Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα, 25 Μαΐου 2015

ΗΠΑ: Έγγραφα της DIA αποκαλύπτουν ότι η Δύση θέλει ένα "Σαλαφιστικό Πριγκιπάτο στην Ανατολική Συρία"


Robert Barsocchini (Washington’s Blog) / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Νέα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα της αμερικανικής Υπηρεσίας Αμυντικών Πληροφοριών (DIA) από το 2012:

Στη Συρία:

Οι Σαλαφιστές, η Μουσουλμανική Αδελφότητα, και η AQI είναι οι κύριες κινητήριες δυνάμεις της εξέγερσης στη Συρία.

Η AQI [Αλ Κάιντα στο Ιράκ, η οποία έγινε ISIS: "η ISIS, κάποτε ονομαζόταν AQI"] υποστήριξε την συριακή αντιπολίτευση από την αρχή, τόσο ιδεολογικά όσο και μέσω των μέσων μαζικής ενημέρωσης ...

... Οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης προσπαθούν να ελέγξουν τις ανατολικές περιοχές (Hasaka και Deir ez-Zor), δίπλα στις δυτικές ιρακινές επαρχίες (Μοσούλη και Ανμπάρ), εκτός από τα όμορα σύνορα με την Τουρκία. Οι Δυτικές χώρες, οι χώρες του Κόλπου και η Τουρκία στηρίζουν τις προσπάθειες αυτές.

Εάν η κατάσταση ξεδιαλύνει, υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας ενός δηλωμένου ή αδήλωτου Πριγκιπάτου Σαλαφιστών στην ανατολική Συρία (Hasaka και Deir ez-Zor), και αυτό είναι ακριβώς που οι υποστηρικτικές δυνάμεις στην αντιπολίτευση θέλουν, με σκοπό την απομόνωση του συριακού καθεστώτος...

Ορισμένες έννοιες:

Το σαλαφιστικό κίνημα (σύμφωνα με την Wikipedia):

Το σαλαφιστικό κίνημα, γνωστό και ως κίνημα Salafi, είναι ένα κίνημα των σουνιτών του Ισλάμ που παραπέμπει στο δόγμα που είναι γνωστό ως Σαλαφισμός.

Το σαλαφιστικό κίνημα περιγράφεται συχνά και ως Ουαχαμπισμός, αλλά οι σαλαφιστές θεωρούν τον όρο "Ουαχάμπι" υποτιμητικό. Σε άλλες περιπτώσεις, ο σαλαφισμός έχει περιγραφεί ως ένα υβρίδιο του Ουαχαμπισμού και άλλες κινήσεις, μετά την δεκαετία του 1960. Ο Σαλαφισμός έχει συνδεθεί με την κατά γράμμα, αυστηρή και πουριτανική ερμηνεία του Ισλάμ - και, ιδιαίτερα στη Δύση, με τους Σαλαφιστές τζιχαντιστές που ασπάζονται την επιθετική τζιχάντ εναντίον εκείνων που θεωρούν ότι είναι εχθροί του Ισλάμ, ως την νόμιμη έκφραση του Ισλάμ.

Τα τελευταία χρόνια, ο σαλαφισμός έχει συνδεθεί με την τζιχάντ των εξτρεμιστικών ομάδων που υποστηρίζουν τη δολοφονία αθώων αμάχων [αν και δεν μπορούν να χωρέσουν όλοι οι Σαλαφιστές σε αυτό το στερεότυπο].


Ένα πριγκιπάτο μπορεί να είναι είτε μια μοναρχική φεουδαρχία, είτε ένα κυρίαρχο κράτος, με κυβερνήτη ή βασιλιά ένα μονάρχη με τον τίτλο του πρίγκιπα ή ένα  μονάρχη με έναν άλλο τίτλο στο πλαίσιο της γενικής χρήση του όρου πρίγκιπας.

Έτσι, αυτό που τα έγγραφα λένε, ότι οι δυτικές δυνάμεις και οι συνεργάτες τους θέλουν, ένα "Σαλαφιστικό Πριγκιπάτο" στην Ανατολική Συρία, είναι ένα ισλαμικό μοναρχικό κράτος. Δεν πρέπει να μας εκπλήσσει το γεγονός ότι οι ΗΠΑ / Δυτικοί το θέλουν αυτό, δεδομένου ότι είναι σύμμαχοι με τόσες πολλές ισλαμικές δικτατορίες (δηλαδή τις χώρες του Κόλπου και την Τουρκία, όπως προαναφέρθηκε).


Ουαχαμπισμός (Σαουδική Αραβία)

Ο Ουαχαμπισμός είναι μια πιο αυστηρή, Σαουδαραβική μορφή του Σαλαφισμού, σύμφωνα με τον Mark Durie, ο οποίος δηλώνει ότι οι Σαουδαραβικοί ηγέτες «είναι ενεργοί και επιμελείς» στο να χρησιμοποιούν σημαντικούς οικονομικούς πόρους «στο να χρηματοδοτούν και να προωθούν τον Σαλαφισμό σε όλο τον κόσμο». Ο Ahmad Moussalli τείνει να συμφωνήσει με την άποψη ότι ο Ουαχαμπισμός είναι ένα υποσύνολο του Σαλαφισμού, λέγοντας ότι «κατά κανόνα, όλοι οι Ουαχαμπιστές είναι Σαλαφιστές, αλλά δεν είναι όλοι Σαλαφιστές Ουαχαμπιστές».

Διανομή κορανίων από σαλαφιστές στο Βερολίνο της Γερμανίας
Η Σαουδαραβική κυβέρνηση χρηματοδοτεί για την εξάπλωση του Σαλαφιστικού Ισλάμ σε όλο τον κόσμο. Οι εκτιμήσεις για τις Σαουδαραβικές δαπάνες για θρησκευτικούς σκοπούς στο εξωτερικό είναι "πάνω από 100 δισεκατομμύρια δολάρια", μεταξύ 2 δισεκατομμυρίων και 3 ανά έτος από το 1975 και «τουλάχιστον 87 δισεκατομμύρια δολάρια» μεταξύ των ετών 1987 - 2007.

«Βιβλία, υποτροφίες, τζαμιά» (για παράδειγμα, "πάνω από 1.500 τζαμιά χτίστηκαν από Σαουδαραβικούς δημόσιους πόρους κατά τη διάρκεια των τελευταίων 50 χρόνων») έχουν πληρωθεί. Επιβραβεύονται δημοσιογράφοι και ακαδημαϊκοί, οι οποίοι ακολούθησαν και δημιούργησαν σε όλη την Αίγυπτο πανεπιστημιουπόλεις δορυφόρους για το Al Azhar, το παλαιότερο και πιο σημαντικό ισλαμικό πανεπιστήμιο. Ο Yahya Birt μετράει «1.500 τζαμιά, 210 ισλαμικά κέντρα και δεκάδες μουσουλμανικές ακαδημίες και σχολεία».

Αυτή η οικονομική βοήθεια έχει κάνει πολλά για να συντρίψει λιγότερο αυστηρές ερμηνείες του Ισλάμ, σύμφωνα με παρατηρητές, όπως οι Dawood al-Shirian και Lee Kun Yew και προκάλεσε την Σαουδαραβική ερμηνεία (μερικές φορές ονομάζεται “petro-Islam” - «πετρελαιο-Ισλάμ») να γίνεται αντιληπτή ως η ορθή ερμηνεία - ή ο "χρυσός κανόνας" του Ισλάμ - στο μυαλό πολλών μουσουλμάνων».

Και ενώ οι δυτικές δυνάμεις και οι συνεργάτες τους μπορεί να θέλουν ένα Σαλαφιστικό Πριγκιπάτο της Ανατολικής Συρίας, οι ίδιοι, κυρίως στις ΗΠΑ, ανοικτά υποστηρίζουν το πιο ακραίο σαλαφιστικό, ιεραποστολικό κράτος στον κόσμο: την Σαουδική Αραβία.

Οι ΗΠΑ έχουν υποστηρίξει την Σαουδική Αραβία από τότε που το πετρέλαιο ανακαλύφθηκε εκεί γύρω στα 1930.

Οι ΗΠΑ είναι ο μεγαλύτερος διακινητής όπλων στον κόσμο. Η μεγαλύτερη πώληση όπλων από τον μεγαλύτερο διακινητή όπλων παγκοσμίως ήταν στην Σαουδική δικτατορία, η οποία εγκρίθηκε από τον Ομπάμα το 2010:

Ο Ομπάμα προσκυνάει τον Αμπντουλάχ της Σαουδικής Αραβίας
Όπως γράφει ο Guardian:

Ο Μπαράκ Ομπάμα επιτρέπει την πώληση ρεκόρ των αξίας 60 δις $ σαουδαραβικών όπλων

Η μεγαλύτερη συμφωνία πώλησης όπλων στην ιστορία των ΗΠΑ ...

Οι ΗΠΑ είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής όπλων στον κόσμο ...

Η Αμνηστία ανέφερε ότι, σε αντίθεση με την αμερικάνικη κυβέρνηση και την προπαγάνδα των μέσων ενημέρωσης, το καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας χειροτέρευσε κάτω από το τελευταίο δικτάτορα (ο οποίος πέθανε πρόσφατα), και γίνεται ακόμη χειρότερο τώρα υπό το νέο υποστηριζόμενο από τις ΗΠΑ δικτάτορα Abdulaziz, με τη Σαουδική Αραβία να διαπράττει δεκάδες αποκεφαλισμούς / σταυρώσεις, αναλαμβάνοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στις επίσημες κρατικές εκτελέσεις σε όλο τον κόσμο.

Έγγραφα των ΗΠΑ από το 2009 που διέρρευσαν από τα Wikileaks αποκάλυψαν ότι η Χίλαρι Κλίντον δηλώνει ότι η Σαουδική Αραβία είναι παγκοσμίως η μεγαλύτερη πηγή χρηματοδότησης σουνιτικών τρομοκρατικών ομάδων.

Ο ίδιος ο Abdulaziz, η κορυφή της Σαουδαραβικής δικτατορίας, λέγεται από την Αλ Κάιντα, ότι είναι μία από τις πηγές χρηματοδότησής της και υποστήριξής της.

Σε αντίθεση με το Ιράν, το οποίο διαθέτει κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους και ψηφοφορία, η Σαουδική Αραβία είναι ένας ξεκάθαρος δεσποτισμός που ζει μέσω του τρόμου, όπως με το δημόσιο μαστίγωμα αθώων πολιτών.

Σε αντίθεση με το Ιράν, η Σαουδική Αραβία, όχι μόνο δεν αποκηρύττει τα πυρηνικά όπλα, αλλά Σαουδάραβες αξιωματούχοι υπόσχονται ότι ποτέ δεν θα αποκηρύξουν τα πυρηνικά όπλα ή και ακόμη θα κάνουν κάποια διαπραγμάτευση για τα πυρηνικά όπλα, κάτι το οποίο το Ιράν έχει συμφωνήσει να κάνει πολλές φορές, με τις ΗΠΑ να ακυρώνουν πάντα τις διαπραγματεύσεις, όπως ο Ομπάμα έχει κάνει στο παρελθόν, και το έκανε ξανά αυτή την εβδομάδα: «Οι ΗΠΑ σκοτώνουν την Συνδιάσκεψη για μια Ελεύθερη από Πυρηνικά Μέση Ανατολή».

Πράγματι, η Σαουδική Αραβία μόλις ανακοίνωσε τις προθέσεις της να γίνει πυρηνική δύναμη, μια προοπτική που είναι από καιρό γνωστή σε όλους.

Τίποτα από αυτά δεν εμποδίζει τις ΗΠΑ να κάνουν την μεγαλύτερη ποτέ πώληση θανατηφόρων όπλων στη δικτατορία ή να της πουλήσουν σχεδόν ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων αξίας απαγορευμένες βόμβες διασποράς το 2013, οι οποίες, όπως η HRW αναφέρει, χρησιμοποιούνται σήμερα στον συντονισμένο / υποβοηθούμενο από τις ΗΠΑ, επιθετικό πόλεμο της Σαουδικής Αραβία κατά της Υεμένης, από την οποία οι ΗΠΑ αρνούνται να διασώσουν τους υπηκόους τους, σε αντίθεση με άλλες οκτώ χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, της Κίνας, και της Ινδίας, οι οποίες έχουν πραγματοποιηθεί αποστολές διάσωσης.

Για να είμαστε δίκαιοι, οι ΗΠΑ έχουν πραγματοποιηθεί αποστολές διάσωσης στην Υεμένη ... για Σαουδάραβες βομβιστές.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

2 σχόλια:

ikonsgr είπε...

Αυτό που πρέπει ΟΛΟΙ να συνειδητοποιήσουμε και να αποδεχθούμε, είναι το γεγονός ότι η "ρίζα του κακού" , αυτοί που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ προωθούν, χρηματοδοτούν και εξοπλίζουν, το ακραία φανατικό, μισαλλόδοξο, μισάνθρωπο και (ούτως ή άλλως) αντίχριστο ισλάμ της Σ.αραβίας, δεν είναι άλλοί από την συμμορία των "περιούσιων" τοκογλύφων-εμπόρων του χρήματος , τους ΔΗΛΩΜΕΝΟΥΣ ΣΑΤΑΝΙΣΤΕΣ (μιας και ΟΛΟΙ τους "τυχαία" ασπάζονται τον σύγχρονο ιδουαϊσμό δηλαδή καμπαλά+ταλμουδ την αρχαία εωσφορική ιουδαϊκή θρησκεία, η οποία βέβαια δεν έχει ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με την ορθοδοξία και την παλαιά διαθήκη των προφητών του ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ ΕΞ'ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΣ ΕΝΣΑΡΚΩΜΕΝΟΥ ΑΛΗΘΙΝΟΥ ΘΕΟΥ, Ιησού Χριστού, όπως ανοήτως και βλακωδώς ισχυρίζονται οι διάφοροι "ελληνιστές του 12Θεου"...), και ΜΙΣΟΥΝΤΕΣ ΘΑΝΑΣΙΜΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, ΕΞΟΥ ΚΑΙ Η ΛΥΣΣΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ( ΚΑΙ 99% ΛΕΥΚΟΥΣ) ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΓΗΣ!!!!

Ανώνυμος είπε...

Και για όσους δεν γνωρίζουν η σαουδαραβία ΈΧΕΙ πυρηνικά!
Δεν τα έχει παράγει μοναχή της, αλλά αυτή χρηματοδότησε την παραγωγή και την επιστημονική έρευνα του Πακιστάν ώστε να φτιαχτεί τότε η πρώτη ισλαμιστική πυρηνική τεχνολογία.
Με αντάλαγμα κάμποσες κεφαλές που εικάζεται ότι φυλάσονται είτε στο Πακιστάν είτε είναι ήδη στην Σ.Α.
Για αυτό τον λόγο πέρισυ αγόρασε κινέζικα βαλλιστικά συστήματα που άνετα φτάνουν στην Ευρώπη. Τα συστήματα αυτά είναι πεταμένα λεφτά εάν δεν έχεις βόμβα να βάλεις πάνω. Οι σαουδάραβες έχουν, οι αμερικάνοι φυσικά το ξέρουν αλλά τι τους νοιάζει;
Πάω στοίχημα ότι ο οπλισμός που αγοράζουν σαν τρελοί θα κατευθυνθεί πάνω μας ή και στους γείτονες δίπλα (τουρκία).
Δεν θα σταματήσουν απλά καταλαμβάνοντας την Συρία.
Γιατί την δουλειά των σαουδαράβων και της αμερικής κάνουν οι ίσιδες.