Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Διαθρησκειακό Συνέδριο στην Ιερουσαλήμ για το περιβάλλον: "Ας σώσουμε το περιβάλλον"


Από την ιστοσελίδα ‘Green Prophet’ (= ‘πράσινος προφήτης’) / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (Η είδηση είναι από τις 19 Μαρτίου)

"Αυτό που προέκυψε από το πάνελ των διακεκριμένων κληρικών ήταν το όραμα της διαθρησκευτικής ανοχής (ανεκτικότητας), ακόμη και αδελφοσύνης"

Αυτό ήταν το μήνυμα από το Διαθρησκειακό Συνέδριο για το Κλίμα και την Ενέργεια που πραγματοποιήθηκε στις 19 Μαρτίου, στην Ιερουσαλήμ.

Το συνέδριο διοργανώθηκε από το Διαθρησκειακό Κέντρο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, μαζί με το Ίδρυμα Konrad Adenauer και πραγματοποιήθηκε στη συνοικία Mishkenot Sha’ananim.

«Ήλθα σήμερα, όχι για να πω κάτι νέο - αλλά για να μάθω».

Ο Ορθόδοξος Αρχιεπίσκοπος της Μελχίτικης Ελληνικής Καθολικής Εκκλησίας, (υποτεταγμένη στον Πάπα) Δρ Elias Chacour (φωτο κάτω) άνοιξε το Διαθρησκειακό Συνέδριο για το Κλίμα και την Ενέργεια.

Η ατμόσφαιρα μεταξύ των 200 περίπου συμμετεχόντων ήταν αισιόδοξη. Άκουσαν ευχαρίστως ομιλίες σχετικά με το θεόδοτη ευθύνη του ανθρώπου για τη δημιουργία.

Ο Έλληνας Ορθόδοξος Πατριάρχης Ιεροσολύμων, Πατριάρχης Θεόφιλος Γ’, μίλησε με συγκινητικό τρόπο για τη στενή σχέση ανάμεσα στη δημιουργία και τον Δημιουργό.

Ανάμεσα σε αποσπάσματα από την Παλαιά και την Καινή Διαθήκη και το Κοράνι, αυτό που προέκυψε από το πάνελ των διακεκριμένων κληρικών ήταν ένα όραμα  διαθρησκευτικής ανοχής (ανεκτικότητας), ακόμη και αδελφοσύνης".

Ο Σεΐχης Μοχάμεντ Αμάρα, ιμάμης του Υπουργείου Εσωτερικών του Ισραήλ μίλησε πιο άμεσα για την ισότητα.

"Είναι εύκολο να συγκεντρωθούν οι θρησκευτικοί ηγέτες που θα μας λένε αυτό που θέλουμε να ακούσουμε", είπε. "Η αλήθεια είναι δύσκολη. Δεν μπορούμε να ζήσουμε σε ένα καλό περιβάλλον, εκτός εάν υπάρχει δικαιοσύνη. "

"Επιθυμώ να διώξω την ιδέα της τεχνολογίας, ως τον στόχο μας. Η υπερθέρμανση του πλανήτη, η αιθαλομίχλη και η τρύπα του όζοντος εμφανίστηκαν ως αποτέλεσμα της τυραννίας μας πάνω στη γη. Όλοι μας πρέπει να εργαστούν από κοινού για να αποκατασταθεί η ισορροπία. "

Η υψηλή συζήτηση του συνεδρίου περιστράφηκε γύρω από την αδελφοσύνη των ανθρώπων και τον σεβασμό στον πλανήτη. Αλλά δεν ακούστηκαν πολλά για το πώς ακριβώς οι πιστοί του κόσμου μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα. Ήταν απογοητευτικό το συμπέρασμα ότι λίγοι μεγάλοι θρησκευτικοί ηγέτες εμπλέκονται με περιβαλλοντικά θέματα.

Ο Ραβίνος Ronen Lubitch, ραβίνος της Etzion Kibbutz Nir και λέκτορας στο Πανεπιστήμιο της Χάιφας, ήταν ίσως ο πιο καταρτισμένος και προορατικός του πάνελ.

Μίλησε για τις ειδικές οικολογικές καταστροφές, όπως οι επιπτώσεις των βιομηχανικών αποβλήτων για την οικολογία και την ασφάλεια των τροφίμων για την επέκταση του παγκόσμιου πληθυσμού. Τόσο ο Σεΐχης Amara όσο και ο Ραβίνος Ronen έθιξαν το ζήτημα της οικολογικής εκπαίδευσης στα σχολεία.

Μετά τις παρουσιάσεις των ειδικών ομάδων, είδαμε βίντεο κλιπ με μηνύματα από  θρησκευτικούς ηγέτες του κόσμου. Ιδιαίτερα συναρπαστικό ήταν το βίντεο με τον χαμογελαστό Δαλάι Λάμα που υπενθύμισε ότι αυτό που επηρεάζει το περιβάλλον θα επηρεάσει τελικά τους λαούς του κόσμου, και ο αείμνηστος Lubavitcher Rebbe μιλώντας σε γίντις για την μιτσβά της ανάπτυξης της ηλιακής ενέργειας (μεταδόθηκε βιντεοσκοπημένο και μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου, δες εδώ). Οι συμμετέχοντες στη συνέχεια συγκεντρώθηκαν σε εργαστήρια για την κλιματική αλλαγή και την αειφόρο ενέργεια.

Εάν το 85 τοις εκατό των ανθρώπων στον κόσμο κάνει ό, τι τους διδάσκουν οι θρησκευτικοί ηγέτες, αυτοί οι ηγέτες θα πρέπει να τους εκπαιδεύσουν και στη φροντίδα για το περιβάλλον.


Δείτε το βίντεο:


Σχόλιο από το blog News that Matters’ που το βρήκα:

Ο Ιησούς Χριστός δεν μπήκε στην Ιερουσαλήμ με το μήνυμα: "Σώστε το περιβάλλον". Δεν είχε "πράσινους προφήτες".

Η ουσία του μηνύματος του Μεσσία ήταν: «Μετανοείτε από τις αμαρτίες σας, και αποδεχθείτε Εμένα ως Θεό και σωτήρα".

Το ενοποιημένο μήνυμα από Ιμάμηδες, Καθολικούς Επισκόπους, Ραβίνους και τον Δαλάι Λάμα είναι το μήνυμα που έχει την προέλευσή του στα Ηνωμένα Έθνη (ΟΗΕ). Όλοι οι θρησκευτικοί ηγέτες πρέπει να αποδεχθούν τον ρόλο του ΟΗΕ στη διαμόρφωση της Μιας Παγκόσμιας Κυβέρνησης.

Όλοι οι άνθρωποι μπορούν να συμφωνήσουν γύρω από το μήνυμα ότι ο «θεός» επιθυμεί να ενωθούμε για να σώσουμε το περιβάλλον.

Στην κορυφή της ατζέντας αυτής θα έρθει ο έσχατος «άνθρωπος της ανομίας». Θα ισχυριστεί ότι είναι "θεός" και θα ενώσει όλες τις θρησκείες κάτω από το μήνυμά του σε ένα παγκόσμιο συνέδριο κορυφής στην Ιερουσαλήμ. Ο κόσμος θα τον υψώσει και θα τον χαιρετίσει ως τον αρχηγό του κοπαδιού.

Για τους χριστιανούς αυτός ο ηγέτης που «θα μας ενώσει όλους» θα είναι ο
αντίχριστος.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ζήτω η οικολογία..!!!!!!!! (χαχαχα)

Κόκκινε Ουρανέ, μου φτιάχνεις κάθε μέρα την διάθεση!!!!

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=ebcG_WcsezY&feature=player_embedded

Ανώνυμος είπε...

Τα νερά ίσως άρχισαν να γίνονται ήδη αίμα.
https://www.newsbomb.gr/kosmos/story/1075682/anatrixiastikes-eikones-apo-to-potami-toy-aimatos-pics