Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Σίμον Πέρες : «Έχουμε παγκόσμια οικονομία χωρίς παγκόσμια κυβέρνηση»


Τα λεγόμενα του Σίμον Πέρες σε βαρυσήμαντη συνέντευξη που έδωσε στον τηλεοπτικό σταθμό «MEGA» είχαν έντονο άρωμα παγκοσμιοποίησης: «Όλες οι χώρες αλλάζουν διότι άλλαξε ο κόσμος. Κανείς δεν έχει επιλογή. Είτε θα περάσει στη σύγχρονη εποχή ή θα μείνει πίσω, φτωχός και ασήμαντος. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι οι κυβερνήσεις δεν ελέγχουν τις οικονομίες τους. Ισχύει για την Ελλάδα, ισχύει για το Ισραήλ, ισχύει για την Ιταλία, την Ισπανία και όλους. Αντί για εθνική οικονομία έχουμε παγκόσμια οικονομία. Καμία χώρα δεν μπορεί να γλυτώσει από τις επιπτώσεις της παγκόσμιας οικονομίας. Και καμία χώρα δεν μπορεί να ελέγξει την παγκόσμια οικονομία. Έχουμε παγκόσμια οικονομία χωρίς παγκόσμια κυβέρνηση και εθνικές κυβερνήσεις χωρίς έλεγχο των οικονομιών τους».

Όλη η συνέντευξη εδώ



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς δίνουν το δικαίωμα να μπουν μόνο όσες χώρες θέλουν διεθνισμό.
Οι χώρες που δεν θέλουν διεθνισμό να μην ανησυχούν καθόλου η αραβική άνοιξη θα τους βοηθήσει.
Οι "off shore" χώρες δικαιούνται της οικονομικής παγκοσμιοποίησης;
Θα ειναι η καλύτερη παγκοσμιοποίηση που φαντάζεστε, χώρες του νότου σαν αποικίες με δούλους και οι χώρες του βορρά και του πλούτου.

Πάνος.