Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Έρευνα: Το 92 τοις εκατό των βίαιων ακροαριστερών μένει με την μαμά

Βερολίνο - Μια νέα μελέτη από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για την Προστασία του Συντάγματος περιγράφει τον μέσο ακροαριστερό βίαιo δράστη: Είναι άντρας, 21 έως 24 ετών, και χωρίς απολυτήριο λυκείου (Mittlere Reife), συνήθως χωρίς δουλειά.

Η μελέτη αυτή σίγουρα δεν βελτιώνει τη φήμη της ριζοσπαστικής αριστεράς στη Γερμανία. Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για την Προστασία του Συντάγματος παρουσίασε σε μια νέα μελέτη, τον μέσο ακραίο αριστερό δράστη στο Βερολίνο. Ιδού μερικά εκπληκτικά γεγονότα: το 92 τοις εκατό των αριστερών εξακολουθούν να ζουν με την μαμά. Αλλά έχει και άλλα.

«Τα περισσότερα βίαια εγκλήματα με πολιτικά κίνητρα προέρχονται από την αριστερά», δήλωσε ο 52χρονος Γερουσιαστής Εσωτερικών του Βερολίνου, Frank Henkel (CDU).

Από το 2009 έως το 2013, υπήρξαν συνολικά 1.523 βίαιες πράξεις από ακραίους αριστερούς, πάνω από δύο φορές από όσες είχαν καταγραφεί το διάστημα 2003-2008.

Περαιτέρω λεπτομέρειες της μελέτης:

Από τους 873 ύποπτους που έχουν αναγνωριστεί, το 84% είναι άνδρες και το 16% είναι γυναίκες.

Το 73% είναι μεταξύ 18 και 29 ετών

Οι εννέα στους δέκα ακροαριστερούς είναι χωρίς σχέση.

Το 34% έχουν πτυχίο ισοδύναμο γυμνασίου, το 29% έχουν πτυχίο Abitur (λυκείου). Ένας στους τρεις είναι άνεργος. Το 50% προέρχεται από το Friedrichshain-Kreuzberg ή το Neukölln.

Το 95% των βίαιων περιστατικών, είναι παραβίαση της ειρήνης, επίθεση, εμπρησμός και αντίσταση κατά των αρχών.

Η βία της άκρας αριστεράς εναντίον αστυνομικών έχει επίσης τεκμηριωθεί: 902 βίαια εγκλήματα στρέφονταν κατά προσώπων, με τις τέσσερις από τις πέντε επιθέσεις να έχουν στόχο, κατά μέσο όρο την αστυνομία.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

1 σχόλιο:

polycmike είπε...

"Η μαμάκα" όμως που εκτρέφει την ακροαριστερά είναι η "δεξιά" ... να τα λέμε όλα!!!
Πάλι καλά που δεν τους έκαναν τοξικολογικές εξετάσεις, κατεστραμμένα μυαλά από την χρήση βαρέων ναρκωτικών ουσιών.