει στο 150μελές Κοινοβούλιο της Ολλανδίας.
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μακαρι να ειχαμε και στην Ελλαδα εναν αντιστοιχο Χεερτ Βιλντερς.
Πανεξυπνος , συγχρονος πατριωτης χωρις αντιδραστικες αγκυλωσεις κατα των δικαιωματων των γυναικων και των γκει , χωρις αντισημιτικες θεσεις.Υπερμαχος του εθνικου κρατους που δεχεται μονο οσους μεταναστες χρειαζεται και μονο αυτους που αποδεχονται τον ντοπιο πολιτισμο και θελουν να ενταχθουν πληρως στο κοινωνικο γιγνεσθαι.
Υπερμαχος των ελληνορωμαικων και χριστιανικων βασεων της Ευρωπης .
Πολεμιος της οργανωμενης ισλαμοποιησεως των χωρων μας και δημιουργος ενος αντιισλαμιστικου φιλμ του FITNA.
Δυστυχως στην Ελλαδα εχει συκοφαντηθει ως ακραιος .
Aχιλλεας Πατροκλος