Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Γιγάντιες σφήκες σκότωσαν 40 ανθρώπους και τραυμάτισαν 1.600 στην Κίνα (video)

Όσο περισσότερο τρέχεις τόσο περισσότερο σε κυνηγούν!

Σμήνη από γιγάντιες σφήκες σκότωσαν πάνω από 40 ανθρώπους και τραυμάτισαν περίπου 1.600 στη βόρεια Κίνα.

Σύμφωνα με την τοπική κυβέρνηση της επαρχίας Shaanxi, τουλάχιστον 37 άνθρωποι νοσηλεύονται στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση.

Οι τραυματίες φέρουν βαθιές ουλές στο δέρμα τους, σαν να χτυπήθηκαν από σφαίρες.

Τους τελευταίους τρείς μήνες τις περισσότερες επιδρομές από τις γιγάντιες σφήκες δέχθηκαν οι πόλεις Angkang, Hanzhong και Shangluo.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις πρόκειται για το είδος Vespa mandarinia, τη γιγάντια ασιατική σφήκα που φτάνει σε μήκος τα 5 εκατοστά. Το δηλητήριό της είναι τόσο τοξικό που μπορεί να προκαλέσει αναφυλακτική καταπληξία και νεφρική ανεπάρκεια.

Θύματα της επίθεσης αναφέρουν ότι όσο περισσότερο έτρεχαν τόσο περισσότερο τα κυνηγούσαν οι σφήκες.

Οι Αρχές έχουν κινητοποιήσει ειδική ιατρική ομάδα και έχουν εκπαιδεύσει το ιατρικό προσωπικό για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Σύμφωνα με την επαρχιακή κυβέρνηση, οι γιγάντιες σφήκες μεταναστεύουν και ζευγαρώνουν τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, περίοδο κατά την οποία συμπεριφέρονται περισσότερο επιθετικά.

Μια γυναίκα με 200 τσιμπήματα πέρασε δυο μήνες στο νοσοκομείο και ακόμα δεν μπορεί να κουνήσει τα πόδια της.

Οι περισσότεροι θάνατοι οφείλονται σε αλλεργικές αντιδράσεις. Σύμφωνα με τις Αρχές είναι δύσκολο να αποφευχθούν οι επιθέσεις γιατί οι φωλιές των σφηκών είναι πολύ καλά κρυμμένες και δεν μπορούν να εντοπιστούν.


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι μεταλλαγμένες οι φυσικές ;

Ανώνυμος είπε...

Φυσικότατες.