Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ: Ο Μέγας Μουφτής διέταξε την καταστροφή αλόγων αγαλμάτων γιατί είναι «αμαρτωλά»



Ριάντ – Η υπερ-συντηρητική Σαουδική Αραβία έσπασε γλυπτά αλόγων που είχαν ανεγερθεί σε μια κυκλική πλατεία στα νοτιοδυτικά, αφού καταγγέλθηκαν από κορυφαίο μουσουλμάνο κληρικό του βασιλείου ως «αμαρτωλά», ανέφεραν τοπικά ΜΜΕ την Τετάρτη.

Ο δήμος της πόλης του Abu Arish στην επαρχία Jazan που συνορεύει με την Υεμένη κατεδάφισε τα αγάλματα, την Τρίτη, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα jazantoday.org.

Η απόφαση πάρθηκε μετά την επιστολή που απέστειλε ο Μεγάλος Μουφτής Abdulaziz Al-Shaikh προς τον κυβερνήτη της Jazan απαιτώντας «τα γλυπτά να αφαιρεθούν, επειδή είναι μια μεγάλη αμαρτία και απαγορεύονται βάσει της σαρία (ισλαμικός νόμος)», γράφει μια άλλη ιστοσελίδα, η sabq.org.

Τα αγάλματα ανθρώπων και ζώων απαγορεύονται από το Ισλάμ, δεδομένου ότι αντιπροσωπεύουν μια μορφή ειδωλολατρίας. Ωστόσο, η μουσουλμανική θρησκεία επιτρέπει έργα τέχνης που απεικονίζουν φυτά και τοπία.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

2 σχόλια:

sta είπε...

It finally happend....Germany is islamic. Officially.

http://www.liveleak.com/view?i=302_1371136568

sta είπε...

The British child brides: Muslim mosque leaders agree to marry girl of 12

Read more at http://www.liveleak.com/view?i=5c1_1371327703#zz13F790qrhzDH67.99