Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Μ. Βρετανία: Οι τράπεζες θα ενεργοποιούν αναλήψεις από ΑΤΜ μέσω smartphone


Οι πελάτες δύο τραπεζών του ΗΒ, της Royal Bank of Scotland (RBS) και της NatWest πλέον μπορούν να κάνουν αναλήψεις από τα ΑΤΜ χρησιμοποιώντας τα smartphones τους.

Οι χρήστες αυτής της υπηρεσίας μπορούν να κάνουν ανάληψη ποσών μέχρι 100 λίρες μέσω των τηλεφώνων τους με τη βοήθεια ενός εξαψήφιου κωδικού τον οποίο εισάγουν στο ΑΤΜ προκειμένου να πραγματοποιήσουν την ανάληψη. Οι εν λόγω τράπεζες δήλωσαν πως το σύστημα αυτό θα προσέφερε μια εναλλακτική λύση για αυτούς που ξέχασαν το πορτοφόλι τους στο σπίτι φεύγοντας ή υπήρξαν θύματα κλοπής.

"Είναι μια πραγματικά απλή και ασφαλής λύση ώστε να βοηθήσουμε τους πελάτες μας να έχουν χρήματα όπουδήποτε και όποτεδήποτε τα χρειάζονται", είπε ο Ben Green, υπεύθυνος του τομέα που αφορά στα κινητά τηλέφωνα για την RBS και NatWest.

Ο πελάτης χρειάζεται την συγκεκριμένη εφαρμογή που οι τράπεζες ισχυρίζονται πως είναι πλέον εγκαταστημένες σε 2,6 εκατομμύρια συσκευές.

Σχετική είναι και η είδηση που έρχεται από την NCR που κατασκευάζει ΑΤΜ, η οποία δήλωσε πως ανέπτυξε λογισμικό για τα υπάρχοντα ΑΤΜ που μπορεί να σκανάρει ένα barcode που θα προβάλλεται στην οθόνη των κινητών, για την ανάληψη. Το λογισμικό όμως αυτό ανταποκρίνεται μόνο σε συσκευές της Apple ή που τρέχουν Android.

Οι υπηρεσίες είναι οι τελευταίες εξελίξεις σε μια μακροπρόθεσμη προβλεπόμενη πορεία ώστε το smartphone να γίνει ψηφιακό πορτοφόλι.

Η RBS δήλωσε ότι το νέο σύστημα θα βοηθήσει πελάτες που έχουν ξεχάσει τις τραπεζικές κάρτες τους, ή οι οποίοι επιθυμούν να στείλουν μετρητά σε μέλη της οικογένειας βιαστικά.

Θα επιτρέψει επίσης στους ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα πορτοφόλια τους στο σπίτι και αντί για αυτά να πάρουν το κινητό τηλέφωνο.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγές: εδώ και εδώ

4 σχόλια:

konion είπε...

Δὲν εἶναι καὶ κάτι φοβερὸ τεχνολογικά. Τὸ πρόβλημα εἶναι ὅτι θὰ πρέπη ὁ καθεὶς νὰ θυμᾶται τοὺς κωδικοὺς τῆς ἐφαρμογῆς, διότι ἐὰν τοὺς σώσει στὸ κινητό, τότε ἀπώλειά του θὰ συνεπάγεται ἕνα δυνητικὸ κόστος 100 λιρῶν

Ανώνυμος είπε...

Τα παρατραγουδα ειναι οτι καταργουν τα νομισματα και επισης ενοτπιζουν ανα πασα στιγμη πού βρισκεται το θυμα-χρηστης του κινητου που πηρε τα λεφτα. Επισης ενας χάκερ μπορει ευκολα να του κλεψει τις καταθεσεις σπαζοντας τον κωδικο.
Ολο περισσοτερη ελλειψη ελευθεριας.

Ανώνυμος είπε...

ΟΠΟΤΕ ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΑΝΕΦΕΡΕΣ ΦΙΛΕ ΚΟΝΙΟΝ ΠΡΕΠΕΙ "ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ" ΕΚΕΙ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΚΑΤΙ ΠΙΟ ΑΣΦΑΛΕΣ.....ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΤΙ ΑΡΑΓΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ.....

Ανώνυμος είπε...

http://antipliroforisi.blogspot.gr/2012/06/blog-post_8971.html