Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Η ουγγρική ταινία «Ο Γιος του Σαούλ» δεν καλωσορίστηκε στην Ουγγαρία



«Το Ολοκαύτωμα των Εβραίων όπως ποτέ δεν το είδαμε. Ακόμα και ο Σπίλμπεργκ θα ζήλευε την Ουγγρική ταινία του Λάζλο Νέμες» ΤΟ ΒΗΜΑ, Γιάννης Ζουμπουλάκης
  
Διαβάζουμε στην Sydney Morning Herald :

Οι χώρες συνήθως γιορτάζουν όταν οι σκηνοθέτες τους προτείνονται για Όσκαρ. Όχι όμως στην Ουγγαρία, αφότου η ταινία «Ο Γιος του Σαούλ», σε σκηνοθεσία Laszlo Nemes, προτάθηκε για Όσκαρ.

Στην πραγματικότητα, μερικοί Ούγγροι απάντησαν με αντισημιτικές κατηγορίες στην είδηση ​​ότι μια καταξιωμένη ταινία που γυρίζεται κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος θα μπορούσε να κερδίσει το φετινό βραβείο καλύτερης ξένης ταινίας.

Ο «Γιος του Σαούλ» κέρδισε το Grand Prix στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών περασμένο καλοκαίρι και πήρε την Χρυσή Σφαίρα αυτό το μήνα για την αποπνικτική απεικόνισή ενός Ούγγρο- Εβραίου κρατούμενου στο Άουσβιτς που προσπαθεί να δώσει μια αξιοπρεπή ταφή στο σώμα ενός αγοριού που νομίζει για γιό του.

Ο Ούγγρος ηθοποιός Geza Rohrig, έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Σαούλ Auslander, μέλος της Sonderkommando, μιας ομάδας κρατουμένων των οποίων η δουλειά ήταν η καύση των νεκρών.

Ο αγώνας να παραμείνει άνθρωπος είναι το μόνο φως στην επιμονή ζοφερή δουλειά του στα κρεματόρια του στρατοπέδου θανάτου, όπου οι φυλακισμένοι, σύντομα πρόκειται να πεθάνουν και αυτοί, φτυαρίζουν τις στάχτες όσων έχουν ήδη περάσει από τους θαλάμους αερίων.

Αλλά κάποιοι Ούγγροι το αποκαλούν "Holokamu" (Ολοκαύτωμα - φάρσα). «Επιστημονική φαντασία!», έγραψε ένας αρνητής του Ολοκαυτώματος στο Facebook αντιδρώντας στην επιτυχία της ταινίας.

«Εβραϊκή προπαγάνδα!» και «Ταινία για Εβραίους, σχετικά με Εβραίους», ήταν οι πιο ‘ευγενικές’ δυσφημήσεις με τις οποίες γέμισαν τα social media.

«Τόσα πολλά αντισημιτικά σχόλια έχουν γίνει. Είναι ντροπή», δήλωσε ένα μέλος της εβραϊκής κοινότητας της Βουδαπέστης.

«Αναρωτιέμαι αν η Δύση γνωρίζει τι πιστεύουν εδώ οι άνθρωποι».

ΚΟ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

να δειτε που αυτη η ταινια
θα παρει το οσκαρ καλυτερης ξενογλωσσης ταινιας.........
οπως οσκαρ θα παρει και μια λεσβιακη ταινια και μια με gay........
αντι να σαρωσει τα οσκαρ το REVENANT με τον Ντικαπριο
θα τα μοιρασουνε με τετοιο τροπο
ωστε να ικανοποιηθουν ολοι οι ανωμαλοι........

ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ