Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

ΤΑΙΤΗ: Διαδήλωση κατά τζαμιού και ύποπτου ιμάμη (video)



"Ισλαμοφοβικοί" διαδηλωτές στην Ταϊτή, διαμαρτύρονται για την άφιξη ενός ιμάμη που είναι άγνωστος στις επίσημες ισλαμικές αρχές στη Γαλλία, και έχει επίσης απαγορευτεί από τις ΗΠΑ ως τρομοκράτης.

Γράφει η σελίδα στο Facebook της ομάδας κατά του τζαμιού:

     Φίλες και φίλοι,

Συμμεριζόμαστε όλοι την ίδια ανησυχία σχετικά με την παρουσία του αυτοαποκαλούμενου Ιμάμη Hicham El Berkani στη χώρα μας. Η προσωπικότητά του, η έλλειψη διαφάνειας (η καταγωγή του, από πού χρηματοδοτείται), η περιφρόνησή του για τους νόμους μας, η επιμονή του για την επιστροφή του εδώ, ενώ ο ίδιος είναι απαγορευμένο πρόσωπο στις ΗΠΑ, μας οδηγεί να έχουμε σοβαρές αμφιβολίες γι’ αυτόν.
Προς το συμφέρον της διατήρησης της κοινωνικής μας ειρήνης, η συλλογικότητα “To Tatou Hiroa, Ta TatouAroraa” έχει οργανώσει μια ειρηνική πορεία για να δείξει στις αρχές ότι οι φόβοι μας είναι δικαιολογημένοι και ότι θέλουμε να έχουμε απαντήσεις στις ερωτήσεις μας:

Γιατί αυτός ο ιμάμης επιτρέπεται να κυκλοφορεί ελεύθερα στη χώρα μας, ενώ θεωρείται δυνητικά επικίνδυνος από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες;

Γιατί του επιτρέπεται να λειτουργεί ελεύθερα, ενώ είναι προφανώς εκτός νόμου (παράνομος);

Ζητάμε την οριστική εκδίωξη αυτού του ύποπτου "Ιμάμη".

Ας βαδίσουμε μαζί για να διατηρήσουμε την ταυτότητά μας, τον πολιτισμό μας, το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.

ΟΧΙ ΣΤΟΝ IMAMΗ, ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΙΣΛΑΜΙΣΜΟ, ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΞΤΡΕΜΙΣΜΟ.

Η πορεία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12 Ιουλίου 2014 13:00.

Στο βίντεο λένε οι διαδηλωτές: «Δεν θέλουμε κανένα τζαμί στην Ταϊτή. Δεν θέλουμε τζαμί. Δεν θέλουμε γυναίκες με ισλαμικά πέπλα στη χώρα μας. Είμαστε μια δημοκρατική χώρα. Είμαστε αυτοί που είμαστε, δεχόμαστε τον καθένα, εκτός από αυτό. Είναι ενάντια στον πολιτισμό μας. Μας αρέσει να βλέπουμε τους χορούς μας. Λέει ο καθολικός ιερέας π. Christophe : «Η Καθολική Εκκλησία καλεί σε σύνεση, αλλά περιμένει μια σαφή απάντηση από τις αρχές. Οι αρχές πρέπει να ερευνήσουν και πρέπει να μας καθησυχάσουν, μας λένε, "δεν πρέπει να φοβάστε ...", αλλά αυτό δεν συμβαίνει, διότι υπάρχουν ενδείξεις ότι αυτός ο άνθρωπος έχει σταλεί ... αλλά από ποιον; Κοντά στις 6000 υπογραφές έχουν συλλεχθεί για το ΟΧΙ μέχρι τώρα. 


 
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: