Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Nigel Farage στην Ευρωβουλή: "O Eυρωτιτανικός έχει χτυπήσει το παγόβουνο"!



Mε μια ανεπανάληπτη αγόρευσή του, ο Βρετανός ευρωβουλευτής Nigel Farage του UK Independence Party (UKIP) μοιάζει να έφτασε στα όρια της υπομονής του με τους ομολόγους του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στην συνεδρίαση που επακολούθησε της ανακοίνωσης της προσφυγής της Ισπανίας στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης, την περασμένη Δευτέρα (11/06).

Η δήλωση του Ισπανού Προέδρου Rajoy, σύμφωνα με την οποία το σχέδιο "διάσωσης" της χώρας του "αποδεικνύει το μέγεθος επιτυχίας της ευρωζώνης", έκανε τον Nigel Farage να "βγει από τα ρούχα του" και να χαρακτηρίσει τον Ισπανό Πρόεδρο ως τον "πιο ανίκανο ηγέτη ολόκληρης της Ευρώπης", πράγμα που τον κατατάσσει στην ίδια θέση με τους άλλους "αγαπημένους" του Farage, τον Van Rompuy και τον Barroso.

Σύμφωνα με τον πάντα κατατοπισμένο Βρετανό, με βάση όλα τα αντικειμενικά κριτήρια, "το ευρώ έχει αποτύχει", όπως δήλωσε αναφερόμενος στην παρανοϊκή διαδικασία της διάσωσης των ισπανικών τραπεζών από την Ιταλία, με αποτέλεσμα να προκύψει καθαρή ζημία. Ο δανεισμός έγινε με 6% επιτόκιο για να χρηματοδοτηθεί ένα δάνειο με επιτόκιο 3%!

"Η ιδιοφυής αυτή συμφωνία κάνει τα πράγματα χειρότερα και όχι καλύτερα", τόνισε ο Farage, αφού το μόνο που κατορθώνεται είναι η προσφυγή και άλλων χωρών στον μηχανισμό στήριξης και τον ανεξέλεγκτο δανεισμό.


Ενώ οι σοσιαλιστές συνάδελφοι του στην αίθουσα της Ευρωβουλής μουρμούριζαν και έριχναν ματιές στα κινητά τους, o Farage τους υπενθύμισε ότι το ισπανικό δημόσιο χρέος θα εκτοξευθεί σε απίστευτα ύψη και ότι 100 δισ. ευρώ δεν επαρκούν για να λυθεί το πρόβλημα της χώρας.
 
Ο Βρετανός τόνισε, επίσης, ότι αν η Ελλάδα βγει από την ευρωζώνη, η ΕΚΤ θα καταρρεύσει, δεν θα υπάρχει ούτε για δείγμα, και ο μόνος τρόπος να επανέλθουν οι οικονομίες των κατεστραμμένων χωρών σε μια κανονική κατάσταση θα είναι μέσω της συνδρομής από τις ίδιες πρώην οικονομικά εύρωστες χώρες και τώρα "φτωχούς συγγενείς" (Iρλανδία. Ισπανία, Ιταλία) που σήμερα κατρακυλούν προς την άβυσσο.
  
Τέλος, η ένταση στην ατμόσφαιρα κλιμακώθηκε καθώς ο Farage κατέληξε με την εξής δραματική δήλωση: "Ο Ευρωτιτανικός έχει χτυπήσει το παγόβουνο και δυστυχώς δεν υπάρχουν αρκετές σωσίβιες λέμβοι"!      



Το είδα εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: