Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

ΠΟΛΩΝΙΑ: Ο Guardian καταγράφει την εμπειρία μιας νεαρής κοπέλας σε εθνικιστική οργάνωση (video)



Στο ρεπορτάζ με τον τίτλο "Pretty Radical", ο βρετανικός Guardian ακολουθεί (επί 5 μήνες!) την 19χρονη Πολωνέζα Πωλίνα (Paulina Świtalska), η οποία ανήκει στο «ακροδεξιό» Εθνικό Ριζοσπαστικό Στρατόπεδο (ΟΝΡ). Τα μέλη του ΟΝΡ φωνάζουν "Θεός! Τιμή! Πατρίδα!" Επιλέγεται ως υποψήφια στις δημοτικές εκλογές, έχοντας το ατού να είναι «μια όμορφη νεαρή γυναίκα, που μπορεί να βελτιώσει την εικόνα μιας οργάνωσης που πολλοί πιστεύουν ότι είναι γεμάτη από φαλακρούς χούλιγκαν με αγκυλωτούς σταυρούς στο μέτωπο..», αναφέρει το ρεπορτάζ. Τι είναι αυτό που την  έκανε να ενταχθεί στην εθνικιστική ομάδα, αναρωτιέται ο Guardian.


 
 
Βαρσοβία: Το κιτς ουράνιο τόξο προς τιμήν της "διαφορετικότητας" ξαφνικά.. άρπαξε φωτιά
Το Εθνικό Ριζοσπαστικό Στρατόπεδο (Obóz Narodowo-Radykalny, ONR) είναι ένα πολωνικό εθνικιστικό μη-πολιτικό κίνημα, που συχνά περιγράφεται ως «ακροδεξιό». Τα μέλη του θεωρούν το κίνημα ως ιδεολογικό απόγονο του πολιτικού κινήματος που υπήρχε πριν από το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, με το ίδιο όνομα.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Στο Χολλυγουντ το φτιαξανε αυτο το φιλμακι για το γιουτουμπ;
Σιγα μην αφηνανε οι Πολωνοι ενος εθνικιστικου κομματος, τους εβραιους τηξς φυλλαδας Guardian να "ακολουθουν" ενα μελος τους για 5 (κιολας) μηνες.

Μου θυμιζει τα Χολλυγουντιανα κλιπακια του γιουτουμπ της εβραϊκης ΜΕΜRΙ με τους ....αποκεφαλισμους αλλα και καποιον αλλο αμερικανοφωνο καρακγιοζη που "δραπετευσε" απ τα νυχια της ΧΑ


Πατρικιος