Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Ισραηλινός κινηματογραφιστής διαλύει τον μύθο ότι οι ναζί έκαναν σαπούνια τους Εβραίους


Άρθρο από την ‘The Global Jewish News Source’ / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Ένας Ισραηλινός κινηματογραφιστής που έχει ομολογήσει ότι έχει «εμμονή» με το Ολοκαύτωμα, «αποτελειώνει» οριστικά τον αστικό μύθο ότι οι Ναζί χρησιμοποιούσαν τα απομεινάρια από τα πτώματα των Εβραίων για να δημιουργήσουν σαπούνια.

“Soaps”, ("Σαπούνια") λέγεται η νέα ταινία του σκηνοθέτη Εγιάλ Μπάλλας (Eyal Ballas), 43 ετών, ο οποίος διαπιστώνει ότι ο μύθος του σαπουνιού προέρχεται από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν υπήρχε η φήμη ότι οι Γερμανοί μετέτρεπαν τα πτώματα σε σαπούνι. Κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, οι φρουροί SS παρενοχλούσαν τους κρατούμενους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, απειλώντας τους ότι θα τους σκοτώσουν και θα τους μετατρέψουν σε σαπούνι.
Η ιστορικός του Ολοκαυτώματος Deborah Lipstadt είπε στην Jewish Week ότι «δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι οι Ναζί έκαναν τους Εβραίους σαπούνι μαζικά ... Υπήρξαν προσπάθειες, αλλά ποτέ δεν ήταν πρακτικό».
Ορισμένα γερμανικά σαπούνια είχαν αποτυπωμένη πάνω τους την επιγραφή "RIF", (Reichsindustrie Fett, λίπος από την βιομηχανία του Ράιχ), η οποία κάποιοι είπαν ότι ήταν "RJF" και εννοούσε «Reichs Juden Fett», το οποίο μεταφράζεται σε «κρατικό εβραϊκό λίπος». Το μουσείο του Ολοκαυτώματος στο Bat Yam εμφανίζει μια μπάρα σαπουνιού με την επιγραφή ‘RIF που δόθηκε από έναν επιζώντα του Ολοκαυτώματος , αλλά η σημασία της επιγραφής δεν είναι προφανώς αυτό που νομίζουμε.

Αν και αυτή η φήμη έχει γενικά διαλυθεί από τους ιστορικούς, η ιστοσελίδα του Yad Vashem περιέχει τρεις φωτογραφίες τάφου σαπουνιών, με μια λεζάντα, "Σε αυτό τον τάφο είναι θαμμένο σαπούνι φτιαγμένο από καθαρό εβραϊκό λίπος ... Μια σιωπηλή μαρτυρία για το Ολοκαύτωμα και τη βαρβαρότητα των Γερμανών."
Σύμφωνα με ένα άρθρο της Haaretz για τη νέα ταινία, ένας εκπρόσωπος του Γιαντ Βασέμ λέει ότι αυτό είναι προφανώς ένας «τεχνικός και προσωρινός τρόπος» (“technical and temporary manner”). Προφανώς τα σχόλια ήταν μια ανακρίβεια και το Γιαντ Βασέμ άλλαξε τις λεζάντες των εικόνων στην έκθεση του μουσείου. Προς το παρόν εργάζονται για να κάνουν τις ίδιες αλλαγές και στην ιστοσελίδα.
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

4 σχόλια:

Andrew είπε...

Για να σε κανουν σαπουνι πρεπει να εχει μεινει και λιπος πανω σου. Οσοι βρισκονταν στα στρατοπεδα συγκεντρωσης ηταν αποστεωμενοι...

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΑ ΝΤΕ ΚΑΛΑ ΛΕΕΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΠΟΙΟ ΠΑΝΩ...ΤΟ ΣΑΠΟΥΝΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΛΟΙΠΟΥΣ...ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΤΑΙΖΑΝΕ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΧΟΝΤΡΟΙ.!!!!

Φούλης είπε...

σαν τον Βενιζέλο η τον Παγκαλο

Ανώνυμος είπε...

Είναι τόσο δύσκολο να κάνουν μια γενετική έρευνα πάνω στο σαπούνι και βρουν απο που προέρχεται....χαχχαχαχα.Τι ψεύτες;