Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014

Αντίσταση


«…και προσεκύνησαν τον δράκοντα, όστις έδωκεν εξουσίαν εις το θηρίον, και προσεκύνησαν το θηρίον, λέγοντες· Τις όμοιος με το θηρίον; τις δύναται να πολεμήση με αυτό;» (Αποκάλυψις, 13:4) 


ΚΟ: Οι ηγέτες του δυτικού κόσμου μοιάζουν να συναγωνίζονται ποιος θα είναι αυτός που θα προδώσει πιο πολύ την χώρα του, το έθνος του, τον λαό του. Ποτέ στην ιστορία δεν υπήρχαν ηγέτες τόσο συνένοχοι στην καταστροφή της ιστορίας, των παραδόσεων, της κουλτούρας και της ταυτότητάς του λαού τους. Οι ηγέτες της χώρας μας είναι σίγουρα, στις πρώτες θέσεις.

Η ‘Πολιτική Ορθότητα’ έχει έρθει και έχει καθίσει στο σβέρκο των λαών της Ευρώπης και του δικού μας λαού, μέσα από μια καλά ενορχηστρωμένη σκευωρία μια κάστας ανθρώπων που σκοπό έχουν να καταφέρουν «ήσυχα», «πολιτισμένα» και προπαντός «δημοκρατικά» να δέσουν τα χέρια των ιδεολογικών και πολιτικών αντιπάλων τους, να επιβάλλουν τα δικά τους αρρωστημένα ιδεολογήματα και να ανακηρύξουν ορισμένες λέξεις και σκέψεις ‘ταμπού’ ενοχοποιώντας και τις ίδιες τις λέξεις και εκείνους που τις προφέρουν (όλα στο όνομα της «ανεκτικότητας» και της «διαφορετικότητας»). Είναι οι σύγχρονοι ιεροεξεταστές που καλούν τον «αμαθή όχλο» να υποταχθεί στο «αλάθητο δόγμα» τους, αλλιώς τους περιμένει η πυρά στην οποία θα καούν ως «αιρετικοί». Τα media, αυτή η πιστή θεράπαινα του σάπιου συστήματος, έχει αναλάβει πιστά τον ρόλο του «διαμορφωτή γνώμης» των μαζών. Μίας γνώμης βέβαια, που θα πρέπει να συμφωνεί κατά πάντα με την κρατούσα ιδεολογία ή μάλλον «ορθοδοξία» του συστήματος. 

Το τέρας τους εδώ και πολύ καιρό έχει ξεφύγει από τα δεσμά του και σήμερα ζει και αναπτύσσεται μεταξύ των αφελών, οι οποίοι αδυνατούν να διακρίνουν τον έλεγχο της σκέψης και το επιδέξιο μανιπουλάρισμα από εκείνους τους «προοδευτικούς» με την πανομοιότυπη γλώσσα και τα «ξινά» πρόσωπα, που έχουν χίλιες μύγες να μυγιάζονται και απαιτούν το σύνολο της κοινωνίας να τροποποιηθεί έτσι ώστε να κατευνάσει τις νευρώσεις τους.


Τίποτα δεν παραξενεύει. Ο Τζορτζ Όργουελ το έθεσε πολύ ωραία στο «1984»: «Αυτός που ελέγχει το παρόν ελέγχει το παρελθόν. Αυτός που ελέγχει το παρελθόν ελέγχει το μέλλον». Έτσι, θα πρέπει να απαλλαγούμε από κάθε μνήμη και ιδιαίτερα από όλες εκείνες τις μνήμες, τις εικόνες και τις φράσεις που «προσβάλλουν τον άλλον» και έρχονται από το παρελθόν, άσχετα αν κάποιες από αυτές μας κράτησαν ζωντανούς ή άλλες είναι αθώες. Έτσι στο μέλλον, οι πολιτικοί μας θα είναι σε θέση να πουν ότι τίποτα από όλα αυτά τα «μισαλλόδοξα» και «διχαστικά» δεν υπήρξε ποτέ, αλλιώς φέρτε μας αποδείξεις.

Ο λαός μας δέχεται αδιάκοπο σφυροκόπημα προπαγάνδας και συστηματική πλύση εγκεφάλου προκειμένου να έρθει σε κατάσταση απόλυτου ελέγχου, δουλείας, διαφθοράς και βαρβαρότητας. Για αυτό αλλοιώνεται η ιδιοπροσωπία του, αφανίζεται η εθνική του αυτοσυνειδησία, κακοποιείται η γλώσσα του, γελοιοποιείται η παράδοσή του και η πίστη του, ενοχοποιείται η ιστορία του και τα σύμβολά του, υποβαθμίζεται και εξαφανίζεται κάθε ηθική, πνευματική και ανθρωπιστική αξία αλλά και κάθε ιδανικό της φυλής μας που μας έχει παραδοθεί από τους προγόνους μας. Την ίδια ώρα, όπως σε ολόκληρο τον ‘δυτικό’ κόσμο, προωθείται η πολυπολιτισμικότητα, η παγκοσμιοποίηση, η αποεθνικοποίηση των λαών και το ανακάτεμα των φυλών, ταυτόχρονα με την ομογενοποίηση στην ανθρώπινη σκέψη και συμπεριφορά, ώστε να έχουμε "κλωνοποιημένους" και "μεταλλαγμένους" λαούς, ή μάλλον άθροισμα ατόμων που είτε θα ενδιαφέρονται μόνο για χρήμα, σάρκα, ύλη, τεχνολογία και διασκέδαση, είτε θα τρέμουν μήπως τους τα στερήσουν. Ηθικά και πνευματικά ανάπηρα όντα που δεν έχουν το σθένος μα αντιδράσουν στα νεοταξικά προγράμματα.

Ταυτόχρονα με αντιχριστιανικούς και αντεθνικούς νόμους υπονομεύουν συστηματικά τους δεσμούς που μας ενώνουν ως Έλληνες, «για ν’ αποξηρανθεί ηθικά ο λαός μας, να γίνει άμορφη και άβουλη μάζα, αγελαίο άθυρμα και καταναλωτικό σύνολο στην ακόρεστη βουλιμία της παγκοσμιοποίησης», όπως είχε πει ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής Π. Κρητικός ("Παρόν" 26/6/05).

Αξίζει να το επαναλάβουμε. Ποτέ δεν υπήρχε εποχή που μια χώρα να έχει ηγέτες τόσο συνένοχους στην καταστροφή της ιστορίας, των παραδόσεων, της κουλτούρας και της ταυτότητάς του λαού της.
Μπροστά μας υπάρχει ο δημοφιλής, πολύβουος δρόμος της υποταγής, του συμβιβασμού, της αποστασίας και της αδιαφορίας. Υπάρχει και ένας άλλος λιγότερο δημοφιλής και όχι πολυδιάβατος δρόμος. Αυτός της αντίστασης. Αντίστασης πνευματικής και έμπρακτης. Αντίστασης στους σχεδιασμούς και τις επιβολές της Νέας Τάξεως Πραγμάτων και των εγχώριων εντολοδόχων τους.

«Όσοι απομείναμε πιστοί στην παράδοση, όσοι δεν αρνηθήκαμε το γάλα που βυζάξαμε, αγωνιζόμαστε, άλλος εδώ, άλλος εκεί, καταπάνω στην ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αυτούς που θέλουνε την Ελλάδα ένα κουφάρι χωρίς ψυχή, ένα λουλούδι χωρίς μυρουδιά. Κουράγιο, ο καιρός θα δείξει ποιος έχει δίκιο, αν και δε χρειάζεται ολότελα αυτή η απόδειξη». 
                          - Φώτης Κόντογλου, «Πονεμένη Ρωμιοσύνη»

Καλή και ευλογημένη χρονιά!

SkyWatcher - ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλή χρονιά Κ.Ο.

Παίζοντας τον ρόλο του αντιδραστικού "αριστερού"...είδα και τον συντηρητικό πρωθυπουργό μας και την παράταξή του με τους πονόψυχους βουλευτές της που όλο "φωνάζουν" αλλά κι όλα τα ψηφίζουν .

Κατάργηση φοροελαφρύνσεων όπως...
οι ιατρικές αφού η δημόσια υγεία μας διαπρέπει οπότε δεν χρειάζεται να τρέχουμε σε ιδιώτες και να απαλλάσονται οι αποδείξεις
για κάθε τέκνο.

Ενοίκιο στο κράτος για τα ιδιόκτητα σπίτια μας και για το χωράφι στο χωριό.

Κατά τα άλλα πρωτογενές πλεόνασμα.

Όλων των ειδών τα κίνητρα στους νέους μας ώστε να κάνουν οικογένεια.

Ας πανηγυρίσουμε λοιπόν.

Και τις παραπάνω αποφάσεις τις πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΚΚΕμλ, το μλΚΚΕ, οι αναρχικοί, οι άθεοι κτλ.

Αυτοί πίεσαν την κυβέρνηση να πάρει ελαφρά τη καρδία αυτά τα μέτρα. Οι συντηρητικές κυβερνήσεις μας ήθελαν να φορολογήσουν το μαύρο χρήμα αλλά αυτοί δεν τους άφησαν.

Ας απολαύσουμε όλοι τον Αντωνάκη και την Γεωργία να σταυροκοπιούνται στην λειτουργία. Έχουμε ευσεβή κυβερνήτη.
Μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι.

Τάσος

Ανώνυμος είπε...

Καλή χρονιά Κόκκινε Ουρανέ , να έχεις υγεία και κουράγιο, να μας δίνεις πάντα σημαντικά άρθρα

ΚΗΡΟΠΟΙΟΣ είπε...

ΚΟ μην σταματήσεις ποτέ να εκφράζεις τις αλήθειες που κάποιοι κρύβουν και παραποιούν.
Συνέχισε και φέτος τον καλό αγώνα.
Δεν είσαι μόνος.
ΦΙΛΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ μην σταματήσετε ποτέ να προστατεύετε την ελευθερία την δική σας και των συνανθρώπων σας.
Να ενημερώνεστε και να διαδίδετε την αλήθεια.
Το 2014 θα είναι καλή χρονιά μόνο όταν ΕΣΥ παραμένεις ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Ο Σαμαράς και η δεξιά είναι ίδιοι και βοηθούν - στηρίζουν τους αριστερούς. αυτοί που αναφέρεις "ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΚΚΕμλ, το μλΚΚΕ, οι αναρχικοί, οι άθεοι κτλ." Είναι άλλα μαγαζάκια στο ίδιο κτίριο που έχει θεμέλιο την εβραϊκή Γαλλική επανάσταση

Ανώνυμος είπε...

Καλή και ευλογημένη χρονιά αδελφέ.

Ελπίζω το 2014 να είναι το σωτήριο έτος για την πατρίδα μας.

atlas north makedonian είπε...

Καλή δύναμη και καλή συνέχεια. Όσο κυλά ο χρόνος τα πράγματα θα γίνονται πιό δύσκολα. Συνέχισε τον αγώνα.

Ανώνυμος είπε...

KANENAS ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΣ Η ΔΕΞΙΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ....
ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΑΝ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.
ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡ...ΠΑΡΑΔΟΞΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΥΤΟΔΙΑΦΗΜΙΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΞΙΟΙ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΕΞΙΟΙ ...ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΗΣ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ. Ο ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ Ο ΟΜΠΑΜΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΒΟΡΙΔΗΣ, ΟΠΑΔΟΙ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΕΙΝΑΙ....ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΙΕΡΟΤΗΤΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΜΟΛΥΝΟΥΝ ΣΤΡΕΦΟΜΕΝΟΙ ΚΑΤΑ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥς ΑΥΤΟΣΥΝΕΙΔΗΣΙΑΣ

ΚΑΛΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Ανώνυμος είπε...

καλή χρονιά στον ΚΟΚΚΙΝΟ ΟΥΡΑΝΟ και απο το ΠΑΡΑΞΕΝΟ

http://www.paraxeno.com/2014/01/2546/

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με τον 4:28 υπάρχουν αυτοί που υποστηρίζουν την πολυπολιτισμικότητα και την παγκοσμιοποίηση και αυτοί που της αντιστεκονται. Αριστερά και δεξιά εχουν χάσει πλέον τις έννοιες.

citizenbasil είπε...

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ Κόκκινε Ουρανέ!
Συνέχισε δυνατά όπως πάντα!
Και ας μην ξεχνάμε πως « Μείζων ο εν ημίν ή ο εν τω κόσμω ». Μπορεί οι αντίχριστοι να κερδίζουν μάχες αλλά τον πόλεμο ξέρουμε ποιος θα τον κερδίσει. « Όπου σπέρνει ο διάβολος, θερίζει ο Χριστός », λέει ο λαός μας. Αυτός θα πάρει την παρτίδα. Ο Σταυρωθείς και Αναστάς Κύριος. Το ξέρουν και αυτοί που τον πολεμούν!
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!

Ανώνυμος είπε...

Ωραία η φωτογραφία στην αρχή του άρθρου. Να τη βάλετε πάνω-πάνω, στην αρχή του blog για να φαίνεται.

Unknown είπε...

Για τον 2 Ιανουαρίου 2014 - 11:42 μ.μ.

Η φωτογραφία απεικονίζει πίνακα (ελαιογραφία σε καμβά) του Α. Αθανασιάδη ο οποίος ήταν πορτρετίστας και ζωγράφιζε χωρίς τη βοήθεια μοντέλου με εξαίρεση δύο πίνακες: το πορτρέτο της μητέρας του και τον παρόντα για τον οποίο πόζαρε η Ίρις Λογοθετοπούλου, κόρη του Πρωθυπουργού επί κατοχής. Ο πίνακας αυτός τιτλοφορείται "ΕΛΛΑΔΑ" δημιουργήθηκε λίγο μετά την κατοχή, εξετέθη στο Εθνικό Ίδρυμα και δημοσιεύθηκε σε πολλά έντυπα μέσα γενόμενος και αφίσα πατριωτικού κινήματος κλπ. Ο πίνακας αυτός κοσμεί το γραφείο μου με τον δημιουργό του συγγενή μου.

Σας ευχαριστώ.

Αριστοτέλης Ηρ. Καλέντζης
τ.6977764737