Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

ΓΑΛΛΙΑ: 9 μήνες στην φυλακή για μία φωτογραφία στο facebook; Ναι, γιατί δεν είναι αριστερή

Η ιστορία έχει ως εξής: Η Anne-Sophie Leclere, υποψήφια με το Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν στις τελευταίες δημοτικές εκλογές, δημοσίευσε τον Οκτώβριο του 2013, στη σελίδα της στο Facebook μια φωτογραφία της Υπουργού Δικαιοσύνης Christiane Taubira, δίπλα σε μια φωτογραφία με ένα πιθηκάκι, με λεζάντα που δείχνει να υποδεικνύει ότι το μαϊμουδάκι ήταν η Taubira 18 μηνών. (Η 62χρονη Taubira, προέρχεται από τον χώρο της αριστεράς και έχει καταγωγή από την Γαλλική Γουιάνα, χώρα της Ν. Αμερικής που αποτελεί τμήμα της Γαλλίας. Είναι το πρόσωπο που προώθησε το νόμο που δίνει δικαίωμα στα ζευγάρια των ομοφυλόφιλων να υιοθετούν παιδιά, μια κίνηση που οδήγησε σε πραγματική εξέγερση στη Γαλλία και κατέβασε στους δρόμους χιλιάδες Γάλλους, κυρίως νεαρούς).

Η Leclere κατέβασε μετά από λίγο την φωτογραφία, και απολογούμενη ισχυρίστηκε ότι δεν ήταν η ίδια η δημιουργός της φωτογραφίας, αλλά την βρήκε αλλού και την ανέβασε (όμοια με την περίπτωση της αθλήτριάς μας Βούλας Παπαχρήστου και το «αμαρτωλό» ανέκδοτο που την έριξε στο «πυρ το εξώτερον») και επέμεινε ότι δεν είναι ρατσίστρια, έχει φίλους μαύρους, τους οποίους, φυσικά και τους θεωρεί ανθρώπους (!) και ό,τι έγινε, έγινε στα πλαίσια του χιούμορ. Ο θόρυβος που ξέσπασε, οδήγησε την Marine Le Pen να την απομακρύνει από το κόμμα στις 3 Δεκεμβρίου 2013.

 
Η Anne-Sophie Leclere όμως καταδικάστηκε από δικαστήριο σε φυλάκιση εννέα μηνών, χρηματική ποινή 30.000 ευρώ και αποκλεισμό 5 ετών από οποιαδήποτε δημόσια θέση, ενώ επιβλήθηκε και πρόστιμο 50.000 ευρώ στην ίδια αλλά και στο Εθνικό Μέτωπο, επειδή ήταν υποψήφιά του!

Και εδώ αρχίζουν τα ωραία :

Η απόφαση εκδόθηκε από κατώτερο δικαστήριο του Cayenne, της πρωτεύουσας της Γουιάνας, της πατρίδας δηλαδή της Christiane Taubira.

Την δίκη ξεκίνησε το κόμμα Walwari, ένα σοσιαλιστικό κόμμα που συγκροτήθηκε το 1993 από την ίδια την Taubira στη Γουιάνα και ανήκει στον χώρο της «ριζοσπαστικής αριστεράς». Παρακάτω, βλέπετε τους δικηγόρους του Walwari. Στο βάθος δεξιά, ο Joel Foot, ο σημερινός γενικός γραμματέας του κόμματος.

Ήδη ο αντιπρόεδρος του Εθνικού Μετώπου Florian Philippot, χαρακτήρισε την ετυμηγορία του δικαστηρίου «παράνομη».

Λέει η ιστοσελίδα France-Guyane:

Το Εθνικό Μέτωπο και η Anne-Sophie Leclere δεν παρακολούθησαν την δίκη, ούτε εκπροσωπήθηκαν από κάποιον στη δίκη. Η συνεδρίαση της 8ης Ιουνίου ήταν μια ευκαιρία για τους έξι δικηγόρους του κόμματος της Γουιάνας να στιγματίσουν τις πολιτικές του Εθνικού Μετώπου, που αποτελούν, όπως επέμενε ο Joel Foot, «απειλή και κίνδυνο για την κοσμοπολίτικη κοινωνία». Μία ακτιβίστρια του κόμματος Walwari, η Lydie Hofong-Choy, είχε έρθει στο δικαστήριο για να καταγγείλει το «παραλήρημα μίσους» του Εθνικού Μετώπου και την «αποδοχή του ρατσισμού σε χαμηλό κόστος».

Μετά την ετυμηγορία, ο Foot Joel μίλησε για μια «ιστορική και σωτήρια απόφαση. Ένας σημαντικός θεσμός της Δημοκρατίας αναγνωρίζει ότι το Εθνικό Μέτωπο είναι καταδικαστέο από το νόμο, και ότι είναι ένα ρατσιστικό κόμμα. Ελπίζουμε ότι η απόφαση αυτή θα αποτελέσει ορόσημο», τόνισε.

Ο αντιπρόσωπος του Εθνικού Μετώπου στη Γουιάνα, René Van Nghia Tran, χαρακτήρισε την ετυμηγορία του δικαστηρίου «πολιτική και γελοία».

Σε δήλωσή του, το FN ανέφερε την πρόθεσή του να ασκήσει έφεση. «Αυτή εδώ είναι μια από τις πιο σημαντικές καταδίκες σε θέματα που σχετίζονται με την ελευθερία της έκφρασης τα τελευταία χρόνια», κατήγγειλε το FN. Το κόμμα χαρακτήρισε την δίκη «παγίδα» με το αιτιολογικό ότι «δεν ήταν εφικτό να βρεθεί δικηγόρος στο Cayenne ικανός να μας υπερασπιστεί» και επειδή το αίτημα εξαίρεσης του προέδρου του δικαστηρίου, γιατί ανήκε στην ένωση δικαστών, δεν έγινε δεκτό.

Με λίγα λόγια η  δίκη – παρωδία έλαβε χώρα στη μακρινή Γουιάνα, που είναι γνωστή ως φυτώριο εγκλήματος και διαφθοράς, απόντων των κατηγορουμένων και χωρίς παρουσία δικηγόρου, με προφανή στόχο την εκδίκηση κατά του Εθνικού Μετώπου και των Λευκών γενικότερα.

Για αυτές τις φωτογραφίες η Anne-Sopie Leclere, θα πρέπει να οδηγηθεί στην φυλακή για να εκτελέσει την ποινή των εννέα μηνών. Στη Γαλλία, η συντριπτική πλειοψηφία των ποινών αναστέλλεται καθώς οι φυλακές προορίζονται για τους εγκληματίες με μεγάλες ποινές και ο χώρος είναι περιορισμένος. Η ίδια η Taubira έχει πει ότι θέλει να αδειάσει τις φυλακές από εκείνους που τα εγκλήματά τους είναι ήσσονος σημασίας. Να συμπεράνουμε ότι θα αφήσει την Anne-Sophie ελεύθερη, όπως θα έκανε για κάποιον νεαρό κακοποιό από τη Γουιάνα ένοχο ληστείας ή διάρρηξης ή εμπρησμού;

Αλλά η ιστορία μας δεν τελειώνει εδώ.

Η παραπάνω γελοιογραφία με την ίδια "θιγμένη" υπουργό ως μαϊμού, δημοσιεύθηκε τον Οκτώβριο του 2013, από την αριστερή σατιρική και χυδαία αντιθρησκευτική εφημερίδα ‘Charlie Hebdo’, (που είχε ξεσηκώσει τους μουσουλμάνους επειδή δημοσίευσε τα «σατιρικά σκίτσα του Μωάμεθ» της δανέζικης εφημερίδας Jyllands-Posten). Μέχρι στιγμής (1,5 χρόνο μετά), το κόμμα Walwari δεν έχει καταθέσει μήνυση κατά του εκδότη Charb (δεξιά). Η αιτία είναι γνωστή. Όπως εξηγεί η λεζάντα: «Ναι, αλλά είμαι αριστερός».

Περί μαϊμούδων και χιούμορ έκανε λόγο ο ΚΟ στο άρθρο Το νεορατσιστικό μόρφωμα. Εκεί θα δείτε μία ιστορική αναδρομή στην σάτιρα με μαϊμούδες, όπου γνωστά πολιτικά πρόσωπα όλων των χώρων απεικονίζονται ως πίθηκοι, ουρακοτάγκοι και λοιποί εκπρόσωποι πρωτευόντων θηλαστικών, αλλά επειδή είναι λευκού δέρματος "δεν δικαιούνται να ομιλούν" και πως τελικά, η μαϊμουδοποίηση πολιτικών προσώπων αλλά και κοινωνικών ομάδων είναι «ευφάνταστη» και «πνευματώδης», αλλά πάντως o.k. όταν προέρχεται από τον χώρο της «αγίας» Αριστεράς, αλλά είναι «ρατσιστική» και «μισαλλόδοξη» όταν δεν προέρχεται από αυτήν.  

ΕΠΙΛΟΓΟΣ: Αλήθεια κανένα ελληνικό δικαστήριο θα καταδίκαζε τους υπεύθυνους μιας τέτοιου ύφους «σατιρικής» γελοιογραφίας όπως η παρακάτω; Αν όχι, μήπως η Γουιάνα θα ήταν μια κάποια λύση;  


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / (την είδηση είδα εδώ)

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μα καλα;;Την μυγα εχουν κ μυγιαζονται οι εγχρωμοι(sic);;
Κ που πηγε αυτο το "η σατιρα πανω απ'ολα" ;;

Δωδεκαθεϊστής είπε...

Οι καλοπληρωμένοι γορίλες της αριστερής ενημέρωσης και αισθητικής μπορούν να είναι όσο ρατσιστές θέλουν.! Εξάλλου, αυτοί το εφηύραν το παιχνίδι!