Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Κορυφαίος Βρετανός φωτογράφος μίλησε για «ακραίο Ιουδαϊσμό» και για «Εβραίους ζηλωτές» που κυριαρχούν στον χώρο του Χόλιγουντ.



Ο παγκοσμίως γνωστός κορυφαίος φωτογράφος μόδας Βρετανός John "Rankin" Waddell (Τζον Ράνκιν Γουάντελ) σε μια συνέντευξή του στην εφημερίδα ‘The Independent’, επικρίνοντας το ρόλο της ηθοποιού Scarlett Johansson ως εκπροσώπου της ισραηλινής εταιρείας αναψυκτικών ‘SodaStream’, είπε το λόγο για τον οποίο η ηθοποιός δεν θα μπορούσε να αφήσει τη συμφωνία, λόγω της ισχυρής επιρροής των Εβραίων στο Χόλιγουντ.

Ο Rankin, ο οποίος έχει συνεργαστεί με την Johansson σε αρκετές περιπτώσεις, είπε ότι έχει «πολύ αρνητική άποψη για την SodaStream» και αποφάνθηκε ότι η ηθοποιός δεν αποσύρθηκε από τη σύμβασή της ως εκπρόσωπός της «διότι, στην Αμερική οι Εβραίοι ζηλωτές είναι τόσο ισχυροί. Ειδικά στον κλάδο της ψυχαγωγίας, τι θα μπορούσαν να κάνουν στην καριέρα της».

Το «κύριο πράγμα σε όλα αυτά για μένα », είπε, είναι «αυτού του είδους ο ακραίος Ιουδαϊσμός».  Η «ακραία πεποίθηση» ότι η Παλαιστίνη είναι η πατρίδα των Εβραίων και ότι «αυτοί οι άνθρωποι είναι άχρηστοι για αυτούς» είναι «πολύ ισχυρή στην Αμερική», πρόσθεσε.

«Θα σε βάλουν στην μαύρη λίστα ... είναι χειρότερα από ό, τι ο μακαρθισμός. Είσαι υπέρ των Παλαιστινίων ; F ** king ξέχασέ το», είπε ο Rankin.

Η Johansson πρόσφατα αποφάσισε να συνεχίσει τη σύμβασή της με την ισραηλινή εταιρία και να διακόψει τις σχέσεις με τον Oxfam International, της οποίας ήταν πρέσβειρα για 8 χρόνια. Ο φιλανθρωπικός οργανισμός Oxfam International, του οποίου η Scarlett Johansson ήταν μέλος, έχει κατηγορήσει την εταιρεία από το Ισραήλ που φτιάχνει το Soda Stream, για το γεγονός ότι έχει τις εγκαταστάσεις της στη στην παράνομα κατεχόμενη Δυτική Όχθη..

Σε δήλωση του εκπροσώπου της ηθοποιού αναφέρεται ότι η 29χρονη σταρ έχει "θεμελιώδεις διαφορές απόψεων" με τον Oxfam International, γιατί ο ανθρωπιστικός οργανισμός αντιτίθεται σε κάθε εμπορική συναλλαγή με τους καταυλισμούς των Ισραηλινών, υποστηρίζοντας ότι είναι παράνομοι και καταπατούν τα δικαιώματα των Παλαιστινίων.

Ο "Rankin" Waddell θεωρείται ένας από τους κορυφαίους φωτογράφους στο Ηνωμένο Βασίλειο και έχει συνεργαστεί με διάσημους ηθοποιούς, μουσικούς και μεγάλες επιχειρήσεις.

* Η μητέρα της 29χρονης Scarlett Johansson είναι Εβραία από το Μπρονξ της Ν. Υόρκης, ενώ και η ίδια χαρακτηρίζει τον εαυτό της Ιουδαία.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγές: εδώ και εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: