Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Ο νέος Superman δανείζεται πολλά από την ιστορία του Χριστού



Σύμφωνα με το παραγωγό Zack Snyder, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτή η σύγκριση.

«Νομίζω ότι η σχέση μεταξύ του Ιησού και του Superman δεν είναι ένα πράγμα που εφευρέθηκε σε αυτήν την ταινία, είναι ένα πράγμα που έχουμε δει από τη δημιουργία του Σούπερμαν», λέει ο Snyder (γνωστός από τους «300»).

Στην πάνω φωτογραφία: Αυτή είναι η αφίσα της ταινίας για το νέο Superman 2013 - "Man of Steel". Είναι μια άμεση αναφορά στην επιστροφή του Ιησού Χριστού κατά στη Δευτέρα Παρουσία - «Ιδού, έρχεται με τα Ιδού, έρχεται μετά των νεφελών, και θέλει ιδεί αυτόν πας οφθαλμός». (Αποκάλυψη 1:7)

«Όταν μιλάς για μυθολογία, θέλεις να τονίσεις τη σημασία ενός χαρακτήρα, ή την καταλληλότητα της στιγμής, να είναι σε θέση να αντλήσει από τους λαούς “συλλογικές εμπειρίες”. Το εάν εσείς προσωπικά ή κάποιος άλλος βλέπει εδώ μια ιστορία του Χριστού ή κάποιος όχι, θα μπορούσε να επηρεάσει τον τρόπο που βλέπουν οι άνθρωποι την ταινία με διαφορετικό τρόπο, ή μπορεί να κάνει τα γεγονότα στην ταινία πιο προσωπικά, ή να κάνει τη μυθολογικά σημεία της ταινίας πιο έντονα.

«Για μένα προσωπικά, πιστεύω ότι το μυθολογικό μέρος της ιστορίας - και υπάρχουν εξίσου και άλλες ομοιότητες - αλλά αν δείτε αυτήν την ιστορία που μοιάζει του Χριστού μέσα σε αυτή, πραγματικά μπορεί να λειτουργήσει ως μια μεταφορά για να δείτε ότι ο Σούπερμαν αγωνίζεται με ένα τρόπο που θα μπορούσε να υπάρχει ένα άλλο στρώμα σε αυτό που μπορούμε να αντλήσουμε από άλλες εμπειρίες. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για μια ιδέα που θέλει να ακυρώσει μια άλλη».

Και σύμφωνα με τον σεναριογράφο David Goyer (φωτο), δεν είναι μόνο ο Ιησούς Χριστός Superman.

Λέει ο Goyer (ο οποίος είναι Αμερικανο-Εβραίος) : «Εμείς δεν καταλήξαμε σε αυτές τις αναφορές περί Superman ότι μοιάζει στον Χριστό - αυτό είναι κάτι που είναι ήδη ενσωματωμένο στον χαρακτήρα από την αρχή, είπε. «Αλλά και ο θρύλος του Μωυσή, (ταιριάζει), σαφώς, όλη η ιστορία με τους γονείς του να τον εγκαταλείπουν και να τον στέλνουν μακριά...».
«Σε ένα διαστημόπλοιο από σπαρτά!», λέει ο Snyder, . «Αυτή ήταν η αρχική ιδέα, αλλά στη συνέχεια είπαμε « αυτό είναι τρελό! Θα καεί, δεν έχει κανένα νόημα».

«Επίσης, εστιάσαμε στο Γκιλγκαμές και στον Beowulf ...» πρόσθεσε ο Goyer. «Όποιος και αν είναι», καταλήγει ο Snyder.

ΚΟ: Δημιουργοί του Superman είναι οι Αμερικανο-Εβραίοι Jerry Siegel (συγγραφέας) και Joe Shuster (σχεδιαστής) που το 1938 εξέδωσαν με την ‘DC Comics’ το ‘Man of Steel’ (‘Ο Άνθρωπος από Ατσάλι’) μέσα από τις σελίδες του Action Comics #1. O Σούπερμαν ενσαρκώνει την εικόνα που έχουν για τον εαυτό τους οι Εβραίοι (ή το απωθημένο) ότι έρχονται ως "ξένοι" (μετανάστες) στη "γη μας" (Αμερική-"εθνικοί") και μας "σώζουν" – βλ. άρθρο: Οι Εβραίοι στα κόμικς - Πώς οι Εβραίοι της Αμερικής δημιούργησαν την βιομηχανία των comics. Και αυτό.
Ειδικά για τον Superman υπάρχουν πολλοί παραλληλισμοί με την ιστορία του Χριστού. Ο Σούπερμαν είναι ο γιος του ‘Jor-El’, που στα εβραϊκά σημαίνει “Ο Θεός θα ανυψώσει”. Στάλθηκε από «άλλο πλανήτη» και ανατράφηκε από θετούς γονείς. Το όνομά του είναι ‘Kal-El’, που στα εβραϊκά σημαίνει ”φωνή Θεού”. Ξεκινάει να «σώζει τον κόσμο» ως σούπερμαν, στην ηλικία των 33 - 34 ετών.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή (από εδώ)

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θα μπορούσαμε βέβαια να το συνδέσουμε και αλλιώς...
Kαι στην τελευταία φώτο πάλι βλέπουμε ένα σφυρί....
Το σφυρί του Τhor ή με ένα αναγραμματισμό Roth μετα το S του Superman και φυσικά child:ο γιός του Jor-El ο πάντα νέος και εργένης αφού παντρεμένο δεν τον έχουμε δεί ποτέ.
Και φυσικά το S είναι στην ουσία ένα φίδι....
Μάλλον έπρεπε να πουν ότι Καλ ελ είναι φωνή διαβόλου......ή φωνή Αντιχρίστου...

Ανώνυμος είπε...

Στην παρακατω φωτογραφια τον δειχνει να επιτιθεται προς το φως που βρισκεται ψηλα. Νομιζω οτι τα νοηματα ειναι προφανη.

http://m.imdb.com/title/tt0770828/mediaindex/rm1141941760?photoId=MV5BMjI5OTYzNjI0Ml5BMl5BanBnXkFtZTcwMzM1NDA1OQ

Ιωάννης είπε...

Ο Σουπερμαν είναι απλά άλλος ένας φανταστικός "σωτήρας" εναντίων των κακών, εγχώριων όπως ο ζαμπλουτος Λουθορ και ξένων όπως διάφοροι εξωγηινοί. Αν δανείζεται από το Χριστό χαρακτηριστηκά, δε θα ήταν κατι που θα πρεπει να δαιμονοποιησουμε, τουλαχιστον εχει καλό παράδειγμα. Τωρα, αν αντικαταστησουμε στη καρδια μας το Χριστο για το Σουπερμαν, τοτε υπαρχει προβλημα. Δυστυχως ομως παντα ο εχθρος παλευει να διωξει τον ανθρωπο απο την ελπιδα του στον Ιησου,ακομα και απο το να επικαλειτε το ονομα του προς σωτηρια, και διδασκει σωτηρια απο άλλα ονόματα... ειτε φανταστικα, ειτε πραγματικα. Η αληθεια ομως δεν αλλαζει, μονο ο Χριστος σωζει...

citizenbasil είπε...


Πολλά στοιχεία των σεναρίων των ταινιών και των σήριαλς για τον Σούπερμαν προετοιμάζουν τον κόσμο για την έλευση και αποδοχή του Αντιχρίστου. Το Ελ, όπως επισημαίνεται και στην ανάρτηση σημαίνει θεός στα εβραϊκά. Και η όλη κοσμοθεωρία που περνά προετοιμάζει τον κόσμο για την αποδοχή του Αντιχρίστου. Το αστείο είναι πως στο πρώτο τεύχος, ο σούπερμαν δεν ήταν καθόλου καλός χαρακτήρας, αλλά ένας μοχθηρός τύπος που ταλαιπωρούσε τους ανθρώπους! Μετά, οι δημιουργοί του το γύρισαν και τον παρουσίασαν σαν ένα καλό τύπο, για να αρέσει στο κοινό!

Ανώνυμος είπε...

Εψές το βράδυ έβλεπα τον Σούπερμαν 2 που ήταν από τις αγαπημένες μου ταινίες της παιδικής μου ηλικίας.
Στην σκηνή με την πτώση και διάσωση του μικρού που πέφτει στους καταρράκτες κάποιος λέει βλέποντας τον Σούπερμαν να πετά μακριά:
"τι καλός άνθρωπος",για να απαντήσει ένας άλλος:"πρέπει να είναι εβραίος"...
Έτσι ο παραγωγός Αλεξάντερ Ζάλκιντ προσπαθεί να περάσει τον "καλό εβραίο" αποκρύπτοντας βέβαια την προγονική του ταυτότητα ως εβραίος απόγονος μπολσεβίκων που έριξαν την χριστιανική Ρωσσία στον βόρβορο της χειρότερης δικτατορίας του ιουδαικού καχαλισμού που γνώρισε ποτέ ο πλανήτης.
Σκοπός τότε όπως και σήμερα η της ΠΔ και του ταλμούδ "Κυριαρχία επί των τζένταιλς".
Δεν τους βγήκε τότε δεν θα τους βγει και τώρα.
Ακόμα αναρωτιούνται το "γιατί".
Δεν αφήνει η "Θεία Πρόνοια" Του Χριστού διότι αυτοκαταράστηκαν εαυτούς τους από το αίμα Του Αθώου.
Νά γιατί.
ΚΟ ευχαριστώ σε για την προσφορά σου στον Ελληνισμό.
Παύλος.