Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

Reuters: Ο ηθοποιός που υποδύεται τον Χίτλερ σε σατιρική ταινία σοκαρίστηκε από την θερμή υποδοχή που έλαβε από τους Γερμανούς

Reuters: Ένας Γερμανός ηθοποιός που ντύθηκε Αδόλφος Χίτλερ και ταξίδεψε σε όλη τη χώρα για τέσσερις εβδομάδες συνομιλώντας με χαμογελαστούς ψηφοφόρους και χαϊδεύοντας τα κατοικίδια ζώα τους για μια ταινία που θα προβληθεί αυτή την εβδομάδα, λέει ότι συγκλονίστηκε από τη «θερμή υποδοχή» που έλαβε.

Η ταινία "Er ist da wieder" («Κοίτα ποιος γύρισε») είναι μια προσαρμογή ενός σατιρικού μυθιστορήματος του Timur Vermes που έχει πουλήσει πάνω από ένα εκατομμύριο αντίτυπα. Σε αυτό, ο Χίτλερ ξυπνά στη σύγχρονη εποχή, γίνεται μια διασημότητα και μπαίνει ξανά την πολιτική.

Ο Vermes έχει πει ότι έγραψε το βιβλίο για να επιπλήξει αυτό που αποκαλεί εφησυχασμό των Γερμανών για τους Ναζί και να τονίσει την πεποίθησή του ότι ο Χίτλερ θα είχε την ευκαιρία να πετύχει σήμερα, παρόλο που το σύγχρονο γερμανικό κράτος είναι κατασκευασμένο για να εξασφαλίσει ότι η ναζιστική τυραννία δεν μπορεί ποτέ να επιστρέψει.

Ο σκηνοθέτης και ο πρωταγωνιστής της ταινίας, δήλωσαν ότι ο χρόνος που δαπάνησαν για την περιήγησή τους στη Γερμανία, βιντεοσκοπώντας υλικό που έχει ενσωματωθεί στην ταινία, τους "άνοιξε τα μάτια" και ότι είδαν μια στροφή προς "δεξιές" θέσεις.

Η ταινία δείχνει τον ηθοποιό Oliver Masucci, με το χαρακτηριστικό μουστάκι του Χίτλερ, ανακατεμένο ανάμεσα σε πλήθη ανθρώπων που χαμογελάνε, τον χαιρετάνε, εκείνον να ποζάρει για φωτογραφίες με πυροσβέστες, και ακόμη να παίζει με σκυλιά και κατσίκες.

Όταν ο Όλιβερ εμφανίστηκε ντυμένος Χίτλερ, κατακλύστηκε με αιτήματα για αυτόγραφα και φωτογραφίες και ο κόσμος αντέδρασε με χαμόγελα και χειραψίες.

Ο Oliver λέει ότι σοκαρίστηκε με το πώς αντέδρασε ο κόσμος στον «Χίτλερ». Λέει ότι οι άνθρωποι τον πλησίασαν σαν να ήταν ψυχίατρος λέγοντάς του τις θλίψεις και τα συναισθήματά τους και λέγοντάς του πράγματα που δεν θα έλεγαν σε κάποιον που θα ήταν φυσιολογικός. Σκέφτηκε μάλιστα ότι μερικά από τα πράγματα που του είπαν ήταν αρκετά επικίνδυνα και φιλικά προς το ναζιστικό καθεστώς.

«Οι άνθρωποι ξέχασαν γρήγορα ότι υπήρχαν κάμερες και άρχισαν να μιλάνε με τον άνθρωπο αυτόν, και να του ανοίγονται», είπε ο Masucci.

«Πώς μπορεί τόσοι πολλοί άνθρωποι να αντιδρούν θετικά στον Χίτλερ, να τον δέχονται;» λέει στο γερμανικό κανάλι ARD ο σκηνοθέτης David Wnendt.

Τα γυρίσματα έλαβαν χώρα λίγο πριν την εμφάνιση του λαϊκού αντι-ισλαμικού κινήματος PEGIDA, που, με επίκεντρο στην Δρέσδη, προσέλκυσε δεκάδες χιλιάδες υποστηρικτές στις συγκεντρώσεις του νωρίτερα αυτό το έτος.

«Δεν μας εκπλήσσει το γεγονός ότι βγήκαν στους δρόμους Αυτή την μεσαία τάξη που κάνει στροφή προς τα δεξιά – τα καταγράψαμε όλα με την κάμερα», δήλωσε ο Masucci.

Η επιτυχία του βιβλίου και το ενδιαφέρον των ΜΜΕ στην ταινία αντανακλά μια γοητεία στους Γερμανούς στο πιο σκοτεινό κεφάλαιο της ιστορίας τους, ακόμη και 70 χρόνια μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και του Ολοκαυτώματος.

Τέτοιου είδους ντοκιμαντέρ προβάλλονται τακτικά στην τηλεόραση κατά την τελευταία δεκαετία και κάποια ταμπού για τον Χίτλερ έχουν πέσει με ταινίες όπως το "Downfall" (Η Πτώση), η οποία εξιστορεί τις τελευταίες ημέρες του δικτάτορα.

Η νέα ταινία έρχεται επίσης σε μια εποχή που οι Γερμανοί εξετάζονται για τη στάση τους απέναντι στους ξένους, με πολλούς Γερμανούς να ανησυχούν για το κόστος και τις κοινωνικές επιπτώσεις της άφιξης εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων μόνο φέτος. 

Οι εντυπωσιακές αφίσες της ταινίας, ένα απλό λευκό φόντο με μόνο τα μαύρα μαλλιά του Χίτλερ με την χωρίστρα και τον τίτλο της ταινίας ("Er ist da wieder") ως μουστάκι, είναι κοσμούν τις πινακίδες του Βερολίνου.


Δείτε ένα trailer


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή (κι εδώ)

5 σχόλια:

Άρκος είπε...

Έτσι. Το πρόβλημα είναι ΑΚΟΜΑ ο Χίτλερ. 80 χρόνια μετά. Μην τολμίσεις να διαμαρτυρηθείς εναντίον της πρωτοφανής γενοκτονίας που υφίσταται σήμερα ο Λευκός Άνθρωπος. Γιατί θα έρθει ο... Χίτλερ!

Ανώνυμος είπε...

Σώπα βρε Άρκος! Εδώ έχει ψοφήσει ο κομμουνισμός κι όλοι τον απεχθάνονται, ψηφοφόρους δεν έχει και σε κάποιες χώρες είναι απαγορευμένος αλλά κάποιοι συνεχίζουν να βαράνε το πτώμα σε αποσύνθεση μην τυχόν και ζωντανέψει. Αλλά ξεχνάνε να πούνε καμμιά κουβέντα για τα ναζιστικά "κατορθώματα" και συνεχώς κλεφτοκοιτάζουν χαμογελώντας την σβάστικα.
Που 'σαι νιότη μου που έδειχνες πως θα γενόμουν άλλος...
Κρίμα ΚΟ.

Άρκος είπε...

Ποιοι είναι αυτοί που βαράνε το "πτώμα σε αποσύνθεση"; Ο κομμουνισμός με την μορφή της σοβιετικής Ένωσης σίγουρα έχει πεθάνει. Παρ'όλα αυτά, το παιδί του, ο πολιτιστικός μαρξισμός κυριαρχεί και δηλητηριάζει ακατάπαυστα τις ψυχές των ανθρώπων από την βρεφική ακόμα ηλικία. Η ένσταση σου στο σχόλιο μου ποια είναι;

Εύρυτος είπε...

Ο ΧΙΤΛΕΡ ΕΙΧΕ ΔΙΚΙΟ. Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ

Agisilaos είπε...

@Εύρυτος:Έγραψες την απόλυτη αλήθεια,που τα υποψήφια σφάγια αρνούνται να αντικρύσουν...