Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?

kolokotronis

kolokotronis

Κυριακή, 24 Μαΐου 2015

ΗΠΑ: Μαύρη κομμουνίστρια του ’60 βγήκε από τη ναφθαλίνη και ανακήρυξε την εισβολή των Αφρικανών στην Ευρώπη ως «το κίνημα του 21ου αιώνα»

Η Angela Davis, ριζοσπαστική κομμουνίστρια, πρώην πρόεδρος του Κομμουνιστικού Κόμματος των ΗΠΑ στην δεκαετία του ’60 και ομότιμη καθηγήτρια Φεμινιστικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Santa Cruz, δήλωσε ότι η εισβολή των Αφρικανών στην Ευρώπη είναι «το κίνημα του 21ου αιώνα».

Σύμφωνα με το ‘Refugee Resettlement Watch’, οι κατ΄επάγγελμα "αντιρατσιστές" της Αριστεράς εργάζονται σκληρά για να αφοπλίσουν τους Ευρωπαίους από κάθε προσπάθεια να χρησιμοποιούν το επιχείρημα της επιβίωσής τους, από τα κύματα των τριτοκοσμικών λαθρομεταναστών που κατακλύζουν την Ευρώπη.

Η Angela Davis και η Gina Dent ήθελαν να επισκεφθούν το σχολείο στην Ohlauer Strasse στο Βερολίνο που κατέλαβαν πρόσφυγες, αλλά οι αρχές τους αρνήθηκαν την πρόσβαση.

Από το βίντεο της εκδήλωσης:

Την επόμενη μέρα, στις 15 Μαΐου, η Davis και η Dent συναντήθηκαν ξανά με τους "πρόσφυγες" και τους "μετανάστες" στο Jockel Biergarten. Αυτή τη φορά για να τους ακούσουν και να συζητήσουν μαζί τους για το πώς θα οργανωθεί ο αγώνας για το «δικαίωμα όλων των ανθρώπων να κινούνται ελεύθερα και να έχουν μια αξιοπρεπή ζωή» στη Γερμανία.

«Εμείς, από τον Διεθνή Χώρο των Γυναικών, ήμασταν παρούσες σε δύο συνεδριάσεις και τονίσαμε τη σημασία των αγώνων των γυναικών μέσα στην κίνηση των ανθρώπων που ζητούν άσυλο».


ΦΩΤΟ: Η Davis με τον Έριχ Χόνεκερ, τον κομμουνιστή ηγέτη της Ανατολικής Γερμανίας. Η χήρα του Χόνεκερ, χαρακτήρισε "ηλίθιους" τους 136 ανθρώπους που σκοτώθηκαν προσπαθώντας να περάσουν στη Δυτική Γερμανία σκαρφαλώνοντας στο Τείχος "του Αίσχους" του Βερολίνου κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου.
Ας σημειωθεί ότι, η Davis έχει δείξει τεράστιο ενδιαφέρον για «τα δικαιώματα των φυλακισμένων» και για αυτό ίδρυσε την οργάνωση ‘Critical Resistance’, που προσπαθεί να καταργήσει τις λεγόμενες «φυλακές-βιομηχανικού συμπλέγματος» (PIC) στις ΗΠΑ. Ο Ρώσος αντιφρονών και κάτοχος βραβείου Νόμπελ Αλεξάντρ Σολζενίτσιν είπε, ότι παρόλο που η Ντέιβις εκδήλωνε την έντονη αντίθεσή της στο σωφρονιστικό σύστημα των ΗΠΑ, όταν μια ομάδα Τσέχων κρατουμένων επί κομμουνισμού, ζήτησαν την στήριξη της Davis, εκείνη αρνήθηκε να την προσφέρει.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πως ήτανε κι αυτή στα νιάτα τις και πως έγινε. Τι σου είναι τα γεράματα. Αλίμονο μας!

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
SkyWatcher είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.