Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα, 9 Δεκεμβρίου 2013

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Το δημοτικό συμβούλιο του Μπέρμιγχαμ απαγόρευσε την λέξη «κομμούνι»!Για το δημοτικό συμβούλιο της πόλης του Μπέρμιγχαμ η λέξη commie’ («κομμούνι») θεωρείται πλέον απαγορευμένη και όποιος την χρησιμοποιεί σε e -mail θα βρίσκει το μήνυμά του μπλοκαρισμένο.

Πολλοί λένε βέβαια, ότι ενώ το δημοτικό συμβούλιο (Birmingham City Council) απέκλεισε το «κομμούνι», όσοι θέλουν να επιτεθούν λεκτικά σε αριστερούς δημοτικούς συμβούλους μπορούν να χρησιμοποιήσουν άλλους όρους όπως ‘pinko’, ‘red’ (‘κόκκινος’), ‘μπολσεβίκος ή ακόμα και ‘leftie’ (‘αριστερούλης’) και να αισθάνονται ασφαλείς γνωρίζοντας ότι το μήνυμα θα φτάσει στο inbox του ‘θύματος’.

Δεν υπάρχουν περιορισμοί σχετικά με τον όρο «φασίστας» ή ακόμα και «Ναζί».

Και υπάρχουν κενά στο σύστημα του υπολογιστή .

«Φυσικά, μπορείς πάντα να κάνεις ό, τι οποιοσδήποτε άλλος με ένα φίλτρο και να εισαγάγεις έναν αριθμό, μερικούς αστερίσκους σε μια λέξη και να το περάσεις», παραδέχθηκε ένας υπάλληλος του συμβουλίου χθες βράδυ .

Το commie’ («κομμούνι») εμφανίζεται σε έναν κατάλογο τεσσάρων σελίδων με προσβλητικές λέξεις, αγενείς λέξεις, χυδαίες ρατσιστικές, ομοφοβικές, αντισημιτικές και σεξιστικές απόψεις, προσβλητικά εθνικά στερεότυπα που απαγορεύονται από το φίλτρο των e-mail του συμβουλίου.Ο κατάλογος των 130 λέξεων δημοσιεύτηκε στην Sunday Mercury σύμφωνα με το νόμο 'Freedom of Information Act' και οι περισσότερες από αυτές δεν είναι δημοσιεύσιμες σε μια οικογενειακή εφημερίδα .

Το δημοτικό συμβούλιο εξήγησε ότι ορισμένες λέξεις είναι γενικές και περιλαμβάνονται στο λογισμικό φίλτρου που είναι κατασκευασμένο στην Αμερική.

Άλλες έχουν προστεθεί από μια επιτροπή αξιωματούχων και προσωπικού πληροφορικής.

Ένας εκπρόσωπος του δημοτικού συμβουλίου του Birmingham, δήλωσε : «Τα προϊόντα της παρακολούθησης internet και e-mail που χρησιμοποιούμε είναι αμερικανικές εφαρμογές και η προεπιλεγμένη λέξη και οι λίστες θεμάτων βασίζονται σε web χρήση στην εν λόγω χώρα.

«Οι κατάλογοι έχουν τροποποιηθεί ώστε να ληφθούν υπόψη οι βρετανικές εκτιμήσεις και οι κατάλογοι παρακολουθούνται τακτικά, μέσω μηνιαίων συναντήσεων με τους εταίρους μας της πληροφορικής και μιας συνολικής ετήσιας διαδικασίας επανεξέτασης. Αυτό σημαίνει ότι νέες λέξεις και όροι μπορούν να προστεθούν, εάν κριθεί αναγκαίο».

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

συγχαρητήρια για την θεματολογία σας.

ολες οι αναρτήσεις σας δείχνουν τι πραγματικά συμβαίνει στο κοσμο
και τι θα ακολουθήσει μετα στην Ελλάδα.

συνεχιστε έτσι.

καλη δυναμη καλο κουραγιο.