Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

ΗΠΑ: Έρευνα δείχνει ότι ο ρατσισμός κατά των λευκών είναι μεγαλύτερος



The Telegraph / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Η μελέτη βασίστηκε στις απαντήσεις που έδωσαν περίπου 200 λευκοί και 200 ​​μαύροι, που επιλέχθηκαν τυχαία, από μια εθνική εταιρία δημοσκοπήσεων, η οποία ζήτησε από τους ερωτηθέντες να βαθμολογήσουν ρατσιστικές συμπεριφορές εναντίον των μαύρων και λευκών σε κάθε δεκαετία από το 1950 έως το 2000.

Και οι δύο ομάδες αισθάνθηκαν ότι ο ρατσισμός κατά των μαύρων ήταν σημαντικός στη δεκαετία του 1950 και οι δύο ομάδες συμφώνησαν ότι η κατάσταση έχει βελτιωθεί σημαντικά.

Ωστόσο, οι λευκοί ερωτηθέντες στην έρευνα ανέφεραν ότι ο ρατσισμός είναι τώρα σε άνοδο ενάντια στους λευκούς ανθρώπους. Έντεκα τοις εκατό των ανθρώπων που απάντησαν στην έρευνα έδωσε ακόμη στον αντι-λευκό ρατσισμό την μέγιστη βαθμολογία των δέκα πόντων.

Οι υπεύθυνοι της έρευνας δήλωσαν ότι η έρευνα έδειξε ότι η Αμερική δεν έχει φτάσει ακόμη σε μια «μετα-φυλετική» εποχή, παρά την εκλογή του Μπαράκ Ομπάμα που ήταν ο πρώτος μαύρος πρόεδρος της χώρας.


Αντ 'αυτού, είπε ότι υπάρχουν ακόμη "πολλές νομικές και κοινωνικές διαμάχες" που τονίζουν έναν "αντίστροφο ρατσισμό" ενάντια στους λευκούς ανθρώπους, και ότι οι λευκοί που απάντησαν στην έρευνα θεωρούν ότι ο ρατσισμός είναι πλέον ένα «παιχνίδι μηδενικού αθροίσματος» - ο λιγότερος ρατσισμός που στρέφεται ενάντια στους μαύρους Αμερικανούς έχει συνοδευτεί από μια αντιληπτή αύξηση φυλετικών προκαταλήψεων ενάντια στους λευκούς Αμερικανούς.

"Οι λευκοί πιστεύουν ότι η ζυγαριά έγειρε τώρα πέρα ​​από την ισότητα προς την κατεύθυνση διακρίσεων", πρόσθεσε.

«Είναι μια ιδιαίτερα εκπληκτική εύρεση όταν σκέφτεσαι το ευρύ φάσμα των ανισοτήτων που εξακολουθούν να υπάρχουν στην κοινωνία, οι περισσότερες εκ των οποίων δείχνουν τους μαύρους Αμερικανούς να έχουν χειρότερα αποτελέσματα από ό, τι οι λευκοί σε τομείς όπως είναι το εισόδημα, η ιδιοκατοίκηση, η υγεία και η απασχόληση", δήλωσε ο Samuel Somers , αναπληρωτής καθηγητής της ψυχολογίας στο Tufts που συν-συγγραφέας της μελέτης.

Ο David E. Berstein, καθηγητής Νομικής στο πανεπιστήμιο George Mason, δήλωσε στους New York Times ότι η πολιτική των ΗΠΑ, της «θετικής δράσης»*, η οποία βλέπει τα πανεπιστήμια και τους εργοδότες να προωθούν μαύρους υποψηφίους πάνω από τους λευκούς, έχει οδηγήσει πολλούς λευκούς να διαμαρτύρονται για την αδικία του συστήματος.

"Είναι τρομερά εκπληκτικό το γεγονός ότι οι λευκοί αντιλαμβάνονται υποκειμενικά τις διακρίσεις εις βάρος των μελών της ομάδας τους ως ένα ιδιαίτερα σημαντικό και αυξανόμενο πρόβλημα, παρόλο που, αντικειμενικά μιλώντας, η προκατάληψη εναντίον των μαύρων είναι πολύ πιο διάχυτη, προβληματική και κακόβουλης», ο Berstein (ο οποίος είναι εβραϊκής καταγωγής).

 ΚΟ:

* Πρόκειται για την λεγόμενη 'affirmative action', τις πολιτικές του αμερικανικού κράτους για να βοηθήσει τις μειονότητες σε τομείς όπως η εκπαίδευση και η εργασία. Το θέμα είναι ότι τα όρια της «ισότητας» έχουν προ πολλού ξεπεραστεί και ήδη η Αμερική βιώνει μία κατάφορη ανισότητα. Π.χ. μία υπηρεσία δεν θα πάρει τον μαύρο γιατί είναι καλός, αλλά γιατί είναι μαύρος. Όλα αυτά για χάριν της προστασίας των ‘ευπαθών’ μειονοτικών ομάδων, την στιγμή μάλιστα, που οι λευκοί γίνονται η νέα μειονότητα της Αμερικής. Την κατάσταση αυτή την εντοπίζει σε άρθρο του ο μαύρος φιλελεύθερος αρθρογράφος και καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο George Mason, Walter E. Williams, (στο ίδιο πανεπιστήμιο που είναι ο Berstein), ο οποίος τολμά και γράφει για την φυλετική αδικία που επιδεικνύει η Αμερικάνικη κυβέρνηση στους διορισμούς σε όλη την επικράτεια των ΗΠΑ. Ασκώντας πιέσεις για να περάσουν την φυλετική τους ατζέντα στις τοπικές πολιτειακές κυβερνήσεις, οι κυβερνητικοί περιθωριοποιούν τους λευκούς Αμερικάνους και τους στερούν τα πολιτικά δικαιώματα, δημιουργώντας μια παρωδία ‘κράτους δικαίου’ και εκθέτοντας την ριζοσπαστική τους ατζέντα. Το άρθρο που δημοσίευσε ο ΚΟ είναι εδώ.

Στην ταινία “American History X”, ο πυροσβέστης πατέρας του μετέπειτα σκίνχεντ Derek Vinyard (τον οποίον υποδυόταν καταπληκτικά ο πολύ καλός ηθοποιός Edward Norton, που το Hollywood δεν τόλμησε να του δώσει Όσκαρ), λέει στον γιο του για τα βιβλία για μαύρους που συνεχώς δίνει στους μαθητές το σχολείο, χάριν της affirmative action.  
Dennis Vinyard: «Όλα αυτά τα πράγματα για να κάνουν τα πάντα "ίσα ..." δεν είναι τόσο απλό. Τώρα έχεις αυτό το βιβλίο το "Native Son". Που πήγαν όλα τα άλλα βιβλία του μαθήματος; Δεν είναι καλά πια, επειδή ο κ. καθηγητής με τα διδακτορικά του το είπε; Τώρα έχεις στο εμπόριο μεγάλα βιβλία για το μαύρα βιβλία; Μήπως αυτό έχει νόημα; Πρέπει να εξετάσεις αυτά τα πράγματα, Der. Πρέπει να δεις ολόκληρη την εικόνα. Μιλάμε για βιβλία ... αλλά μιλάμε επίσης για τη δουλειά μου. Έχω δύο μαύρους στην ομάδα μου τώρα, που πήραν τη δουλειά από δύο λευκούς, οι οποίοι είχαν καλύτερα αποτελέσματα στα τεστ. Μήπως αυτό έχει νόημα; Όλα είναι "ίσα" τώρα, αλλά έχω δύο τύπους τώρα που με φυλάνε ... που είναι υπεύθυνοι για τη ζωή μου ... που δεν είναι τόσο καλοί. Πήραν μόνο τη δουλειά επειδή ήταν μαύροι, όχι επειδή ήταν οι καλύτεροι».

Δείτε το συγκεκριμένο κομμάτι στο βίντεο:



ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

1 σχόλιο:

Γεώργιος Κιντσάκης είπε...

Στις οδηγίες της προς νέους σχεδιαστές κώμικς, η εκδοτική εταιρεία Dell ανέφερε:
"Αποφεύγουμε να δείχνουμε κακοποιούς που να ανήκουν σε οποιαδήποτε άλλη φυλή εκτός από τη λευκή".
Αυτό πενήντα-τόσα χρόνια πριν!!!