Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

ΙΤΑΛΙΑ: Να υπάρχουν συρμοί του μετρό μόνο για Ιταλούς και γυναίκες, λόγω της ανεξέλεγκτης εγκληματικότητας των αλλοδαπών, προτείνει Ιταλός πολιτικός


Ο 39χρονος Ιταλός ευρωβουλευτής της Λίγκας του Βορρά Matteo Salvini, πρότεινε να υπάρχουν συρμοί του μετρό στο Μιλάνο μόνο για Ιταλούς και γυναίκες, λόγω της , όπως ο ίδιος αποκάλεσε, «κακής συμπεριφοράς των μεταναστών».

Ο Salvini είναι απολύτως βέβαιος ότι η αυξανόμενη έλλειψη ασφάλειας στους δρόμους συνδέεται με το φαινόμενο της μετανάστευσης, στο σημείο να δηλώνει ότι «σε δέκα χρόνια, οι ντόπιοι στο Μιλάνο θα είναι μια μειονότητα» και θα καταλήξουν να ταξιδεύουν ξεχωριστά στο μετρό όπως οι παράλυτοι και τα άτομα με ειδικές ανάγκες σε περασμένες εποχές.

«Εάν η μετανάστευση δεν σταματήσει, τότε θα φτάσουμε σε αυτό το σημείο», ισχυρίστηκε. Ενώ ζήτησε «ένα ή δύο συρμούς που θα διατεθούν για τις γυναίκες, λαμβάνοντας υπόψη τις εκατοντάδες των καταγγελιών για επιθετικότητα, σεξουαλική παρενόχληση, προσβολές και ενοχλητικές παρατηρήσεις στις οποίες αναγκάζονται να υποβάλλονται κάθε μέρα», είπε.

Η «προκλητική» πρόταση Salvini έχει δημιουργήσει μια τεράστια διαμάχη στην Ιταλία, όπου όλα τα άλλα πολιτικά κόμματα, ακόμη και το PDL (Il Popolo della Libertà), το οποίο είναι ένας από τους συμμάχους της Βόρειας Συμμαχίας στην κυβέρνηση, έχουν απορρίψει αυτήν την πρόταση για το διαχωρισμό των Ιταλών από τους μετανάστες στο μέλλον.

Ακόμη και ο πρώην «ακροδεξιός», μέχρι πρόσφατα σύμμαχος του Μπερλουσκόνι και νυν Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Τζιανφράνκο Φίνι, (φωτο) δήλωσε ότι η πρόταση αυτή είναι αντίθετη με το ιταλικό Σύνταγμα, το οποίο δεν κάνει καμία διάκριση με βάση "το χρώμα του δέρματος, τη φυλή ή τη γλώσσα".

Από την πλευρά του, ο ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος, Dario Franceschini, θεώρησε ότι η πρόταση αποτελεί ένα «φοβερό σήμα» της πολιτικής κατεύθυνσης που παίρνει η Λίγκα του Βορρά, η οποία είναι ένα από τα σημερινά κόμματα που κυβερνούν στην Ιταλία.

Σχόλια:
Σχ. ΚΟ 1: Η είδηση φέρεται να είναι του 2009 
Σχ. ΚΟ 2: Μόλις χθες ο ΗΣΑΠ έβγαλε ανακοίνωση όπου μας ενημερώνει  για «οργανωμένες σπείρες πορτοφολάδων που δρουν ανεξέλεγκτα σε βάρος πολιτών στα βαγόνια και στους σταθμούς του Ηλεκτρικού Σιδηρόδρομου» και αφού λέει δύο λέξεις μιλώντας για «ουσιαστική παρέμβαση της πολιτείας», εναποθέτει τις ελπίδες του στους πολίτες, καθώς «καλεί όλους τους πολίτες, που χρησιμοποιούν τον ηλεκτρικό αλλά και τα άλλα ΜΜΜ να προσέχουν τα προσωπικά τους αντικείμενα», αφού οι «ανυποψίαστοι επιβάτες, κυρίως υπερήλικες, γυναίκες  αλλά και τουρίστες είναι τα μεγάλα θύματα αυτών των εγκληματικών ομάδων». Περισσότερες πληροφορίες για το αν τα μέλη αυτών των «εγκληματικών ομάδων» είναι αλλοδαποί ή Έλληνες δεν δίνονται. Το γεγονός ότι πρόσφατα η Ελληνική Αστυνομία εξάρθρωσε «πολυμελή σπείρα αλλοδαπών πορτοφολάδων που δρούσαν σε σταθμούς του ΗΣΑΠ», αποτελεί εντελώς τυχαίο περιστατικό. Ως γνωστόν, «η εγκληματικότητα δεν έχει εθνικότητα». Αυτό νομίζω ότι το έχουμε εμπεδώσει.
Σχ. ΚΟ 3: Ο ΚΟ απορρίπτει την πρόταση ως "ρατσιστική" και προτείνει μια άλλη πρόταση που θα προάγει τις ιδέες του "αντιρατσισμού", της "πολυπολιτισμικότητας", του "διαπολιτιστικού εμπλουτισμού" και της "αποδοχής της διαφορετικότητας" : να υπάρχουν ξεχωριστοί συρμοί όπου θα ταξιδεύουν αποκλειστικά παράνομοι μετανάστες και οπαδοί της "πολυπολιτισμικότητας" και της "αδελφοσύνης των λαών". Ιδιαίτερα εκείνοι που αρέσκονται να λένε (και να γράφουν) το εμπνευσμένο «Αδέλφια μας μετανάστες μην μας αφήνετε μόνους με τους Ιταλούς (Έλληνες κλπ)»

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι πορτοφολάδες είναι κατά 70% Ρουμάνοι, 20% Αλβανοί και οι υπόλοιποι Αλγερινοί κλπ. Η αστυνομία έχει συλλάβει τον καθένα από αυτούς πολλές φορές αλλά τους αφήνει ελεύθερους είτε γιατί τα πορτοφόλια αλλάζουν χέρια αμέσως και δεν βρίσκονται πάνω τους, είτε γιατί τα θύματα δεν κάνουν μύνηση είτε γιατί σε ελάχιστες περιπτώσεις που το πορτοφόλι βρεθεί πάνω τους και τους γίνει μύνηση, η δίκη ορίζεται μετά από χρόνια και αν γίνει.
Αν ρωτήσετε στα ΑΤ Ομόνοιας, Ακροπόλεως και Συντάγματος θα σας πουν για δεκάδες περιπτώσεις κλοπών την ημέρα. Οι περισσότεροι επιβάτες τους γνωρίζουν, κλέβουν κυρίως ηλικιωμένους και τουρίστες που τους στριμώχνουν στα τρένα που έρχονται από αεροδρόμιο. Κάνουν συνήθως τη διαδρομή Αμπελόκηποι-Κεραμεικός και Ομόνοια-Θησείο. Η μόνη λύση είναι τα άτομα αυτά να κριθούν ανεπυθύμητοι από το (ανύπαρκτο) κράτος και να απελαθούν αμέσως. Κάνουν τεράστια ζημιά στη χώρα οικονομική και δυσφημιστική. Να γίνει ότι έγινε και στη Γαλλία. ΑΠΕΛΑΣΗ ΑΜΕΣΩΣ.

Ανώνυμος είπε...

Θεωρώ επίσης ρατσιστικό να υπάρχουν θέσεις Α και Β ακόμα και Γ σε καράβια και αεροπλάνα.

Πάνος.