Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

ΙΣΡΑΗΛ: Ακροδεξιοί και χούλιγκανς επιτέθηκαν σε αντιπολεμική διαδήλωση αριστερών. Η αστυνομία δεν συνέλαβε κανέναν (βίντεο)


Ο ισραηλινός ράπερ Yoav Eliasi, μεταξύ των ακροδεξιών

Όπως αναφέρει η ισραηλινή ιστοσελίδα Failed Messiah : Δεκάδες Εβραίοι ακροδεξιοί τραμπούκοι και χούλιγκανς διέκοψαν μια αντιπολεμική διαδήλωση αριστερών στο κέντρο του Τελ Αβίβ το Σάββατο το βράδυ, χτυπώντας με ρόπαλα ορισμένους αριστερούς και απειλώντας άλλους, σύμφωνα με αναφορά της Ha’aretz.

Ένας αριστερός μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Ichilov αφού ξυλοκοπήθηκε από τους ακροδεξιούς τραμπούκους.

Η αστυνομία αναφέρει ότι δεν έγιναν συλλήψεις.

Αρκετές εκατοντάδες αριστεροί είχαν μαζευτεί για την αντιπολεμική διαδήλωση, η οποία ξεκίνησε στις 8μμ.

Περίπου 20 αστυνομικοί βρίσκονταν εκεί.

Απέναντι από την αντιπολεμική διαδήλωση, είχαν μαζευτεί αρκετές δεκάδες ακροδεξιοί.

Λίγο μετά τις 21:00 ακούστηκαν σειρήνες. Αστυνομικοί και διαδηλωτές άρχισαν να τρέχουν σε καταφύγια, ενώ ακολούθησαν οι ακροδεξιοί.

Αλλά αντί να τρέξουν προς το καταφύγιο, άρχισαν να απειλούν τους αριστερούς και επιτέθηκαν σε όσους μπορούσαν περισσότερους, χρησιμοποιώντας ρόπαλα για να τους κτυπήσουν καθώς η αστυνομία είχε αναζητήσει καταφύγιο στο κοντινό Θέατρο Habima.

Η αστυνομία δήλωσε στην Ha’aretz ότι δεν προέβη σε καμία σύλληψη, μια πρακτική που έχει γίνει συνηθισμένη στο Ισραήλ, δεν ανέφερε τραυματισμούς και δήλωσε ότι η κατάσταση ήταν «υπό έλεγχο».

Αυτόπτες μάρτυρες λένε ότι η αστυνομία δεν έκανε πολλά για να σταματήσει την βία, και δεν επιχείρησε να συλλάβει τους ακροδεξιούς.

Ο ισραηλινός ράπερ Yoav Eliasi, ο οποίος είναι γνωστός με το όνομα "The Shade", ήταν εκεί με τους ακροδεξιούς κακοποιούς και τους ευχαρίστησε σύμφωνα με πληροφορίες για τις βιαιότητες μόλις τελείωσαν οι ξυλοδαρμοί, κάνοντας ένα ειδικό νεύμα στους χούλιγκαν της ποδοσφαιρικής ομάδας Beitar Jerusalem FC* που ήταν μεταξύ των κακοποιών.

"Μαζί είμαστε μια πραγματική δύναμη εναντίον του εχθρού, που βρίσκεται στο εσωτερικό, της ριζοσπαστικής αριστεράς, και χάρη στα παιδιά, οι οποίοι ονομάζονται τα λιοντάρια, και χάρη στον IDF (στρατό), όλα αυτά είναι για σας!" έγραψε ο Eliasi.

* Oι οπαδοί της ποδοσφαιρικής ομάδας Beitar Jerusalem (Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ) θεωρoύνται ότι είναι οι "πιο επικίνδυνοι και ρατσιστές οπαδοί". Συνθήματα όπως «Θάνατος στους Άραβες» και «Θάνατος στους μουσουλμάνους» είναι κοινά κατά τη διάρκεια παιχνιδιών της Μπεϊτάρ. Διάβασε: Ρατσισμός στα γήπεδα του Ισραήλ;;;

Δείτε το βίντεο:

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

2 σχόλια:

konion είπε...

Οι ακροδεξιοίξέρουν καλά ποιός είναι ο εχθρός. Οι αριστεροί αμφιβάλλω.

Unknown είπε...

-Πάντως αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι τα πρόσωπα και οι σωματότυποι των Ισραηλινών ακροαριστερών είναι πανομοιότυποι με τα πρόσωπα και τους σωματότυπους των δικών μας ακροαριστερών.
-Αναρωτιέμαι μερικές φορές μήπως αποτελούν ξεχωριστή φυλή οι ακροαριστεροί γενικότερα... ;)