Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Η ‘Ava’ το ολογραφικό αβατάρ χαιρετάει τους επιβάτες στο αεροδρόμιο της Ν. Υόρκης και κοστίζει 180.000 δολάρια για 6 μήνες



The Blaze / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Γνωρίστε την Ava. Είναι μια νέα υπάλληλος στο Αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσεϊ. Χαμογελάει, απαντά στις ερωτήσεις και μπορεί να σας καθοδηγήσει στην πλησιέστερη τουαλέτα ή να σας συνδέσει με την πτήση σας. Το κόστος της για τους έξι μήνες εργασίας της; 180.000 δολάρια.

Αλλά μην προσπαθήσετε να της δώσετε το χέρι. Εκείνη θα παραμείνει μάλλον δύσκαμπτη. Η Ava είναι ένα τέταρτο ιντσών παχύ κομμάτι πλεξιγκλάς με την εικόνα μιας ομιλούσας γυναίκας πάνω σε αυτό. Είναι ένα είδωλο και πρόσφατα παρουσιάστηκε στα τρία μεγάλα αεροδρόμια στην περιοχή της Νέας Υόρκης - Νιούαρκ, La Guardia και John F. Kennedy.

Τα αεροδρόμια αυτά θα είναι τα πρώτα στη Βόρεια Αμερική που θα πάρουν ένα avatar αυτό το καλοκαίρι.

Παρακολουθήστε αυτή την επίδειξη της τεχνολογίας:


Το avatar είναι μια από τις βελτιώσεις που ανακοινώθηκαν για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των ταξιδιωτών για ανάγκη για «περισσότερη ανθρώπινη αλληλεπίδραση», σύμφωνα με το διευθύνοντα σύμβουλο του Newark Liberty, Patrick Foye. Η Star-Ledger επισημαίνει ότι η Άβα δεν είναι πραγματικά ανθρώπινη, αλλά έχει κάποιες ανθρώπινες ιδιότητες, όπως φοράει διαφορετικά ρούχα και δίνει πληροφορίες μιλώντας με ένα «καθησυχαστικό τόνο». 

Πως λειτουργεί το avatar;

Για να δημιουργήσετε το avatar, η βιντεοσκοπημένη εικόνα ενός πραγματικού μοντέλου προβάλλεται στο πίσω μέρος ενός cut-out (κομμένου μέρους), δημιουργώντας μια κινούμενη χρωματιστή εικόνα στο μπροστινό μέρος.
(Σχ. ΚΟ: Για τα ολογράμματα δείτε εδώ).

«Δεν είμαι πραγματικά εδώ, αλλά φαίνομαι καλή, έτσι;» είπε το είδωλο.

    [...]

Όπως ένα iPhone με ψηλά τακούνια, μία διαδραστική εκδοχή θα απαντάει τελικά στις ερωτήσεις των ταξιδιωτών, δήλωσαν οι υπεύθυνοι. Εκτός από το να εργάζεται χωρίς αμοιβή ή να κάνει διάλειμμα για καφέ, το avatar υπερηφανεύεται για ένα άλλο πλεονέκτημα σε σχέση με τους ανθρώπους: «Δεν χρειάζεται να ελέγξεις την προϋπηρεσία μου».

Το Αεροδρόμιο νοικιάζει τα avatars για μια δοκιμαστική περίοδο έξι μηνών για περίπου $ 180.000. Κοστίζουν περίπου 250.000 δολάρια το καθένα. Το Gizmodo επισημαίνει ότι, ενώ η ίδια Άβα καυχιέται για το γεγονός ότι δεν χρειάζεται διαλείμματα, αναρρωτικές άδειες ή έλεγχο του ιστορικού της, εάν «προσλαμβάνονταν άνθρωποι με σάρκα και οστά θα κόστιζαν το μισό (από ότι κοστίζει η Άβα) καθώς επίσης θα έβρισκαν κάποιοι από τις στρατιές των ανέργων αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας».

Η τεχνολογία δημιουργήθηκε από την Airus Media που έχει βάση το Οντάριο. Η Tecca αναφέρει ότι το avatar έχει ήδη  προσληφθεί στο αεροδρόμιο Ορλί του Παρισιού.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: