Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

ΠΟΛΩΝΙΑ: Ένας νεαρός ιερέας δονεί τις καρδιές των εθνικιστών (video)

Στις 11 Νοεμβρίου, ο πρόσφατα χειροτονημένος πατέρας Jacek Międlar από το Ρζέσζοβ απευθύνθηκε σε ένα πλήθος 70.000-100.000 Πολωνών πατριωτών - εθνικιστών την Ημέρα της Ανεξαρτησίας στη Βαρσοβία. Η ομιλία του άγγιξε τα πλήθη, (που κατά κύριο λόγο, αποτελούνταν από άτομα νεαρής ηλικίας) αλλά εξόργισε κάποιους αντίθετους που έσπευσαν να χαρακτηρίσουν την θεολογική του στήριξη στον πολωνικό εθνικισμό ως «ψευδο-Χριστιανισμό».

Οι αντιδρώντες "σοκαρίστηκαν" που δεν είδαν τίποτα το «πράο» στον ξανθό νεαρό άνδρα, ο οποίος ντυμένος με μαύρα ιερατικά ρούχα και φούτερ με κουκούλα, φώναζε με πάθος στη λαοθάλασσα με τις πολωνικές σημαίες, «Δόξα στον Ιησού Χριστό και το Άγιο Ευαγγέλιό Του! Τώρα, ο καθένας, δυνατά ας πει: Δόξα στον Ιησού Χριστό»!

«Στους αιώνες των αιώνων αμήν!» φώναξε ο κόσμος.

"Αγαπητοί," είπε ο νεαρός πάτερ Międlar, «οι εχθροί της πατρίδας και οι εχθροί της Εκκλησίας είναι έξω φρενών σήμερα, επειδή βλέπουν ένα τεράστιο στρατό πατριωτών, έναν στρατό εθνικιστών και έναν στρατό υποστηρικτών οι οποίοι έχουν «τον Θεό, την Τιμή και την Πατρίδα» στις καρδιές τους και είναι έτοιμοι να δώσουν τη ζωή τους για αυτά. Αλλά είμαι περισσότερο από σίγουρος ότι η αριστερή προπαγάνδα κάνει ό,τι δυνατόν για να μας καταστρέψει, να καταστρέψει την Εκκλησία, για να καταστρέψει το πολωνικό έθνος. Δεν μπορούμε να τους αφήσουμε να το κάνουν. Είμαστε η μαχητική Εκκλησία. Είμαστε οι πολεμιστές της Μεγάλης Πολωνίας. Δεν γνωρίζουν καν ότι όσο περισσότερο μας επιτίθενται, τόσο περισσότερο μεγαλώνει την υπερηφάνεια μας!"

«Υπερηφάνεια!» φώναξε το πλήθος. "Εθνική υπερηφάνεια! Υπερηφάνεια! Υπερηφάνεια! Εθνική υπερηφάνεια! Υπερηφάνεια! Υπερηφάνεια! Εθνική υπερηφάνεια!"

Στην ομιλία του, ο πατέρας Międlar δήλωσε ότι οι ανησυχίες των έντονα εθνικιστών, ευλαβικά Καθολικών Πολωνών αγνοούνται, και ότι υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να τους κλείσουν το στόμα. Επικαλούμενος τον Πάπα Φραγκίσκο, ο νεαρός ιερέας ενθάρρυνε τους ακροατές του να πάνε παντού για να "κηρύξουν την αλήθεια και τον Χριστό". "Να είστε έτοιμοι να σας φτύσουν", προειδοποίησε. "Να είστε έτοιμοι να σας διώξουν. Αλλά η δύναμή μας, το θάρρος μας, είναι στον έναν Κύριο και Σωτήρα, τον Ιησού Χριστού!"

Αφού χαρακτήρισε τους ακροατές ως ένα στρατό τόσο της Καθολικής Εκκλησίας όσο και της Πολωνίας, ο νεαρός ιερέας παρομοίασε την αναγκαστική αποδοχή των μουσουλμάνων μεταναστών με την σοβιετική κατοχή:

«Αγαπητοί, εμείς δεν φοβόμαστε τους ειρηνικούς μουσουλμάνους, αλλά αυτοί είναι μειοψηφία. Φοβόμαστε τον φονταμενταλισμό. Δεν θέλουμε βία, δεν θέλουμε επιθετικότητα στο όνομα του Αλλάχ .... Πρέπει να αντιταχθούμε σε αυτό. Δεν θέλουμε το μίσος που βρίσκεται στο Κοράνι, αλλά θέλουμε την αγάπη και την αλήθεια του Ευαγγελίου. Θέλουμε να αγωνιστούμε με το σπαθί της αγάπης και της αλήθειας, στο οποίο αναφέρεται ο Απόστολος Παύλος στο έκτο κεφάλαιο της επιστολής προς Εφεσίους. Το Ευαγγέλιο, και όχι το Κοράνι!»Φώναξε.

Συνηθισμένη σκηνή από γήπεδο στην Πολωνία... 
"Η Αριστερή και η ισλαμική επιθετικότητα πάντα έχει στόχο κάθε τι χριστιανικό και εθνικό και μας φοβίζει πολύ... Αλλά φοβόμαστε επίσης ότι ο φόβος μας θα μετατραπεί σε μίσος. Και εμείς, ως Χριστιανοί, δεν μπορούμε να αφήσουμε να συμβεί αυτό. Γι’ αυτό, εμείς οι χριστιανοί, θέλουμε διάλογο. Αλλά κανείς δεν θέλει να μιλήσει σε εμάς, αν και είμαστε το μέλλον της Πολωνίας και έχουμε επίγνωση της χριστιανικής κληρονομιά ςτης πατρίδας μας και είμαστε έτοιμοι για αυτήν να δώσουμε και την τελευταία σταγόνα από το αίμα μας. Αντί αυτού, μας λένε φασίστες, ρατσιστές, ξενόφοβους, και άπιστα σκυλιά. Εμείς ποτέ δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να υποκύψουμε στο μίσος. Δεν θέλουμε να αγωνιστούμε με το σφυρί του μίσους που η αριστερά θέλει να ωθήσει στα χέρια μας .... Θέλουμε να αγωνιστούμε με το σπαθί της αλήθειας. Με το σπαθί της αγάπης! Με τον λόγο του Ευαγγελίου! Με το σπαθί που είναι ο Ιησούς Χριστός, ο ζωντανός Κύριος και Σωτήρας μας".

Η στάση του πατέρα Międlar πάντως, δεν υιοθετήθηκε από τον μητροπολίτη του Βρότσλαβ, αρχιεπίσκοπο Józef Kupny, ο οποίος έκανε γνωστή στο τουίτερ την υποστήριξή του στους μουσουλμάνους «πρόσφυγες»: «Δεν πρέπει να κλείσουμε τις πόρτες στους αδελφούς και τις αδελφές μας, μόνο και μόνο επειδή πιστεύουν διαφορετικά από ό, τι εμείς».


Δες το βίντεο:

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

3 σχόλια:

Orthodox True είπε...


Ψυχολόγοι καταγγέλουν ότι, "αγωνιστές" ηγέτες πού χρησιμοποιούν τέτοιες "αγωνιστικές" φράσεις, αποσκοπούν ακριβώς όχι στο να ενημερώσουν και να ξεσηκώσουν τον κόσμο, αλλά για να υπνωτιζουν τη μάζα, γιά να αισθάνεται πληρότητα ψυχικά και συναισθηματικά στα φλέγοντα θέματα. Αυτός ο υπνωτισμός προέρχεται επειδή ο κόσμος αισθάνεται την ικανοποίηση ότι υπάρχουν άγωνιστές που αναλαμβάνουν τα ηνία του αγώνα και ο κόσμος επαναπαύεται. Αυτή η τακτική της νέας τάξης πραγμάτων των "γενναίων" προσωπικοτήτων, έχει πολύ μεγάλη δύναμη
σε βαθμό που αποπροσανατολίζουν
εύκολα τις ψυχές και τις βγάζουν σε επικίνδυνα
μονοπάτια.
Ο Εξαποδώς γνωρίζει σίγουρα άριστα,
τη δύναμη των ωραίων φράσεων.

Γιά να δούμε εάν ο τύπος, θα φανεί γνήσιος στο μέλλον.

ΠΑΟΚ Χαμένες Πατρίδες είπε...

Οταν αρχιζει να μπλεκεται πολιτικη με θρησκεια, τοτε χαιρεται ο διαβολος..

Ανώνυμος είπε...

Θα συμφωνήσω με τον μητροπολίτη. Οι πρόσφυγες είναι δεκτοί γιατί είμαστε πάνω από όλα χριστιανοί. Όταν δεν δείχνεις έμπρακτα την αγάπη σου προς όλους τότε διαστρεβλώνεις το μήνυμα του Ευαγγελίου.