Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2012

ΗΠΑ: Διαθρησκευτικές προσευχές και λειτουργίες με αφορμή το μακελειό στο σχολείο του ΚονέκτικατΟ πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα μίλησε σε διαθρησκευτική προσευχή - «αγρυπνία» (Interfaith Vigil) στο Newtown του Connecticut.

Το πρόγραμμα εκτός της ομιλίας - "κηρύγματος" Ομπάμα (βλέπε βίντεο στο τέλος) περιείχε:


Υποδοχή από τον προτεστάντη πάστορα Matthew Crebbin, της Congregational Church του Newtown

Ανάγνωση από τις Γραφές (Ψαλμός 46) από τον Ραβίνο Σαούλ Praver, της Συναγωγής Adath Israel.

Προσευχή «Για Εκείνους που Χάσαμε» από τον Μel Kawakami, κληρικό της εκκλησίας των Μεθοδιστών (United Methodist) του Newtown.

Ανάγνωση από τις Γραφές (Ψαλμός 23), από την Kathleen E. Adams-Shepard, προτεστάντισσα κληρικό της Τριαδικής Επισκοπικής Εκκλησίας.

Προσευχή «Για τα παιδιά» από τον προτεστάντη πάστορα Jim Solomon, της εκκλησίας New Hope.

Ανάγνωση του Κορανίου και Προσευχή από τους μουσουλμάνους Jason Graves και Muadh Bhavnagarwala, του Ισλαμικού Κέντρου Al Hedaya.

Προσευχή από την αιδ. Jane Sibley, μεθοδίστριας κληρικού της United Methodist Church του Newtown.

Ανάγνωση / Προσευχή από την παράδοση Μπαχάι, από τον Δρ John Woodall, ηγέτη της Πίστης Μπαχάι.

Προσευχή από τον προτεστάντη κληρικό Leo McIlrath, Οικουμενικό Εφημέριο της Λουθηρανικής κοινότητας του Southbury.

Ανάγνωση από τις Γραφές (Ρωμαίους 8) από τον προτεστάντη πάστορα Jack Tanner, της Πρεσβυτεριανής εκκλησίας του Newtown.

Στην Εβραϊκή Συναγωγή Beth Jacob στο Norwich πραγματοποιήθηκε επίσης, διαθρησκευτική λειτουργία. 

 Στην προσευχή μίλησε ο αιδ. Gregory Perry, προτεστάντης πάστορας της Congregational Church του Greeneville και πρόεδρος της ένωσης κληρικών του Νόργουιτς, που οργάνωσε την λειτουργία, όπου είπε "έχουμε έρθει εδώ απόψε για να παρηγορήσουμε ο ένας στον άλλο και να παρηγορηθούμε."

Εκπρόσωποι πολλών θρησκειών, από την Καθολική εκκλησία και άλλες χριστιανικές ομολογίες, εκπρόσωποι των Σιχ και της Ιουδαϊκής θρησκείας παρακολούθησαν την λειτουργία. Η λειτουργία περιλάμβανε προσευχές, ποιήματα και άλλα μηνύματα, ένα μελαγχολικό μουσικό κομμάτι με ντραμς και τον 23ο Ψαλμό – «Ο Κύριος είναι ο ποιμένας μου» - που τραγούδησε στα εβραϊκά ο ραβίνος Julius Rabinowicz του Μπεθ Jacob.

Επίσης, φοιτητές του πανεπιστημίου Nevada στο Reno, θα πραγματοποιήσουν διαθρησκευτική επιμνημόσυνη δέηση για τα αθώα θύματα του σχολείου.

Η λειτουργία διοργανώθηκε από τον Διαθρησκειακό Σύλλογο Φοιτητών του πανεπιστημίου. Η εκδήλωση περιείχε προσευχές και λόγια παρηγοριάς από χριστιανούς, μουσουλμάνους, ινδουιστές, βουδιστές, Εβραίους και Μπαχάι.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγές: εδώ, εδώ και εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: