Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα, 17 Μαρτίου 2014

Βαριές κυρώσεις θέλει να επιβάλει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις αφρικανικές χώρες που δεν υιοθετούν την ομοφυλοφιλική ατζένταΤην Πέμπτη, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε να συστήσει βαριές οικονομικές κυρώσεις, άρνηση ταξιδιωτικών θεωρήσεων, απόσυρση ξένης βοήθειας, καθώς και να αναγκάσει την απομόνωση από τη διεθνή κοινότητα των αφρικανικών χωρών που αρνούνται να υιοθετήσουν την ομοφυλοφιλική ατζέντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αν νομίζατε ότι θα μπορούσε να θεωρηθεί «ρατσιστικό» για λευκούς Ευρωπαίους να ανακατεύονται στις υποθέσεις των αφρικανικών κρατών, μην ανησυχείτε. Οι αριστεροί Ευρωπαίοι που είναι πίσω από τις κυρώσεις κατηγορούν τους λευκούς Αμερικάνους Ευαγγελικούς για τους νόμους κατά της ομοφυλοφιλίας στη Νιγηρία…

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η Γαλλίδα σοσιαλίστρια Marie - Christine Vergiat και η Ολλανδή Ευρωβουλευτής των Φιλελευθέρων Marietje Schaake από κοινού κατηγόρησαν για τους νόμους που υπερασπίζονται την οικογένεια στη Νιγηρία και την Ουγκάντα τους "ευαγγελικούς από τις Ηνωμένες Πολιτείες".

Το να κατηγορούνται οι λευκοί Αμερικανοί για την στάση της Νιγηρίας κατά της ομοφυλοφιλίας είναι παράλογο, δεδομένου ότι πρόσφατες δημοσκοπήσεις έδειξαν ότι πάνω από το 90 % των Νιγηριανών είναι αντίθετοι στον ομοφυλοφιλικό «γάμο», ενώ αντίθετα, την ίδια ώρα στην Αμερική η υποστήριξη συνεχίζει να αυξάνεται….

Το 2013, σε εθνική δημοσκόπηση, το 92 τοις εκατό των Νιγηριανών που ρωτήθηκαν απέρριψε τον "γάμο" μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου. Οι Νιγηριανοί καθολικοί επίσκοποι αλλά και η μουσουλμανική κοινότητα στη Νιγηρία, υποστήριξαν δημόσια το νόμο ως αντανάκλαση των πολιτιστικών τους πεποιθήσεων και ως αναπόσπαστο μέρος της άμυνας της ηθικής υγείας της Νιγηρίας.

Το νομοσχέδιο , το οποίο ονομάζεται "Νόμος  Απαγόρευσης Γάμου Ιδίου Φύλου" (“Same-sex Marriage Prohibition Act”) υπογράφηκε από τον Πρόεδρο Goodluck Jonathan, τον Ιανουάριο και έγινε νόμος. Από τότε, η ΕΕ, μια μεγάλη σειρά από διεθνείς οργανισμούς και τα Ηνωμένα Έθνη έχουν προσπαθήσει να αναγκάσουν τη διεθνή κοινότητα να λάβει δραστικά μέτρα προκειμένου να επιβάλει την ομοφυλοφιλική ατζέντα στη Νιγηρία και σε άλλες αφρικανικές χώρες που έχουν αντισταθεί στην προσπάθεια να επιβληθεί ως «φυσιολογική» η ομοφυλοφιλική συμπεριφορά.

Ο νιγηριανός νόμος απαγορεύει «γάμο» ή αστικές ενώσεις μεταξύ ομοφυλοφίλων, την υιοθεσία από ομοφυλόφιλους και τη διάδοση της ομοφυλοφιλικής προπαγάνδας .

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Νιγηρίας Mohammed Adoke, τόνισε ότι εκτός ότι είναι ενάντια  σε κάτι που επιθυμούν οι Νιγηριανοί, η προώθηση και η «ομαλοποίηση» της ομοφυλοφιλίας θα μπορούσε να ρίξει κάθε κυβέρνηση που θα έπαιζε με τη γνώμη της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

1 σχόλιο:

konion είπε...

Θὰ μᾶς κάτσουνε στὸ σβέρκο;
Δὲν λέω γιὰ τοὺς ὁμοφυλόφιλους, γιὰ τοὺς κανονικοὺς λέω, τοὺς ἑτεροφυλόφιλους, ποὺ ἔχουν συγκεκριμένη ἀτζέντα.

Δὲν καταλαβαίνουν ὅτι αὐτὲς οἱ θεωρίες ἐκπορεύονται ἀπὸ ἡγεμονικὰ κράτη, μὲ σκοπὸ τὴν διαιώνισι τῆς ἡγεμονίας των;