Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη, 6 Μαΐου 2015

ΗΠΑ: Να κατέβει η αμερικάνικη σημαία από το πανεπιστήμιο ζήτησαν (αλλοδαποί) φοιτητές, γιατί «συμβάλει στον ρατσισμό» και «εκφοβίζει τους παράνομους αλλοδαπούς»!

Μια ομάδα καθηγητών πανεπιστημίου υπέγραψε μια επιστολή όπου δείχνουν την «αλληλεγγύη» τους στους αλλοδαπούς φοιτητές που ζήτησαν να απαγορευτεί η αμερικανική σημαία στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Irvine - επειδή συμβάλλει στο «ρατσισμό».

«Ο αμερικάνικος εθνικισμός συχνά συμβάλλει στον ρατσισμό και την ξενοφοβία, και ότι τα σύνεργα του εθνικισμού (!) στην πραγματικότητα συχνά χρησιμοποιούνται για να εκφοβίσουν», λέει η επιστολή που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα Campus Reform.

Εκατοντάδες έχουν υπογράψει την επιστολή, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων καθηγητών του Πανεπιστημίου Irvine. 
Στις 3 Μαρτίου ο Σύλλογος Φοιτητών του πανεπιστημίου ψήφισε με ψήφους 6-4-2 για την απομάκρυνση της σημαίας από την πανεπιστημιούπολη για χάρη της «πολιτιστικής συμμετοχικότητας» και με την δικαιολογία ότι "η αμερικανική σημαία έχει υψωθεί σε περιπτώσεις αποικιοκρατίας και ιμπεριαλισμού."

Ένας φοιτητής είπε ότι ο Σύλλογος Φοιτητών φοβόταν ότι η σημαία θα μπορούσε να «βλάψει τα συναισθήματα των παράνομων αλλοδαπών».


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

2 σχόλια:

ΚΗΡΟΠΟΙΟΣ είπε...

Αν κάποιος κάψει σώβρακο με στάμπα την αμερικάνικη σημαία θα θεωρηθεί προσβολή ή σεξουαλική παρενόχληση

Ανώνυμος είπε...

Εδω στην Ελλαδα εχουμε πολλα περιστατικα οπου αλλοδαποι μαθητες η εξωσχολικοι εχουν κατεβασει την ελληνικη σημαια και ειτε την εχουν καψει ειτε την εχουν κουρελιασει.