Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

Βρήκε το θάρρος και τα είπε η Σαρλότ Ράμπλινγκ: «Το μποϊκοτάζ των Όσκαρ είναι ρατσιστικό απέναντι στους λευκούς»



«Ίσως οι μαύροι ηθοποιοί φέτος να μην άξιζαν να μπουν στην τελική λίστα», είπε η γνωστή ηθοποιός, που είναι φέτος υποψήφια για τον ρόλο της στο «45 years».

Κατά του κινήματος #OscarsSoWhite που κατακρίνει τη «μονοχρωμία» στις λίστες υποψηφίων για τα Όσκαρ τάχθηκε την Πέμπτη η κορυφαία ηθοποιός Σαρλότ Ράμπλινγκ, λέγοντας ότι το βρίσκει «ρατσιστικό απέναντι στους λευκούς».

Η Βρετανίδα σταρ, που είναι μια από τις φετινές υποψήφιες για το Βραβείο Α' Γυναικείου Ρόλου, είπε σε μια ραδιοφωνική της συνέντευξη σήμερα ότι το συγκεκριμένο κίνημα προσβάλλει τους λευκούς υποψήφιους που διεκδικούν φέτος το «χρυσό αγαλματάκι».

Η πρωταγωνίστρια του «45 years» πρόσθεσε ότι «αν και κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει με σιγουριά, ίσως οι μαύροι ηθοποιοί φέτος να μην άξιζαν να μπουν στην τελική λίστα».

Ερωτηθείσα αν πιστεύει ότι η Ακαδημία πρέπει να εφαρμόσει κάποιο σύστημα με ποσοστώσεις, ήταν κατηγορηματική πως κάτι τέτοιο δεν είναι απαραίτητο, αφού πλέον δεν υπάρχει ρατσισμός. «Γιατί να βάλουμε σε κατηγορίες τους ανθρώπους; Στις μέρες μας λίγο-πολύ είναι όλοι αποδεκτοί. Θα πρέπει δηλαδή να εκπροσωπούνται υποχρεωτικά όλες οι μειονότητες παντού;», τόνισε η Ράμπλινγκ.

Η Ράμπλινγκ είναι πρώτη ηθοποιός υψηλού προφίλ που τάχθηκε δημόσια εναντίον του κινήματος #OscarsSoWhite, το οποίο απολαμβάνει φέτος τη στήριξη πολλών μαύρων προσωπικοτήτων, όπως ο ηθοποιός Γουιλ Σμιθ, η σύζυγός το Τζέιντα Σμιθ και ο σκηνοθέτης Σπάικ Λι.

Βεβαίως, ως είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις, ο ηθοποιός σύντομα αναγκάζεται να κάνει «διευκρινιστικές» δηλώσεις, ή και (ακόμα καλύτερα) να ζητήσει «συγνώμην», για να μάθει άλλη φορά να προσέχει...

Η Ράμπλινγκ, λοιπόν, διευκρίνισε τον «αμφιλεγόμενο ισχυρισμό» και σε δήλωσή της στο CBS News, υποστήριξε την μεγάλη σημασία της "διαφορετικότητας" και είπε: «Λυπάμαι που τα σχόλιά μου μπορεί να παρερμηνεύθηκαν».

ΚΟ : Το ερώτημα που κανείς δεν τολμά να κάνει είναι : γιατί στο NBA να κυριαρχούν οι μαύροι μπασκετμπολίστες; Πόσο ρατσιστικό είναι αυτό; Δεν κάνω καθόλου πλάκα. Εφόσον οποιαδήποτε υπο-εκπροσώπηση μίας φυλής οπουδήποτε στην δημόσια σφαίρα είναι «ρατσισμός», δεν υπάρχει πιο καραμπινάτος "ρατσισμός" από τον χώρο του NBA. (Επίσημο ποσοστό αφροαμερικάνων: 78%).     

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι ίδιοι παραδέχονται την κατωτερότητά τους με αυτά τα κινήματα.

Ανώνυμος είπε...

Και βγήκε η κόρη της Κλίντον να την κατηγορήσει για τις δηλώσεις της....


http://www.dailymail.co.uk/news/article-3412759/Outrageous-ignorant-offensive-Chelsea-Clinton-slams-Charlotte-Rampling.html

Ανώνυμος είπε...


ΑΦΙΕΡΟΜΕΝΟ ΕΞΤΡΑ ΠΡΙΜΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΕΣ


https://www.youtube.com/watch?v=UfBLh2kdo_Q




Solo machos είπε...

Τι ξερουν οι Αμερικάνοι απο αληθινη ελευθερια; η μπαλατζα πότε θα γερνει αριστερά ποτε δεξιά, αλλά πάντα θα γερνει....δηλ το πολιτικο συστημα παντα θα μεροληπτει... αντι να περιλαμβανει κ ν αγκαλιαζει ολους τους ανθρωπους, όλεα τις κοινωνικες ομαδες.....κ ταξεις....... απο τον λευκό ρατσισμό στον μαυρο κ μετα δτον γκρι....αν γινονταν οι περισσοτεροι πληθυσμοι εντελως μυγαδες, δηλ ανθρωποι που να εχουν σχιστα ματια μαυρο δερμα, κ ευρωπα ι κο σωματότυπο.....τοτε τι ρατσισμο θα ηταν σε θεση να εφευρουν πολιτικοι, η αρχουσα ταξη, ο πολιτισμος ή η κοινωνια κ δε ξερω κ γω τις έτερος.... Μαλλον θα ευρισκαν τον χειροτερο ρατσισμο απο όλους.... τον ρατσισμο εναντιων ολων των ανθρωπων , ολου του ανθρωπινου γενους, η ελιτ κ η πλεμπα..... (μερικοι λενε οτι αυτο μαζι με τη μειωση τ πληθυσμου, ειν μεσα στα απώτερα σχεδια των παγκοσμιοποιητων, ενω αυτοι οι λιγοι εκλεκτοι κ κινουντες αθεατως τα νηματα θα εξαιρουνται φυσικα, θα ειναι οι λιγοι, ευγενεις κ καθαροι, προνομιουχοι κ καθοδηγητες των πληθών, φευ)!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Να κάνουμε και εμείς ένα hastag (έτσι δεν τα λένε;)
#BlacksareSorelosers

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΙΘΙΟΠΕΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ

Μου επισημάνθηκε από φίλο και σας το μεταφέρω.

Η Αιθιοπία, κατατάσσεται σήμερα μεταξύ των δέκα φτωχότερων κρατών του κόσμου, με πιο ενδεικτικό στοιχείο τον μέσο όρο ζωής των κατοίκων της,
που είναι τα 44 χρόνια, 43 για τους άνδρες και 45 για τις γυναίκες (όταν στην Ευρώπη είναι σχεδόν ο διπλάσιος).
Το ποσοστό ανεργίας στην χώρα είναι επισήμως το 62,9%. Ο πληθυσμός της χώρας είναι 67.673.031 κάτοικοι (σύμφωνα με την τελευταία απογραφή),
γεγονός που καθιστά την Αιθιοπία την 3η σε πληθυσμό χώρα της Αφρικής μετά τη Νιγηρία και την Αίγυπτο.
Επιπλέον, η χώρα αυτή έχει περάσει πολέμους, εμφύλιες συγκρούσεις και μεγάλες περιόδους λιμού - εξ' ου
και το «είναι σαν παιδί της Αιθιοπίας» για κάποιον πολύ αδύνατο άνθρωπο.
Σύμφωνα με αυτά που μας λένε οι διάφοροι «ανθρωπιστές- αντιρατσιστές», η μετανάστευση από τις χώρες της Αφρικής στην Ευρώπη
οφείλεται στην ακραία φτώχεια και τη δυστυχία. Αν, όμως, ήταν έτσι, τότε η Ευρώπη θα έπρεπε να κατακλύζεται από Αιθίοπες.
Αλλά, οι εξ' Αιθιοπίας προερχόμενοι λαθρομετανάστες είναι ελάχιστοι. Και στην Ελλάδα και στην υπόλοιπη Ευρώπη.
Γιατί άραγε;
Μήπως επειδή είναι η μόνη χώρα της Αφρικής που κατοικείται από χριστιανούς(κόπτες), ενώ τα γνωστά κυκλώματα που προωθούν λαθρομετανάστες στην Ευρώπη,
στέλνουν επίτηδες μόνο μουσουλμάνους, γιατί το σχέδιο της Νέας Τάξης Πραγμάτων προβλέπει την ισλαμοποίηση της Ευρώπης;

Solo machos είπε...

Μάλλον έχεις δίκιο αγαπητε.... καημένοι Αιθίοπες....

Cidi είπε...

Η απάντηση στο σχόλιο σου ΚΟ.
Οι μαύροι αθλητές που κυριαρχούν δεν κυριαρχούν επειδή μια επιτροπή τους επέλεξε να είναι εκεί, αλλά επειδή αποδεδειγμενα μπορούν να πηδηξουν ψηλότερα, να τρέξουν πιο γρήγορα.

Βέβαια ο λόγος που αυτό το ποσόστο δεν φαίνεται στους προπονητές, όπου οι λευκοί κυριαρχούν, είναι επειδή η προπονητικη χρειάζεται νου...

Έχω τη στιγμή αίσθηση ότι κάποιος προωθεί την μαύρη ατζέντα επίτηδες για να προκαλέσει ρηξεις.

ΔΟΞΑ ΤΗ ΜΑΚΡΟΘΥΜΙΑ ΣΟΥ ΚΥΡΙΕ είπε...

cid gid φιλαράκι είσαι εκτός νοήματος εντελώς δεν το έπιασες. φυσικά και δεν χρειάζεται να πετάξουν έξω από τις ομάδες του nba τους μαύρους αθλητές αν είναι καλοί. αυτό είναι το νόημα του άρθρου. αν οι λευκοί είναι ηθοποιάρες και σκηνοθετάρες και τα πάντα όλα γιατί σώνει και καλά να πρέπει να χώσουν στα βραβεία κι έναν έγχρωμο για να τους χαϊδέψουν στο κεφάλι οι παγκοσμιοποιητές τι υπάκουα παιδάκια είναι και να προωθήσουν το πολυπολιτισμικό αντιρατσιστικό ξερατό;