Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Ο Ομπάμα δαιμονοποιεί τους Χριστιανούς για να «ισοφαρίσει» τις ωμότητες του Ισλαμικού Κράτους



Του Raymond Ibrahim*           

Την ώρα που ο όλος ο κόσμος νιώθει σοκ και τρόμο από τις ολοένα και πιο άγριες πράξεις του Ισλαμικού Κράτους - με πιο πρόσφατη τη θυσία ενός Ιορδανού αιχμαλώτου – η απάντηση του αμερικάνου προέδρου Μπαράκ Ομπάμα υπήρξε ένας άκριτος σχετικισμός.

Μιλώντας στο καθιερωμένο Πρωινό Εθνικής Προσευχής (National Prayer Breakfast) στις 5 Φεβρουαρίου, ο Ομπάμα συμβούλευσε τους Αμερικανούς να κατέβουν από το «υψηλό άλογό» τους και να θυμηθούν ότι οι Χριστιανοί ήταν εξίσου ένοχοι για τέτοιες φρικαλεότητες:

«Εκτός αν έχουμε ανέβει στο υψηλό άλογό μας και πιστεύουμε ότι αυτό [αποκεφαλισμοί, σεξουαλική δουλεία, σταύρωση, ψήσιμο ανθρώπων] είναι μοναδικό σε κάποιο άλλο μέρος, να θυμάστε ότι κατά τη διάρκεια των Σταυροφοριών και της Ιεράς Εξέτασης, οι άνθρωποι διέπραξαν φοβερά δεινά στο όνομα του Χριστού».

Υπάρχουν τόσα πολλά να πούμε εδώ. Κατ’ αρχάς, το προφανές: η μεγάλη απόσταση μεταξύ, της βίας και του μίσους που «δικαιολογούνται στο όνομα του Χριστού» και της βίας και του μίσους που «δικαιολογούνται στο όνομα του Μωάμεθ» είναι ότι ο Χριστός ποτέ δεν τα δικαιολόγησε, ενώ ο Μωάμεθ το έκανε συνεχώς.

Αυτό δεν είναι απλώς κάτι θεωρητικό. Είναι ο λόγος που οι μουσουλμάνοι εξακολουθούν να διαπράττουν άγριες ωμότητες. Κάθε φρικτή πράξη που εκτελεί το Ισλαμικό Κράτος, αποκεφαλίζοντας, σταυρώνοντας, βιάζοντας, υποδουλώνοντας, καίγοντας στην φωτιά ανθρώπους - έχει προηγούμενο στις πράξεις του Μωάμεθ, τον πιο «τέλειο» και «ηθικό» άνθρωπο, κατά το Κοράνι 33:21 και 68: 4 (βλέπε «Το Ισλαμικό Κράτος και το Ισλάμ» για παραλληλισμό).

Μήπως ο Ομπάμα ξέρει κάτι για τον Χριστό, ο οποίος απέφευγε τη βία και είπε στους ανθρώπους να αγαπούν και να συγχωρούν τους εχθρούς τους, που εμείς δεν το ξέρουμε; Ίσως αυτός να είναι προσκολλημένος σε αυτό το μοναχικό στίχο που ακαδημαϊκοί, όπως ο Philip Jenkins συνήθως τονίζουν, ότι ο Χριστός-ο οποίος "μίλησε στα πλήθη με παραβολές και χωρίς παραβολή δεν μίλησε" είπε κάποτε, «δεν έρχομαι να φέρω ειρήνη, αλλά μάχαιρα». (Ματθ 10:34., 13:34).

Ο Ιησούς δεν διέταζε πογκρόμ βίας κατά των μη χριστιανών, αλλά μάλλον προέβλεπε ότι οι Χριστιανοί θα διώκονταν, ακόμα και τα μέλη της οικογένειάς τους (όπως, για παράδειγμα, όταν ένας μια οικογένεια μουσουλμάνων σφάζει το παιδί της επειδή «έγινε αποστάτης» και ασπάστηκε το χριστιανισμό, όπως συμβαίνει συχνά).

Αντίθετα, στην φετβά που δικαιολογεί την καύση του αιχμαλώτου από την Ιορδανία, το Ισλαμικό Κράτος αναφέρει το παράδειγμα του Μωάμεθ που έβγαζε στα μάτια μερικών με «καυτά σίδερα» (έκοψε επίσης τα χέρια και τα πόδια τους). Η φετβά αναφέρει επίσης τον Khalid bin Al-Walid-το ηρωικό «Ξίφος του Αλλάχ» - που έκαψε τους αποστάτες, συμπεριλαμβανομένου ενός ανθρώπου του οποίου στο κεφάλι έβαλε φωτιά για να μαγειρέψει το γεύμα του πάνω του.

Αλλά δεν είναι μόνο το Ισλαμικό Κράτος που καίει ανθρώπους. Πρόσφατα, ένας  «όχλος που κατηγορήθηκε ότι έκαψε ζωντανό ένα ζευγάρι χριστιανών σε ένα βιομηχανικό κλίβανο στο Πακιστάν φέρεται ότι τύλιξε μια έγκυο μητέρα με βαμβάκι έτσι ώστε να πιάσει φωτιά πιο εύκολα».

Όσο για τις ισλαμικές "αρχές", το Al Azhar, το παλαιότερο και πιο διάσημο πανεπιστήμιο ισλαμικό κόσμο που φιλοξένησε την ομιλία του Ομπάμα το 2009 για τη «νέα αρχή», εξακολουθεί να εκχωρεί βιβλία που δικαιολογούν κάθε βαρβαρότητα που εκτελεί το Ισλαμικό Κράτος, όπως το να καίγονται οι άνθρωποι ζωντανοί. Επιπλέον, το Al Azhar- που ως θρησκευτικό ίδρυμα που το απασχολεί το τι είναι και τι δεν είναι ισλαμικό - ζήτησε την αποκοπή των χεριών και των ποδιών των μελών του Ισλαμικού Κράτους, νομιμοποιώντας έτσι τέτοιες πράξεις, ότι συμφωνούν με τον ισλαμικό νόμο.

Από την άλλη πλευρά, γνωρίζει ο Ομπάμα κάποιο μυστικό έγγραφο στις αίθουσες του Βατικανού, που απαιτεί ακρωτηριασμούς, αποκεφαλισμούς ή θυσίες εχθρών του Χριστού για να υποστηρίξουμε το θρησκευτικό σχετικισμό του;

Όσον αφορά τις συκοφαντημένες Σταυροφορίες, ο Ομπάμα είναι φυσικό να υιθετεί την mainstream ακαδημαϊκή αφήγηση που απεικονίζει αναχρονιστικά τους σταυροφόρους ως άπληστους, λευκούς, χριστιανούς ιμπεριαλιστές οι οποίοι αποφάσισαν να κατακτήσουν τους φιλειρηνικούς μουσουλμάνους στη Μέση Ανατολή.
Και πάλι, η εξοικείωση με τις αληθινές πηγές και τις αιτίες πίσω από τις Σταυροφορίες δείχνουν ότι αυτή ήταν μια απάντηση στις ίδιες αυτές θηριωδίες που διαπράττονται από το Ισλαμικό Κράτος σήμερα. Εξετάστε τα λόγια του Πάπα Ουρβανού Β΄, μίλησε πριν από σχεδόν μια χιλιετία, (δες κι εδώ) και σημειώστε πόσο καλά τα τμήματα με έντονα γράμματα αντικατοπτρίζουν τέλεια την συμπεριφορά του Ισλαμικού Κράτους [η υπογράμμιση δική μου]:

«Από τα όρια της Ιερουσαλήμ και την πόλη της Κωνσταντινούπολης μια φρικτή ιστορία έρχεται στα αυτιά μας, που λέει ότι μια φυλή από το βασίλειο των Περσών [δηλαδή, οι μουσουλμάνοι Τούρκοι] ... εισέβαλε στα εδάφη των Χριστιανών εκεί και τους ξερίζωσαν με το σπαθί, τη λεηλασία και τη φωτιά, οδηγώντας ένα μέρος από αυτούς αιχμαλώτους στη χώρα τους [ως σκλάβους], και ένα μέρος τους το θανάτωσαν ύστερα από σκληρά βασανιστήρια. Κατέστρεψαν εντελώς τις εκκλησίες του Θεού ή τις οικειοποιήθηκαν για τις τελετουργίες της θρησκείας της .... Τι μπορώ να πω για τους αποτρόπαιους βιασμούς των γυναικών; Το να μιλάμε για αυτό είναι χειρότερο από το να μένουμε σιωπηλοί .... Σε ποιους, συνεπώς, πέφτει το βάρος να εκδικηθούν αυτές τις αδικίες και να ανακτήσουν αυτά τα εδάφη, αν όχι επάνω σας; Σε εσάς, στους οποίους πάνω από τα άλλα έθνη ο Θεός έχει θέσει αξιοσημείωτη δόξα στα χέρια, μεγάλο θάρρος, σωματική δραστηριότητα και τη δύναμη...»

Αν οι σταυροφόροι άφησαν τα δικά τους εδάφη και τις οικογένειές τους για να έρθουν να ενισχύσουν τους διωκόμενους χριστιανούς και να απελευθερώσουν την Ιερουσαλήμ, ιδού τώρα ο Ομπάμα να τους περιγράφει ως το ίδιο με τους «μαχητές» του Ισλαμικού Κράτους – κάτι το οποίο δεν αποτελεί έκπληξη δεδομένου ότι, επί Ομπάμα όχι μόνο δεν έχει γίνει τίποτα για τους διωκόμενους χριστιανούς, αλλά η δεινή θέση τους έχει επιδεινωθεί σημαντικά.

Το αληθινό μάθημα από τις Σταυροφορίες είναι ότι η ισλαμική βία ήταν συνεπής, μέχρι τους τελευταίους διωγμούς. Και ότι, σύμφωνα με τα πρωταρχικά ιστορικά κείμενα - και όχι σύγχρονες ανιστόρητες φαντασιώσεις – οι μουσουλμανικές διώξεις των χριστιανών ήταν αυτές που έδωσαν πράγματι ώθηση για τις Σταυροφορίες.

Όσο για την Ιερά Εξέταση, αυτή έλαβε χώρα στο πλαίσιο του αγώνα της (καθολικής) χριστιανοσύνης με το Ισλάμ. (Δεν είναι περίεργο το ότι το ευρωπαϊκό έθνος που συνδέθηκε περισσότερο με την Ιερά Εξέταση, η Ισπανία, ήταν, εκείνο επίσης, που είχε διοικηθεί για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και είχε αποικηθεί από μεγάλο πληθυσμό μουσουλμάνων;) Μετά την χριστιανική ανακατάληψη της Ισπανίας, οι μουσουλμάνοι, θεωρούντο αναξιόπιστοι και διατάχθηκαν είτε να ασπαστούν το Χριστιανισμό είτε να πάνε πίσω στην Αφρική απ’ όπου ήρθαν. Αμέτρητοι μουσουλμάνοι προσποιήθηκαν ότι αλλαξοπίστησαν, (οι λεγόμενοι Moriscos) ενώ υπογείως προσπαθούσαν να φέρουν την Ισπανία πίσω στο Ισλάμ. Για αυτό υπήρχαν τα ακραία μέτρα της Ιεράς Εξέτασης, τα οποία, σε κάθε περίπτωση, δεν βρίσκουν υποστήριξη στη διδασκαλία του Χριστού. (Kάτι ανάλογο με τους μουσουλμάνους έγινε και με Εβραίους που "αλλαξοπίστησαν", τους λεγόμενους Maranos).

Αντίθετα, μετά από μία από τις τζιχάντ του, ο Μωάμεθ βασάνισε έναν άνθρωπο μέχρι θανάτου με φωτιά, προκειμένου να αποκαλύψει τον κρυμμένο θησαυρό της φυλής του και "παντρεύτηκε την σύζυγο του ίδιου ανθρώπου αργότερα. Όπως ήταν αναμενόμενο, η γυναίκα, η Safiya, αργότερα ομολόγησε ότι "από όλους τους ανθρώπους, μισούσα τον προφήτη πιο πολύ γιατί σκότωσε το σύζυγό μου, τον αδελφό μου και τον πατέρα μου," πριν με "παντρευτεί".

Εν ολίγοις, ο ισχυρισμός του Ομπάμα ότι θα υπάρχουν πάντα άνθρωποι πρόθυμοι να «να καπηλευτούν την θρησκεία για τα δικά τους δολοφονικά άκρα» είναι προφανώς λανθασμένη, όταν εφαρμόζεται στο Ισλαμικό Κράτος και παρόμοιες οργανώσεις και άτομα.

Ο ίδιος ο Μωάμεθ ζητούσε τη δολοφονία των εχθρών του. Επέτρεπε στους Μουσουλμάνους να υποκρίνονται ότι είναι φίλοι προς τους εχθρούς του, προκειμένου να τους δολοφονήσει. Προέτρεπε τους οπαδούς του να κατακτήσουν και να λεηλατήσουν τους μη πιστούς, και τους υποσχόταν ένα σεξουαλικό παράδεισο αν «μαρτυρούσαν». Είχε σκλάβες του σεξ και ασκείτο στην παιδοφιλία με το «παιδί-νύφη» του, την Aisha.

Αυτός, ο προφήτης του Ισλάμ, έκανε ό, τι κάνει το Ισλαμικό Κράτος.

Αν οι Μουσουλμάνοι υποτίθεται ότι πρέπει να ακολουθούν το Σούνα, ή το παράδειγμα, του Μωάμεθ, και αν ο Μωάμεθ ασχολείτο και δικαιολογούσε κάθε βαρβαρότητα που διαπράττεται από το Ισλαμικό Κράτος και άλλους μουσουλμάνους, πώς μπορούμε να μιλάμε για "καπηλεία" της ισλαμικής θρησκείας;

Ο Ομπάμα αποτυγχάνει να συλλάβει αυτή την απλή λογική. Ή την συλλαμβάνει - αλλά ελπίζει ότι οι περισσότεροι Αμερικανοί δεν το κάνουν.

* Ο Raymond Ibrahim, αιγυπτιακής καταγωγής και γεννημένος στις ΗΠΑ, ειδικός σε θέματα Μέσης Ανατολή και Ισλάμ, είναι ο συγγραφέας του νέου βιβλίου «Σταυρωμένοι Ξανά: Εκθέτοντας το Νέο Πόλεμο του Ισλάμ Κατά των Χριστιανών» (Crucified Again: Exposing Islam's New War on Christians, 2013). Διάβασε άρθρα του στον ΚΟ εδώ και εδώ

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / πηγή

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ΑΙΤΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΜΠΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΚΕΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ .
Ο ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ ,ΘΕΟΣΟΦΙΑ, ΚΛΠ
ΤΙ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ; ΟΤΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΛΕΥΚΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ.
ΟΛΕΣ ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕΒΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΑΝΩΤΕΡΑ ΙΔΕΩΔΗ
Ο ΧΡΙΣΤΟΣ Ο ΜΩΑΜΕΘ ΚΛΠ ΕΙΝΑΙ «ΜΕΣΣΙΕΣ» ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΛΕΥΚΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ
ΕΧΟΥΝ ΦΤΙΑΞΕΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ ΠΑΝΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΗΛΥΤΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΦΡΟΚΡΕΜΑ . ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΓΙΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΔΙΑΒΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ .
ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΒΛΑΚΩΔΕΙΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΛΕΓΧΘΕΙ. ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΕΚΤΟΝΕΣ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΙΣ ΣΤΟΕΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ. ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ.
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΙΑ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΟΤΙ : ΤΕΚΤΩΝ =ΑΦΕΛΗΣ ΚΑΙ ΒΛΑΞ

Ανώνυμος είπε...

Συγγνωμη ΚΟ αλλα τα προλεχθεντα περι Σταυροφοριων ειναι τελειως ανιστορητα, εκτος αν δεν καταλαβα καλα ο,τι θελεις να προβαλλεις τις σταυροφοριες ως "ευγενικες" προσπαθειες εκ μερους των χριστιανων για την υπερασπιση των αυτοκρατορικων εδαφων τους απο τους μουσουλμαλους.

Καταρχας δεν γινεται να προβαλλεις το λογο του παπα ως επιχειρημα οτι οι σταυροφοριες ειχαν αγνα κινητρα... ο καθε ηγετης φυσικα προπαγανδιζει υπερ του κινηματος του. Πιο αντικειμενικο θα ηταν να μας παρεθετες την εκβαση της Α Σταυροφοριας οπως οι σφαγες αδιακριτως των κατοικων της Ιερουσαλημ,η εγκαθιδρυση λατινικων χαλιφατων στην περιοχη εκει,λεηλατηση πολυτιμων θησαυρων κλπ.
Ας δουμε την εκβαση επομενων Σταυροφοριων, η οποια ηταν η αλωση της Κων/πολεως... Και ναι, τα κινητρα των σταυροφοριων ηταν καθαρα ιμπεριαλιστικα εις βαρος της ανατολικξς αυτοκρατοριας και των μουσουλμανων,υπερ των λατινων παπων και αυτοκρατωρων...

Συγγνωμη για πιθανες μικρες αστοχιες μου,δεν ειμαι ιστορικος αλλα απο τα λιγα που ξερω μαλλον οι πηγες σου θελουν λιγο ακομα ψαξιμο.

Anyway, ωραιο αρθρο!!

Ανώνυμος είπε...

Λενε οι κανονες του blog: "Σχόλια που ΔΕΝ δημοσιεύονται: όσα είναι εντελώς άσχετα με το θέμα..."

Το πρωτο σχολιο γιατι υπαρχει ακομα;; :D

Ανώνυμος είπε...

Οι σταυροφορίες, με πρόσχημα τη βοήθεια των δυτικών στην ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία εναντίων των βαρβάρων της ανατολής,καταλήστευσαν,πλιατσικολόγησαν και ρήμαξαν την Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία (εσκεμένα υποβιβαζόμενη ως Βυζαντινή).Η Άλωση της Πόλης έγινε από τους Σταυροφόρους βάρβαρους,που και άρπαξαν και σκότωσαν και βίασαν καιβασάνισαν Ορθοδόξους που τους αντιστάθηκαν.Με τη χαρακτηρηστική βοήθειά τους προς την Ανατολή.Ήρθαν, βοήθησαν και φεύγοντας άφησαν ερείπια.